,

Η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου

Κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί, πώς θα εξελιχθεί ο δρόμος. Οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος.

Η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου

Η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου

Γράφει η Βάσω Καρλή

Για να τον διανύσεις πρέπει να διαθέτεις ψυχικές και σωματικές αντοχές, καθώς επίσης και γερά νεύρα. Ο δρόμος δεν είναι πάντα μιας ευθεία. Έχει στροφές, εμπόδια κάθε λογής, ανηφόρες και κατηφόρες. Τα εμπόδια δεν ξέρω εάν τα επινοούμε μόνοι μας για να δοκιμαστούμε ή εάν είναι πραγματικά.

Στην ανηφόρα, αγκομαχούμε, καταβάλλουμε δυνάμεις και εάν δεν τα παρατήσουμε, θα την ανέβουμε θριαμβευτικά. Στην κατηφόρα, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται πιο εύκολα, έχει όμως και αυτή την επικινδυνότητά της. Από τη σιγουριά μας ότι θα την κατέβουμε με επιτυχία, μπορεί να κατρακυλήσουμε και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Διαβάστε επίσης το άρθρο από τη Βάσω Καρλή: Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας

Η καλή φυσική μας κατάσταση, θα παίξει και αυτή το δικό της ρόλο. Όσες φορές και εάν σου βγει η γλώσσα έξω, επιβάλλεται να την ξαναμαζέψεις, ν’ ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να συνεχίσεις. Κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί, πώς θα εξελιχθεί ο δρόμος. Οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος. Άλλος θα τρέξει με χίλια, με τριακόσια, ή διακόσια. Δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει η συμμετοχή σ’ αυτόν τον αγώνα ζωής. Δεν είσαι απλά ένας παρατηρητής, αλλά ένας αθλητής, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις σου. Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Αγωνιζόμαστε και ίσως έρθει η στιγμή που θα διαλέξουμε εμείς το δρόμο που θα διανύσουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε