, ,

6 απλοί κανόνες που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες

6 απλοί κανόνες που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες «Μην ασχολείσαι με το να γίνεις επιτυχημένη, αλλά δούλεψε για να γίνεις σημαντική και η επιτυχία

6 απλοί κανόνες επιτυχίας που ακολουθούν επιτυχημένες γυναίκες

6 απλοί κανόνες που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες

«Μην ασχολείσαι με το να γίνεις επιτυχημένη, αλλά δούλεψε για να γίνεις σημαντική και η επιτυχία θα ακολουθήσει φυσικά» – Oprah Winfrey.

Advertisment

Όταν σκεφτόμαστε επιτυχημένες γυναίκες, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να σκεφτούμε την Oprah. Η εκπομπή της υπήρχε για 25 χρόνια και είχε τεράστια επίδραση στον κόσμο. Πλέον είναι η πλουσιότερη Αφροαμερικανή εν ζωή. Έχει δωρίσει ένα μεγάλο ποσό για διάφορους σκοπούς (και θεωρείται από τις σπουδαιότερες φιλάνθρωπους στην αμερικανική ιστορία). Είναι επίσης επίτιμη διδάκτορας στο Harvard και στο Yale. Οπότε ναι, είναι λογικό να χρησιμοποιούμε την Oprah ως ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επιτυχημένης γυναίκας για να ξεκινήσουμε το παρόν άρθρο.

Αυτό που κάνει την επιτυχία της τόσο ξεχωριστή και εκπληκτική είναι ότι αναδύθηκε μέσα από δύσκολες συνθήκες, από τις οποίες λίγοι θα κατάφερναν να ξεφύγουν. Εκτός από τη φτωχή γειτονιά και οικογένεια στην οποία γεννήθηκε, κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία της, έμεινε έγκυος στα 14 και ο γιός της πέθανε στην εφηβική του ηλικία. Όμως αυτό το άρθρο δεν αφορά στην Oprah, αλλά στους κανόνες της επιτυχίας, που χρησιμοποιούνται από επιτυχημένες γυναίκες. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν.

6 απλοί κανόνες επιτυχίας που ακολουθούν επιτυχημένες γυναίκες

1. Καταλαβαίνουν ποιο είναι το επόμενο σωστό βήμα

Αυτή η συμβουλή δεν είναι το ίδιο είδος ρητορικής που συχνά χρησιμοποιείται από «ομιλητές των κινήτρων» κλπ. Αντιθέτως, το να κατανοήσεις το επόμενο σωστό βήμα σημαίνει το να επιτρέψεις στο νου σου να μην σκέφτεται υπερβολικά, να νιώσει ελεύθερο χωρίς να ζαλίζεται με το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις. Ξέχασε την προσπάθεια να επιτύχεις αυτά που οι άλλοι πιστεύουν ότι «πρέπει» και επέλεξε να ακολουθήσεις το ένστικτο και την καρδιά σου.

Advertisment

2. Προετοιμάζονται για τη στιγμή που έρχεται

Ασχέτως του τι έχουμε αντιληφθεί ο καθένας ως εμπόδιο στη ζωή του, όλοι έχουμε την δυνατότητα να συνεχίζουμε και να ξεχνάμε τις δυστυχίες και ατυχίες του παρελθόντος. Εκείνες που πιστεύουν στη μοίρα θα κάνουν στην άκρη τα εμπόδια και τελικά θα προχωρήσουν μπροστά. Αυτά που έχουν συμβεί στη ζωή σου- καλά ή κακά- σε έχουν προετοιμάσει ακριβώς για αυτό που χρειάζεται να είσαι τη δεδομένη στιγμή που το βιώνεις, ό,τι βιώνεις. Ο «σχεδιασμός» δεν είναι ένας ακριβής όρος που να ταιριάζει εδώ. «Ενσυνειδητότητα» και επίγνωση ταιριάζουν περισσότερο. όχι στρατηγική ή σχολαστικότητα.

3. Αφήνουν πίσω τα λάθη

Ειλικρινά… ξέχασε κάθε λάθος που έχεις κάνει. Το μέλλον σου δεν χρειάζεται να οριστεί από το παρελθόν σου. Μην περιορίζεις τις ικανότητες σου απλά εξαιτίας κάποιων λαθών. Όλοι τα κάνουμε. Αυτό που θα καθορίσει την αποτυχία ή επιτυχία είναι το πώς εσύ επιλέγεις να απαντήσεις σε εκείνα τα λάθη. Μην κρατάς κακίες και μην παραδίνεσαι. Μπορείς και καλύτερα… και μόνο εσύ αποφασίζεις τι θα περάσει στο μέλλον σου.

4. Ευθυγραμμίζουν την προσωπικότητα και τα ταλέντα τους με έναν πραγματικό σκοπό

Το βλέπουμε κάθε μέρα, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι· ανθρώπους που έχουν παραδοθεί στη πίεση από την κοινωνία, την οικογένεια, τον ίδιο τους τον εαυτό κλπ., ώστε να τακτοποιηθούν και να βολευτούν σε μια «φυσιολογική» ζωή, στην οποία ποτέ δεν ταίριαζαν. Ξέχασε τα αυτά. Κανένας και ποτέ δεν θα καταφέρει να φέρει μπροστά σου και να σου επιβάλλει μια περσόνα και μια σειρά ικανοτήτων που θα ταιριάζουν σε εσένα. Ενίσχυσε τη δύναμη σου, ακολούθησε το πάθος σου, ξέχνα τα περί πεπρωμένου, και άφησε τα πράγματα να ξεδιπλωθούν.

5. Παραβλέπουν τους περιορισμούς

Όσο και αν έχουμε εξελιχθεί και προοδεύσει ως κοινωνία, οι γυναίκες δυστυχώς δεν γίνονται πάντα αντιληπτές ως το ίδιο ικανές όσο οι άντρες. Σκέψου το αυτό για λίγο- και συνειδητοποίησε πόσο απαίσιο είναι αυτό το φαινόμενο. Όμως, οι επιτυχημένες γυναίκες δεν μπορούν και δεν θα περιοριστούν από καμία υποτιθέμενη «αδυναμία» ή περιορισμό· αρνούνται να γίνουν θύματα μιας τέτοιας προφανούς στέρησης δικαιωμάτων. Οι γυναίκες πρέπει να επιμένουν όταν προσπαθούν να επιτύχουν. Πρέπει να ξεδιπλωθούν, να ξεσηκωθούν και να αρπάξουν τις ευκαιρίες που βλέπουν. Δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό, οι άντρες το έκαναν και το κάνουν από πάντα.

6. Παραμένουν προσγειωμένες

Όλοι διαθέτουμε ταλέντα, κλίσεις, αλλά και περιορισμούς και όλοι έχουμε διαφορετικές προσδοκίες. Μπορεί ακόμα να βιώσουμε κάποια σύγχυση ως προς το ποιες είναι ή δεν θα έπρεπε να είναι αυτές οι τελευταίες. Το (όχι και τόσο απλό) εγχείρημα είναι να παραμείνεις ο εαυτός σου. Ξέχνα όλους τους άλλους, ξέχνα το πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Κατανόησε αυτό που είναι σημαντικό για εσένα και σε εσένα, συνέχισε να είσαι ταπεινή και κράτα το στο νου σου. Το πιο όμορφο πράγμα στη διατήρηση αυτής της ταπεινότητας και μετριοφροσύνης είναι ότι έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθούν και θα επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δικό σου τρόπο, θαυμάζοντας σε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση