,

Ο πιο βέβαιος τρόπος να έχετε μια επιτυχημένη ζωή

Αυτό που θα πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε σήμερα, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά αργότερα.

Ο πιο βέβαιος τρόπος να έχετε μια επιτυχημένη ζωή

Photo: Author/Depositphotos

Φτάνει η στιγμή της συνάντησης με τους παλιούς σου συμμαθητές. Ένα reunion, που συνοδεύεται από πολλά ποτά και κάποιοι αρχίζουν να γκρινιάζουν για τους εργοδότες τους και για το πόσο βαρετά και άσχημα περνούν στη δουλειά τους. Συνειδητοποιείς ότι όσοι έχουν βρει δουλειά, αμέσως μετά τις σπουδές τους, γκρινιάζουν γι’ αυτή και όσοι δεν έχουν βρει, τους ζηλεύουν. Νιώθει κάποιος από αυτούς ότι ζει μια επιτυχημένη ζωή; Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Μήπως και εσείς παλεύετε με αυτές τις σκέψεις; Είναι φυσιολογικό να παλεύετε και εσείς, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή.

Καθυστερώντας τις αλλαγές, καθυστερούμε και την επιτυχία

Ο Ούγγρος ψυχολόγος Laszlo Polgar σκέφτηκε ότι είχε βρει τον βασικότερο παράγοντα που συνεισφέρει στην επιτυχία και αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση του ερευνώντας την με υποκείμενα τις τρεις του κόρες. Ο Polgar θεώρησε ότι η «πρώιμη και εντατική εξειδίκευση» αποτελούσε το κλειδί της επιτυχίας των επιλογών που κάνει ένα άτομο. Γι’ αυτό, αυτός και η σύζυγος του έκαναν σκοπό της ζωής των κοριτσιών τους την εκμάθηση σκάκι, όταν ήταν ακόμα μικρές, με στόχο να τις μετατρέψουν σε παιδιά-θαύματα. Όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τρία κορίτσια έγιναν πολύ επιτυχημένες σκακίστριες.

Μάλιστα, η μια από τις τρεις, η Judit, έγινε η νεότερη γκραν μάστερ στα 15 της και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς παίκτριες και σήμερα. Μπορεί να μην έχετε τόσο αφοσιωμένους γονείς όπως οι Polgars, αλλά μπορείτε να χτίσετε τη δική σας επιτυχία αν το θέλετε. Να θυμάστε ότι αυτό που θα πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε σήμερα, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά αργότερα.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/vevaios-tropos-exete-epitiximeni-zwh/

Ίσως πρέπει να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα, ακόμα και τα μικρότερα πράγματα που κάνετε και που δεν σας βοηθούν να βελτιωθείτε

Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσετε την καθημερινότητά σας. Αν πιστεύετε ότι είστε φυσιολογικοί, επειδή περνάτε τις μέρες σας όπως όλοι οι υπόλοιποι, ίσως αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε μια αλλαγή. Αν και το να ζείτε μέτρια δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποτυχία, ίσως σημαίνει ότι τα όρια για να γίνετε επιτυχημένοι είναι αρκετά στενά. Και αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι, χρειάζεται να βρείτε το κουράγιο να διαφέρετε από τους άλλους.

Το να έχετε την ίδια ρουτίνα όπως οι υπόλοιποι δεν θα σας κάνει να φτάσετε πολύ μακριά. Αφήστε στην άκρη προσπάθειες για να προσαρμοστείτε, να εναρμονιστείτε και να μοιάζετε με τους άλλους· αντιθέτως, στοχεύστε στο να ξεχωρίσετε. Εστιάστε σε αυτό που θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε σαν άτομο.

Ακολουθώντας τους κανόνες πιστά όπως όλοι, λοιπόν, σας εμποδίζει να πετύχετε αυτό που μπορείτε. Είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τους κανόνες, να σκεφτείτε ακριβώς στο τι στοχεύουν και ύστερα να δημιουργήσετε τους δικούς σας. Μη φοβάστε να κάνετε αυτό που οι άλλοι δεν κάνουν. Καλλιεργείστε την κριτική σκέψη για το δικό σας καλό.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/vevaios-tropos-exete-epitiximeni-zwh/

Αν θέλετε να αποφύγετε την μετριότητα, σπάστε τη ρουτίνα και ξεκινήστε κάτι καινούριο σήμερα

Οι αλλαγές δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες, ειδικά αν μιλάμε για αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε για αρχή να αλλάξετε τον πρωινό σας καφέ ή τη διαδρομή για τη δουλειά σας. Σπάζοντας έστω και μια τόσο μικρή συνήθεια μπορεί να σας διδάξει να δείτε τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία.

Επιπλέον, δοκιμάστε να αρχίσετε να εμπιστεύεστε τα ένστικτα σας λίγο περισσότερο και σταματήστε να έχετε δεύτερες σκέψεις για ό,τι κάνετε. Αν γνωρίζετε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, προχωρήστε προς αυτό. Ορισμένες φορές, χρειάζεται λίγη τρέλα, ώστε να ξεκολλήσετε από την αδράνεια και αυτό θα σας οδηγήσει σε μια μελλοντική επιτυχία.

Κι επίσης, κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί, είναι το να κατανοήσετε ακριβώς την ουσία αυτών που κάνετε. Για παράδειγμα, ο σκοπός του διαβάσματος δεν είναι η απόκτηση γνώσεων, για να τις επιδεικνύετε στους φίλους και συναδέλφους σας, αλλά για να επεκτείνετε τους ορίζοντες σας και να αναπτύξετε το δικό σας τρόπο σκέψης.

Συνεπώς, για να επιτύχετε στη ζωή σας, πρέπει να ξεχωρίσετε, να είστε διαφορετικοί, να σπάτε τις νόρμες. Θέλετε να είστε μοναδικοί, οπότε μην ακολουθείτε αυτό που κάνουν όλοι χωρίς να βάζετε σε εφαρμογή την κριτική σκέψη. Γιατί αυτό μάλλον δεν θα συνεισφέρει στη μελλοντική σας επιτυχία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε