,

Κάνοντας το χρόνο φίλο μας!

Πάντα υπάρχει χρόνος για ένα μεγάλο φιλί, μια αγκαλιά και ένα παραμύθι για καλυνύχτα...!

Κάνοντας το χρόνο φίλο μας!

Κάνοντας το χρόνο φίλο μας!

Γράφει η Κωνσταντίνα Βασιλείου – Σύμβουλος της μεθόδου της Dr. Μαρίας Λεβέντη “Σφαιρική Αντιληπτικότητα”

Αγαπημένο μου ημερολόγιο…

Είναι κάποιες μέρες που είναι πιο δύσκολες γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν και εγώ μαζί και έτσι φτάνω στο τέλος της μέρας να παρακαλάω να είχε άλλες 24 ώρες! Γιατί; Τρέχω όλη την ημέρα χωρίς ανάσα να προλάβω τα πάντα, αλλά στον απολογισμό της μέρας η ζυγαριά των ολοκληρωμένων δράσεών μας, δεν με ανταμοίβει. Και τελικά αντί να νιώθω ικανοποίηση, αρχίζω να κατηγορώ τον εαυτό μου και όλους τους άλλους, χωρίς να δίνω καμία αξία στην υπερπροσπάθειά μου! Ας τα βάλω σε μια σειρά! Ας βάλω τις μαγικές προτεραιότητές μου!

Έχω πολλούς ρόλους. Ρόλους δικούς μου. Της δικής μου ζωής! Ρόλους που έχω επιλέξει με την ψυχή μας και κάποιους άλλους που μου δόθηκαν! Είμαι μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη, αδερφή και πολλά πολλά άλλα! Το ιδανικό θα ήταν να είμαι υπέροχη σε όλα. Σούπερ ικανή… και είμαι! Και αν δεν το νιώθω θα το βρω! Είμαι γονιός! Ο δυσκολότερος ρόλος όλων! Δημιουργώ! Είμαι δημιουργός ζωής! Συχνά ακούω την φράση “Μα έχω παιδιά! Τρέχω και δεν φτάνω!”. Αυτή λοιπόν την φράση εγώ την άλλαξα! Πλέον λέω “Τρέχω αλλά φτάνω!” Η αλήθεια είναι πως και μόνο που την λέω νιώθω καλύτερα! Και στο τέλος της μέρας νιώθω σαν έναν Μαραθωνοδρόμο που πήρε χρυσό μετάλλιο! Νιώθω την σπουδαιότητα των όσων κατάφερα μέσα στην ημέρα! Μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία! Η προσπάθεια είναι σπουδαία, αλλά το αποτέλεσμα απολαυστικό!

Τεστ: Πόσο καλή αίσθηση του χρόνου έχετε;

Πώς όμως το έχω καταφέρει αυτό; Θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου!

✔ Το πρωί ξεκινώ την μέρα μου με ένα φιλί στους αγαπημένους μου και ένα μεγάλο χαμόγελο!

✔ Βάζω πρωτεραιότητες σε όσα χρειάζεται να γίνουν! Δεν είναι όλα τόσο σημαντικά και ούτε χρειάζεται να γίνουν τώρα αμέσως!

✔ Οργανώνω την μέρα μου! Αν δεν την οργανώσω είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα ξεχάσω τα μισά!

✔ Δεν ξεφυσάω πριν καν αρχίσει. Μα είναι ολόκληρη μπροστά μου. Γιατί να της δώσω τίτλο πριν την ζήσω;

✔ Προσπαθώ να ολοκληρώνω ό,τι αρχίζω! Προσωπικά ό,τι μένει στην μέση με απογοητεύει και μου δίνει πάτημα να με κρίνω που δεν τα κατάφερα! Όχι λοιπόν μισές δουλειές!

✔ Με επιβραβεύω συχνά! Αφού τα κατάφερα γιατί να μην μου το αναγνωρίσω; Μου λέω ΜΠΡΑΒΟ!

✔ Βάζω ποιότητα και οριοθετώ τον χρόνο μου! Η ποσότητα πάντα μου φαινόταν χαοτική και γινόμουν αναβλητική!

✔ Δεν αφήνω τις απλές καθημερινές στιγμές! Το οικογενειακό τραπέζι, την κουβέντα μας στον καναπέ και το παιχνίδι με τον γιο μου! Πράγματα απλά που μου δίνουν τόση δύναμη!

Ειμαι μητέρα ενός τετράχρονου αγοριού, με όλα όσα περιέχει ο ρόλος! Είμαι και πολλά πολλά άλλα! Είμαι και πολύ σπουδαία! Όπως είμαστε όλοι μας! Είμαστε γονείς! Ας το απολαύσουμε με την καρδιά μας και ας το ζήσουμε με ποιότητα! Εδώ είναι το ταξίδι!

Υ.Γ. Πάντα υπάρχει χρόνος για ένα μεγάλο φιλί, μια αγκαλιά και ένα παραμύθι για καλυνύχτα…!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε