Το χριστουγεννιάτικο έθιμο στη Ισλανδία όπου ανταλλάζουν βιβλία αντί για δώρα!

Το χριστουγεννιάτικο έθιμο στη Ισλανδία όπου ανταλλάζουν βιβλία αντί για δώρα! Ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον έθιμο, έχουν οι κάτοικοι της Ισλανδίας, οι οποίοι

Το χριστουγεννιάτικο έθιμο στη Ισλανδία όπου ανταλλάζουν βιβλία αντί για δώρα!

Το χριστουγεννιάτικο έθιμο στη Ισλανδία
όπου ανταλλάζουν βιβλία αντί για δώρα!

Ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον έθιμο, έχουν οι κάτοικοι της Ισλανδίας, οι οποίοι την παραμονή των Χριστουγέννων, αντί για δώρα, ανταλλάζουν μεταξύ τους βιβλία.

Σίγουρα οι λάτρεις του βιβλίου θα ήθελαν να ζουν εκεί, τουλάχιστον για την εποχή των Χριστουγέννων… αφού ολόκληρη η χώρα κινείται στους ρυθμούς αυτής της παράδοσης. Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τα σπίτια λαμβάνουν έναν ετήσιο κατάλογο με παλιές και νέες εκδόσεις βιβλίων, ώστε να διαλέξουν ποιο θέλουν να αγοράσουν. Έτσι, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι ανταλλάζουν τα βιβλία μεταξύ τους και στήνουν ένα γλέντι… ανάγνωσης.

10 διαχρονικά βιβλία που θα σας αλλάξουν τον τρόπο σκέψης

Η όλη παράδοση έχει καταστήσει τη βιομηχανία των εκδόσεων, μία από τις σημαντικότερες στη χώρα, με τους Ισλανδούς να προτιμούν ξεκάθαρα την ανάγνωση βιβλίων από τα e-books. Είναι τέτοια η αγάπη τους για το βιβλίο, που σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 1 στους 10 Ισλανδούς θα εκδόσει κάποια στιγμή ένα βιβλίο στη ζωή του! Μιλάμε για μια χώρα που δεν ξεπερνάει τους 350.000 κατοίκους, όντας η πρώτη, συγκριτικά με τον πληθυσμό, σε αριθμό συγγραφέων και βιβλίων που εκδίδονται και αγοράζονται.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε