Ζήσε πρώτα για σένα και όλα θα αλλάξουν

Δώσε κομμάτια του εαυτού σου στους άλλους, αλλά κράτα κάτι και για σένα.

Ζήσε πρώτα για σένα και όλα θα αλλάξουν

Ζήσε πρώτα για σένα και όλα θα αλλάξουν

Γράφει η Μαρίνα Μαζωνάκη

Advertisment

Χιλιάδες νόθες και ανούσιες παρουσίες στη ζωή σου. Δεν ασχολείσαι και πολύ, τις προσπερνάς, είσαι εκεί να σκέφτεσαι ένα κενό, που έχει μείνει έτσι εδώ και πολύ καιρό. Κοιτάς τις πλέον μουτζουρωμένες σελίδες του βιβλίου της ζωής σου και βάζεις απουσία. Απουσία μεγάλη. Αστείο σου φαίνεται, καθώς πληθώρα αναμνήσεων σε κατακλύζει και εσύ χωρίς να χάσεις χρόνο τρέχεις στο πλέον απαγορευμένο άλμπουμ με φωτογραφίες και θυμάσαι πώς ήσουν κάποτε, πώς ήταν η καθημερινότητα έχοντας κοντά σου και άλλοτε μακριά σου την σημερινή απουσία που κάποτε σε ολοκλήρωνε. Βάζεις τα κλάματα, ξεσπάς.

Ξέρεις όμως κάτι; Δεν πρέπει να λυπάσαι. Οι αναμνήσεις είναι στιγμές που δεν πρέπει να διαγράφεις. Είναι ένα κομμάτι σου, ζήσε μ’ αυτές, αποδέξου ότι όλα τα όμορφα κάποτε φτάνουν στο τέλος. Μην στεναχωριέσαι. Μπορείς να μάθεις απ’ αυτές, πονάει στην αρχή, είναι πολύ δύσκολο, πονάει κάποιες φορές ακόμα και τώρα, αλλά είναι μαθήματα ζωής, σε βοηθάνε όταν προχωράς να μην κάνεις τα ίδια λάθη και όταν σκέφτεσαι τις χαρούμενες τότε στιγμές, να μην λυπάσαι, πρέπει να χαμογελάς.

Διαβάστε: Ο χρόνος που περνάμε μόνοι μας είναι το σπουδαιότερο δώρο για τον εαυτό μας

Advertisment

Φοβάσαι όμως και το χαμόγελο σου είναι άφαντο, γιατί όταν δεν μπορεί κανένας να γεμίσει το κενό σου, αισθάνεσαι μόνος. Ξαφνικά συγκρίνεις όποιον έρχεται στη ζωή σου μαζί του. Το ξέρεις ότι δεν είναι σωστό, αλλά βγαίνει τόσο αυθόρμητα, με αποτέλεσμα να διώχνεις ό,τι έρχεται στη ζωή σου. Αρνείσαι να προχωρήσεις.

Ίσως χρειάζεσαι κι άλλο χρόνο με τον εαυτό σου, ίσως πρέπει πρώτα να τα βρεις με το μέσα σου, για να μπορέσεις να δείξεις τι κρύβεις εκεί σε όσους θα ‘ρθουν, να μπορέσεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι δεν υπάρχει μοναξιά στη ζωή σου. Τι σημαίνει είσαι μόνη; Σαχλαμάρες! Επιβίωση είναι αυτό! Είναι μια καλή ευκαιρία να τα βρεις με εσένα, να σε αγαπήσεις, να ανακαλύψεις το θησαυρό σου. Είναι η τέλεια στιγμή να πας βόλτες ή ταξίδια μόνη σου, να κάνεις πράγματα για σένα, να σε φροντίσεις λίγο, βγες με την παρέα σου και διασκέδασε, ζήσε λίγο μόνη, είναι μια υπέροχη εμπειρία, που ελάχιστες φορές θα έχεις την ευκαιρία να τη ζήσεις στον υπέρτατο βαθμό της, γιατί κακά τα ψέματα ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να ζει για πάντα μόνος, έρχεται η στιγμή που αποζητά τη συντροφικότητα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/zise-prota-gia-sena-ola-allaxoun/

Τότε και μόνο τότε, θα είσαι σε θέση να προχωρήσεις, όταν θα το έχεις ζήσει, θα είσαι απόλυτα έτοιμη για να δώσεις ευκαιρίες σε ανθρώπους που με την παρουσία τους ίσως καταφέρουν να σε αναγεννήσουν από τις στάχτες του παρελθόντος. Ένας χωρισμός δεν φέρνει το τέλος του κόσμου. Ένας χωρισμός είναι σαν μια λευκή σελίδα, μπορείς να ξεκινήσεις από το μηδέν να τη γεμίζεις με μια νέα ιστορία ζωής, κρατάς εσύ το μολύβι και τη γόμα.

Το κενό να ξέρεις θα γεμίσει αργά ή γρήγορα. Θα νιώσεις και πάλη ολοκληρωμένη και σίγουρη. Θα βρεθεί αυτός ο κάποιος που θα έχει το κάτι, θα σου ανατρέψει τον κόσμο σου και θα ξεχωρίσει στα μάτια σου. Θα ξανά ερωτευτείς και θα ξανά αγαπήσεις. Ποτέ όμως με τον ίδιο τρόπο. Όλα θα είναι καινούρια. Απόλαυσέ το, δώσε κομμάτια του εαυτού σου στους άλλους, αλλά κράτα κάτι και για σένα.

Καλό είναι να βάζεις όρια στην αρχή, αν αποδειχθεί τόσο δυνατό και ιδανικό μαζί του, τα όρια θα σπάσουν από μόνα τους και θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα. Αυτό είναι και το ενδιαφέρον στις σχέσεις, το απρόβλεπτο που σε κάνει να αμφιβάλεις στην αρχή και μέσα σε μια αναπάντεχη χρονική στιγμή σου ανατρέπει τα πάντα και λες ναι! Εδώ είμαστε και εδώ θέλω να μείνω.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση