,

Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού με εξέταση αίματος; Είναι εφικτό, λένε οι ειδικοί

Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού με εξέταση αίματος; Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Ρενσελάερ στις Η.Π.Α και δημοσιεύτηκαν στο PLoS Computational Biology, αυξάνονται

Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού με εξέταση αίματος; Είναι εφικτό, λένε οι ειδικοί

Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού με εξέταση αίματος;

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Ρενσελάερ στις Η.Π.Α και δημοσιεύτηκαν στο PLoS Computational Biology, αυξάνονται οι πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης του αυτισμού στο μέλλον με τη βοήθεια μιας πειραματικής εξέτασης αίματος.

Advertisment

Μήπως έχετε συμπτώματα αυτισμού; Κάντε το τεστ

Σήμερα, η διάγνωση του φάσματος του αυτισμού μπορεί να γίνει αφού το παιδί φτάσει την ηλικία των 4 ετών, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη εξέταση, εκτός του ότι θα μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα, θα έχει και ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης κοντά στο 96%.

Οι ερευνητές μελέτησαν 83 παιδιά με διαγνωσμένο αυτισμό και 76 χωρίς. Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι ορισμένοι δείκτες και τιμές πρωτεϊνών αλλά και βιοχημικών ουσιών στον οργανισμό, συνδέονται με την εμφάνιση του αυτισμού. Έτσι, πιστεύουν πως παρακολουθώντας αυτές τις τιμές θα μπορούν να προβούν σε διάγνωση με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση