,

Τεστ για γονείς: Πόσο υποστηρικτικοί είστε στα παιδιά σας;

Αυτό το τεστ απευθύνεται σε υφιστάμενους και υποψήφιους γονείς και διερευνά την κατανόησή σας στις ανάγκες των παιδιών σας.

Τεστ για γονείς: Πόσο υποστηρικτικοί είστε στα παιδιά σας;

Τεστ για γονείς: Πόσο υποστηρικτικοί είστε στα παιδιά σας;

Αυτό το τεστ απευθύνεται σε υφιστάμενους και υποψήφιους γονείς και διερευνά την κατανόησή σας στις ανάγκες των παιδιών σας και το κατά πόσο είστε υποστηρικτικοί απέναντί τους. Ο Dr Bruno Bettelheim, ιδρυτής του Orthologic School of Children στο Σικάγο των Η.Π.Α. (όπου εκπαιδεύονται παιδιά με συμπεριφορικές ή συναισθηματικές προκλήσεις ), τόνισε ότι η αγάπη μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να μεγαλώσουμε ένα συναισθηματικά υγιές παιδί. Ακόμα και οι γονείς με τεράστια αποθέματα αγάπης κάνουν λάθη που μπορεί να δημιουργήσουν παρενέργειες στα παιδιά τους. Και αυτά είναι λάθη στον τρόπο σκέψης και όχι στον τρόπο του σχετίζεσθαι.

Advertisment

Ένας σοφός γονιός διαμορφώνει τα παιδιά έτσι ώστε να ανταποκρίνονται με αποδεκτούς τρόπους. Αυτό το πετυχαίνει δίνοντας αγάπη και προσοχή όταν συμπεριφέρονται καλά και προβάλλοντας συνέπειες όταν δεν το κάνουν. Αλλά υπάρχουν τεράστιες διαφορές αντίληψης για το ποια συμπεριφορά θεωρείται αποδεκτή και ποια όχι. Παρόλο, που τελικά εξαρτάται από τον κάθε γονιό το πως θα μεγαλώσει τα παιδιά του, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες όταν ακολουθούνται, βοηθούν στην υγιή διανοητική και συναισθηματική υγεία του παιδιού.

Το παρακάτω τεστ βασίζεται στο έργο του James V. McConell στο Πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν ο οποίος έκανε εκτεταμένες πολυετείς έρευνες πάνω στη σχέση μητέρας – παιδιού. Εάν είστε γονιός ή ευελπιστείτε να γίνετε, αυτό το τεστ μπορεί να σας βοηθήσει να ξεδιαλύνετε τυχόν παρανοήσεις που μπορεί να έχετε για την υγιή ανατροφή του παιδιού. Επειδή το θέμα είναι τεράστιο και σε πολλά από τα ευρήματα μπορούν να προβληθούν αντεπιχειρήματα, κάτω από κάθε απάντηση έχουμε προσθέσει το σκεπτικό του ερευνητή το οποίο χρειάζεται να διαβάσετε προσεκτικά λέξη προς λέξη για να γίνει κατανοητό.

Θα χαρούμε να διαβάσουμε τη δική σας άποψη, εάν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις τοποθετήσεις της έρευνας, καθώς και τυχόν δικές σας εμπειρίες ή προτάσεις.

Advertisment

[viralQuiz id=126]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση