, ,

Καλλιτέχνης μετατρέπει παλιά CD σε καταπληκτικά γλυπτά ζώων!

Καλλιτέχνης μετατρέπει παλιά CD σε καταπληκτικά γλυπτά ζώων! Πολλές φορές έχουμε δει πρωτότυπα και μοναδικά έργα τέχνης, από αντικείμενα που κανείς δεν θα φανταζόταν

kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon

Καλλιτέχνης μετατρέπει παλιά CD σε καταπληκτικά γλυπτά ζώων!

Πολλές φορές έχουμε δει πρωτότυπα και μοναδικά έργα τέχνης, από αντικείμενα που κανείς δεν θα φανταζόταν πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατ΄αυτό τον τρόπο. Η περίπτωση, όμως, του παρακάτω άρθρου, που είδαμε στο stixovoli.com, αποτελεί πραγματικά κάτι το θεαματικό και σπάνιο!

Advertisment

Ένα σπασμένο CD δεν είναι χρήσιμο σχεδόν σε κανέναν από εμάς. Εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για τον Σαν Έιβερι. Παρόλο που οι περισσότεροι από μας θα τα πετάγαμε στα σκουπίδια, ο γεννημένος στην Νότιο Αφρική, με βάση του όμως την Αυστραλία, καλλιτέχνης, τα μετατρέπει σε διάφορα εκθαμβωτικά γλυπτά ζώων!

Το κάνει αυτό κολλώντας τα σπασμένα κομμάτια των CD πάνω σε ένα πλέγμα από καλώδια που τελικά διαμορφώνονται σε διαφορετικά ζώα. Απ’ ότι θα δείτε στη συνέχεια μέσα από το ιριδίζον ζωικό βασίλειό του, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα όριο στα πλάσματα που μπορεί να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης!

«Όλα μου τα γλυπτά κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά (παλιά CD, σκληρούς δίσκους υπολογιστών κ.λ.π.). Έτσι ταξινομώ την εργασία μου ως μία βιώσιμη τέχνη». «Είναι πολλή διασκεδαστικό να τα φτιάχνεις, αλλά παίρνουν εξαιρετικά πολύ χρόνο για να τελειώσουν, έτσι δεν κάνω πολλά», λέει ο καλλιτέχνης.

Advertisment

Δείτε μερικά από τα πιο όμορφα δημιουργήματά του

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/ https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kallitexnis-metatrepei-palia-cd-katapliktika-glypta-zoon/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση