,

Γεια σου Άγγελε! Γεια σου μαμά!

  Γεια σου Άγγελε! Γεια σου μαμά!Advertisment Γεννιέται με τόσο πόνο και χαρά ταυτόχρονα. Θα σπάσουν τα σωθικά σου θαρρείς θα ξεριζωθούν όλα μαζί

Γεια σου Άγγελε! Γεια σου μαμά!

 

Γεια σου Άγγελε! Γεια σου μαμά!

Advertisment

Γεννιέται με τόσο πόνο και χαρά ταυτόχρονα. Θα σπάσουν τα σωθικά σου θαρρείς θα ξεριζωθούν όλα μαζί με εκείνο! Το κρατάς στην αγκαλιά σου και ο χρόνος γίνεται ένα με όλα τα συναισθήματα που γεμίζουν την ψυχή σου με φως.

– Γεια σου Άγγελε! Του ψυθιρίζεις τρυφερά κρατώντας την παλάμη του στο χέρι σου.

– Γεια σου μαμά!

Advertisment

Σου μιλά σφίγγοντας το δάκτυλό σου στην δική του παλάμη. Κι όσο η ζωή σας κυλά νιώθεις τους δρόμους σας να ενώνονται, να γίνονται ένα σε κάθε “Γεια σου Άγγελε!”, σε κάθε “Γεια σου μαμά!”. Στην αρχή σου μιλά με κραυγές σα να έχεις ένα μικράκι ανθρωπάκι τον σπηλαίων που τώρα βγαίνει από την σπηλιά και θέλει τόσο να επικοινωνήσει μαζί σου, με κάθε τρόπο! Κι όσο κι αν είναι άναρθρες οι κραυγές του, εσύ το ακούς σου το μιλάει τόσο καθαρά!

– Γεια σου Άγγελε!

– Γεια σου μαμά!

Κι όσες φορές ανοίγει η πόρτα για να φύγεις, τόσες κι άλλες τόσες η καρδιά σου του φωνάζει από αγάπη μα κι από την στεναχώρια του αποχωρισμού.

– Γεια σου Άγγελε!

– Γεια σου μαμά!

Πας στην δουλειά σου, πας σε υποχρεώσεις εξωτερικές, πας κάπου που πρέπει γιατί όταν μπορείς θες να τον έχεις συνέχεια κοντά σου, να ξέρεις πως είναι καλά. Είναι και οι φορές που τον αφήνεις πίσω επειδή χρειάζεται να μάθει πως το μαζί δεν είναι παντοτινό στο σώμα μα μόνο στην ψυχή και την καρδιά. Το μαζί είναι ανάγκη ψυχική μα και το χώρια μας μαθαίνει να αγαπάμε με αγάπη και όχι με εγωισμό και κτητικότητα!

Όταν πάει σχολείο οι ζωές σας αλλάζουν. Οι στιγμές σας αλλάζουν! Το “Γεια σου Άγγελε!” κρύβει μέσα του όλη την αγωνία για το εκεί. Το εκεί μακριά από το σπίτι του και την φροντίδα από τους δικούς του ανθρώπους. Το “Γεια σου μαμά!” σου αφήνει την πίκρα της εγκατάλειψης, του αποχωρισμού του από τον ομφάλιο λώρο του, το σπιτάκι της θαλπωρής του, η μήτρα του στην γη.

Και σε αυτό το σήμερα βγήκε πάλι έξω στην αυλή, έτρεξε να σε προλάβει, να σου δώσει ένα φιλί σταυρωτά και μια σφιχτή αγκαλιά που ήθελες να κρατήσει για πάντα! Αχ ας παγώσεις Θεέ μου αυτή μας την στιγμή στο τώρα! Εγώ να μην πάω στην δουλειά κι εκείνος στο σχολείο! Να μείνουμε έτσι εδώ για όσο αντέξουν τα σώματά μας δεμένα κι ακίνητα, παραδομένα στην πιο αληθινή αγάπη. Της μητέρας με το παιδί της…

Μα είναι μάθημα κι αυτό καλέ μου, τα όμορφα δεν κρατούν στο σώμα μας μα στην ψυχή και την καρδιά μας! Τα φέρουμε μέσα μας ψυχικά και μας θυμίζουν πως η ζωή είναι ένα δώρο και κάθε της στιγμή είναι τόσο μοναδική κι άλλη καμμία ίδια με την προηγούμενη δεν μπορεί να υπάρξει!

Δύσκολο να το καταλάβεις το ξέρω! Θα είμαι εκεί λοιπόν σε κάθε σου κάλεσμα, σε κάθε σου αγκαλιά και φιλί για να ζεις την αλήθεια της στιγμής και το δώρο της αγάπης! Τώρα σε αποχαιρετώ, σφίγγοντας σε λίγο πιο δυνατά και σε ελευθερώνω να πετάξεις μόνος σου!

– Γεια σου Άγγελε!

– Γεια σου μαμά!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση