,

Κλαις με τις ταινίες; Έχεις χάρισμα!

Μην νιώθεις άσχημα που μπορείς να μπεις στην θέση του άλλου. Αυτό είναι χάρισμα.

Κλαις με τις ταινίες; Έχεις χάρισμα!

Photo: Author/Depositphotos

Πολύ σπάνια θα δω κάποια ταινία με κοινωνικό χαρακτήρα και δεν θα συγκινηθώ. Δεν θα αναφερθώ στις έντονα δραματικές… εκεί η κατάσταση είναι ΔΡΑΜΑ. Φανταζόμουν πως είμαι η μόνη που μυξοκλαίω και προσπαθούσα να σκουπίσω γρήγορα γρήγορα τα δάκρυά μου, μη τυχόν και τα δει κανείς. Αλλά τελικά δεν είμαι δα και η μόνη. Κι άλλοι άνθρωποι συγκινούνται με τέτοιες ταινίες. Και μάλιστα πολύ.

Advertisment

Ήμουν πρόσφατο θύμα της ταινίας «Me before you». Την ταινία αυτή την είδα σε ένα αεροπλάνο που πήγαινε από Κωνσταντινούπολη για Ζανζιβάρη. Οι ώρες ήταν πολλές και φυσικά επέλεξα να δω μια ταινία για να ροκανίσω τον χρόνο. Το «Me before you» ήθελα να το δω καιρό τώρα. Έντονα συναισθηματική ταινία, απ’ αυτές που με διαλύουν. Στο πρώτο τέταρτο είχα ήδη αρχίσει να κατσουφιάζω ξεροκαταπίνοντας. Δεν θα σου περιγράψω την συνέχεια. Την φαντάζεσαι άλλωστε. Είμαι πολύ σίγουρη πως και εσύ έχεις βιώσει αντίστοιχη εμπειρία. Αλλιώς δεν θα με διάβαζες τώρα. Σε καταλαβαίνω, όπως με καταλαβαίνεις και εσύ.

Φίλε μου, μη νιώθεις άσχημα που κλαις στις ταινίες. Μην νιώθεις άσχημα που μπορείς να μπεις στην θέση του άλλου. Αυτό είναι χάρισμα. Οι περισσότερες σχέσεις καταστρέφονται γιατί ο ένας δεν μπορεί να «μπει» στην θέση του άλλου. Ενσυναίσθηση λέγεται και είναι το μεγαλύτερο δώρο που σου έχει δώσει η ζωή. Η ενσυναίσθηση είναι η συναισθηματική ταύτιση με τους άλλους ανθρώπους και η κατανόηση των κινήτρων τους. Είσαι δηλαδή ένας ξεχωριστός άνθρωπος που μπορεί να αντιλαμβάνεται, γιατί κάποιος έπραξε με τον τάδε τρόπο ή γιατί συμπεριφέρθηκε με τον δείνα τρόπο. Έτσι μπορείς ευκολότερα να λύνεις προβλήματα και να κατανοείς συμπεριφορές. Το έχεις μάλιστα τόσο δεδομένο στην καθημερινότητά σου που ούτε καν αντιλαμβάνεσαι πόσο βοηθάει εσένα, τις σχέσεις σου αλλά και τους γύρω σου.

Διαθέτεις μια εξαιρετική ικανότητα. Μια μαγική ικανότητα. Οι άνθρωποι γύρω σου δεν καταλαβαίνουν τον λόγο που κλαις και ίσως σε θεωρούν υπερβολικά ευαίσθητο, αλλά να είσαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί επάνω στη γη που σε καταλαβαίνουν. Όταν αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι το χάρισμα που έχεις θα αρχίσεις να βλέπεις πόσο ισχυρός και δυνατός άνθρωπος είσαι. Τότε θα αρχίσεις συνειδητά να βοηθάς εσένα και τους γύρω σου, γιατί μέχρι σήμερα το έκανες υποσυνείδητα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση