6 καταπληκτικά τεστ προσωπικότητας

Tα τεστ προσωπικότητας δείχνουν ότι αυτό που είμαστε, το αποτυπώνουμε σχεδόν σε κάθε εκδήλωσή μας.

6 καταπληκτικά τεστ προσωπικότητας

6 καταπληκτικά τεστ προσωπικότητας

Τα τεστ προσωπικότητας που έχουμε δημοσιεύσει στην Εναλλακτική Δράση είναι αυτά με τη λιγότερη επιστημονική τεκμηρίωση. Προσφέρονται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, εντούτοις, δίνουν πάντα χώρο για μεγαλύτερη αυτοανακάλυψη. Πιστεύουμε πως το πιο ενδιαφέρον μήνυμα που μεταδίδουν τα τεστ προσωπικότητας είναι ότι αυτό που είμαστε, το αποτυπώνουμε σχεδόν σε κάθε εκδήλωσή μας. Στον τρόπο που επιλέγουμε εικόνες, στον τρόπο που παρατηρούμε την πραγματικότητά μας, παντού.

Advertisment

Τι βλέπετε πρώτα σε αυτές τις εικόνες; Και τι δείχνει αυτό για εσάς;1. Τι βλέπετε πρώτα σε αυτές τις εικόνες; Και τι δείχνει αυτό για εσάς;

Ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό παιχνίδι με εικόνες. Θα σας παρουσιαστούν 9 διαφορετικές εικόνες όπου η κάθε μία απεικονίζει περισσότερες από μία έννοιες. Το ζητούμενο είναι η πρώτη εντύπωση, δηλαδή η πρώτη εικόνα που θα δείτε κάθε φορά.

Το ενδιαφέρον σε αυτού του τύπου παιχνίδια είναι ότι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πώς ο καθένας μας προβάλλει τη δική του εσωτερική κατάσταση στην εξωτερική πραγματικότητα.

Όταν παρατηρούμε τον κόσμο, παρατηρούμε πρωτίστως τον εαυτό μας και αυτό είναι κάτι που αξίζει να θυμόμαστε.

Advertisment

 

Βρείτε ποια είναι η αναλογία λογικής - συναισθήματος μέσα σας2. Τεστ: Βρείτε ποια είναι η αναλογία λογικής – συναισθήματος μέσα σας

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί κατά διαστήματα εάν η λογική υπερισχύει του συναισθήματός μας ή το  αντίθετο. Σε αυτό τεστ προσωπικότητας θα ανακαλύψετε ακριβώς αυτό. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το τεστ επιχειρεί μέσα από τις απαντήσεις σας να σας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποσοστό που υπερισχύει το ένα έναντι του άλλου. Έτσι λοιπόν μπορεί να λάβετε την απάντηση ότι η λογική σας υπερισχύει κατά 80% έναντι του συναισθήματός σας ή το αντίτροφο. Από την άλλη όμως, ενδέχεται να υπερισχύει μόνο ελάχιστα.

Τεστ με αφηρημένες εικόνες δείχνει ποια πτυχή της προσωπικότητάς σας είναι πιο κυρίαρχη3. Τεστ με αφηρημένες εικόνες δείχνει ποια πτυχή της προσωπικότητάς σας είναι πιο κυρίαρχη

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει πολλές όψεις. Σε αυτό το διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας θα δείτε ποια πτυχή της προσωπικότητάς σας είναι πιο κυρίαρχη. Οι άνθρωποι είμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είμαστε θαρραλέοι, είμαστε σοφοί, είμαστε καλοσυνάτοι και φυσικά και τα αντίθετά τους. Σε αυτό το τεστ θα σας παρουσιαστούν αφηρημένες εικόνες και θα κληθείτε να απαντήσετε σε μια ερώτηση. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Υπάρχουν μόνο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το τεστ είναι εστιασμένο μόνο στις θετικές πλευρές. Αργότερα, σε κάποιο άλλο τεστ αυτογνωσίας θα εστιάσουμε και στα κακώς κείμενα για όσους επιθυμούν να δουν και αυτή την πλευρά.

Τεστ Προσωπικότητας: Τι λέει για εσάς το γεωμετρικό σχήμα που θα επιλέξετε;4. Τεστ Προσωπικότητας: Τι λέει για εσάς το γεωμετρικό σχήμα που θα επιλέξετε;

Αυτό είναι ένα σύντομο τεστ προσωπικότητας με γεωμετρικά σχήματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε από τα παρακάτω σχήματα αυτό που πιστεύετε ότι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο σαν άνθρωπο. Πρόκειται για:

Το τετράγωνο,

το τρίγωνο,

τον κύκλο,

το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και

το Ζικ Ζακ

Κάθε σχήμα έχει ισχυρούς αρχετυπικούς συμβολισμούς που δείχνουν πτυχές του χαρκατήρα μας. Όπως έχουμε ξαναπεί στην Εναλλακτική Δράση, το έξω δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καθρέφτης του μέσα. Έτσι, όταν ταυτίζετε τον εαυτό σας με ένα γεωμετρικό σχήμα, όπως είναι το ζητούμενο σε αυτό το τεστ, στην πραγματικότητα αποκαλύπτετε με τη γλώσσα των συμβόλων κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

Ποιο είναι το χρώμα της αύρας σας;5. Ποιο είναι το χρώμα της αύρας σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το χρώμα της αύρας σας; Ε να λοιπόν που θα το διαπιστώσετε στο παρακάτω διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας.  Υπάρχουν αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω στην αύρα και στη σημασία των χρωμάτων της. Το πρόβλημα είναι ότι για να διαπιστώσει κανείς το χρώμα της, θα πρέπει να «διαγνωστεί» με τα ειδικά μηχανήματα απεικόνισης της αύρας.

Πόσα από αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ή όχι, δεν το γνωρίζουμε και πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ούτε τα επόμενα χρόνια. Βρήκαμε λοιπόν έναν αντίστροφο τρόπο για να βρούμε ποιο είναι το χρώμα της αύρας σας. Δημιουργήσαμε αυτό το τεστ που βασίζεται στις διάφορες αναλύσεις επί των χρωμάτων και αντιστρέψαμε τις ιδιότητες των χρωμάτων σε ερωτήσεις και γρίφους. Μην περιμένετε να λάβετε σοβαρές αποφάσεις ζωής με το αποτέλεσμά του. Το τεστ προσφέρεται μόνο για ψυχαγωγία αν και οι απαντήσεις του μπορεί να σας εκπλήξουν.

Τεστ Ποιο συναίσθημα οδηγεί τη ζωή σας;6. Τεστ: Ποιο συναίσθημα οδηγεί τη ζωή σας;

Τα συναισθήματα είναι πολύ πιο ισχυρά από ότι μπορούν να φανταστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Σε αυτό το τεστ θα επιχειρήσουμε να διαπιστώσουμε ποιο συναίσθημα είναι αυτό που σας οδηγεί στις περισσότερες αποφάσεις και επιλογές που κάνετε στη ζωή σας.

Αυτό είναι ένα ψυχαγωγικό τεστ το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, ωστόσο ο τρόπος που προσεγγίζει την απάντηση παραμένει ενδιαφέρον.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση