Γιατί πλέον ταξιδεύουμε μόνοι μας;

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του αιώνα που διανύουμε, είναι το να ταξιδεύεις μόνος, γνωρίζοντας το άγνωστο και τις εκπλήξεις που αυτό επιφυλάσσει, μόνο

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του αιώνα που διανύουμε, είναι το να ταξιδεύεις μόνος, γνωρίζοντας το άγνωστο και τις εκπλήξεις που αυτό επιφυλάσσει, μόνο με το σακίδιο σου στη πλάτη.

Σύμφωνα με μία έρευνα από το site Book Yoga Retreats.com, περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων θα ταξίδευαν  μόνοι τους  στο  επόμενο ταξίδι τους. Θέλετε να  το δοκιμάσετε κι εσείς αυτό;  Δείτε παρακάτω γιατί έχουν όλοι εθιστεί  με αυτή την ιδέα.

Advertisment

Ξεχνάτε τα σχέδια. Δεν ήταν Γούντι  Άλεν, ο οποίος είπε πρώτα ότι εάν θέλετε να κάνετε  το Θεό να γελάσει, πείτε  του τα σχέδιά σας; Το να ταξιδέψετε μόνοι σας είναι μία από τις λίγες φορές στη ζωή σας που θα το κάνετε, ίσως και η μοναδική,  οπότε μπορείτε να πετάξετε όλα τα σχέδιά σας έξω από το παράθυρο αν θέλετε, δεν πειράζει καθόλου.  Σε αντίθεση, κάθε φορά που πηγαίνετε για διακοπές με φίλους  ή με την  οικογένεια πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι, ενώ τώρα αυτό δεν είναι απαραίτητο.  Ξεχάστε μακρές συζητήσεις για τον  οικονομικό σχεδιασμό, τις προκλήσεις,  ποιος θα κοιμηθεί με ποιόν κτλ. Είστε μόνος σας και κάνετε ότι θέλετε.

Βέβαια, το να ταξιδεύεις μόνος δεν συσχετίζεται απαραίτητα με την μοναξιά. Μπορείς πολύ εύκολα να επικοινωνείς με τους φίλους και τους συγγενείς σου, αφού σκοπός του ταξιδιού σου δεν είναι να εξαφανιστείς αλλά να γνωρίσεις μια νέα εμπειρία.

Μπορείς να κάνεις καινούργιους φίλους. Εύκολο να το λες και δύσκολα να το κάνεις λέει μια παροιμία και ειδικά σε μια εποχή όπου η λάμψη μιας οθόνης κινητού μας κρύβει τον γύρω κόσμο και πολλοί επιλέγουν να πίνουν μόνοι τους τα ποτά και τα κρασιά τους με την παρέα του κινητού τους μόνο. Έτσι λοιπόν η κοινωνικοποίηση αυτή είναι που λέιπει από την σύγχρονη κοινωνία και γι’ αυτό ίσως να υπάρχει ζήτηση για ένα τέτοιο lifestyle.

Advertisment

Δεν φαντάζει τελικά τόσο ξένο σαν σκέψη και σίγουρα αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία που θα άξιζε κανείς να μπει στο κόπο.

Lithos Digital

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση