,

Φτιάξτε κεραλοιφή για τσιμπήματα εντόμων

Η μέρα μεγάλωσε, η άνοιξη ήρθε, η ζέστη άρχισε. Μαζί με όλα τα καλά του καλοκαιριού ξύπνησαν όμως και τα έντομα. Παρακάτω σας παραθέτουμε

Η μέρα μεγάλωσε, η άνοιξη ήρθε, η ζέστη άρχισε. Μαζί με όλα τα καλά του καλοκαιριού ξύπνησαν όμως και τα έντομα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια εύκολη και αποτελεσματική συνταγή κεραλοιφής για τσιμπήματα εντόμων που μπορείτε να τη φτιάξετε και να την έχετε πάντα στην τσάντα σας για πρώτες βοήθειες.

Συνταγή κεραλοιφής για τσιμπήματα εντόμων

Υλικά

2 κ.σ. Κερί μέλισσας
10 κ.σ. Ελαιόλαδο
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Advertisment

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί, προσθέστε το κερί και ανακατέψτε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά για να προσθέσετε τα αιθέρια έλαια. Χρειάζεται να προσέξετε να μην κρυώσει υπερβολικά το μείγμα διότι τα αιθέρια έλαια δεν θα αναμειχθούν καλά αλλά ούτε να είναι πολύ ζεστό διότι θα εξατμιστούν. Η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη. Βάλτε τη σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και φυλάξτε τη. σε δροσερό μέρος. Επιλέξτε ένα βαζάκι που σφραγίζει καλά διότι το καλοκαίρι ρευστοποιείται εύκολα και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να αδειάσει στην τσάντα σας. Η αντισταμινική δράση της κεραλοιφής θα καταπραΰνει άμεσα των ερεθισμό και τον κνησμό που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των εντόμων και ειδικά των κουνουπιών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση