,

Τι τύπος συντρόφου είστε μέσα σε μία σχέση;

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που διακρίνουν μια πραγματικά υπέροχη σχέση από όλες τις άλλες. Αυτά είναι η αγάπη, η στοργή, η γενναιοδωρία, η έλλειψη ζήλειας,

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που διακρίνουν μια πραγματικά υπέροχη σχέση από όλες τις άλλες. Αυτά είναι η αγάπη, η στοργή, η γενναιοδωρία, η έλλειψη ζήλειας, η καλοσύνη, οι κοινές αρχές, η εμπιστοσύνη, η ακεραιότητα – για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχει όμως ένα χαρακτηριστικό το οποίο, αν και πολύ σημαντικό, σπάνια συζητιέται και σπάνια αναγνωρίζεται η αξία του: η προθυμία να παραδεχτείτε τη δική σας συνεισφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Όταν αναγνωρίσετε και το δικό σας ρόλο στα προβλήματα, θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να βρείτε λύσεις. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σας είναι τέλειος. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά ή συνήθειες που θα μπορούσε να αλλάξει. Ούτε φυσικά σημαίνει ότι κάποιες φορές το λάθος δεν είναι αποκλειστικά δικό του.

Advertisment

Οι σχέσεις είναι το ίδιο περίπλοκες όσο και κάθε άνθρωπος χωριστά. Το μεγάλο δώρο της σχέσης είναι ότι ο σύντροφός μας καθρεφτίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον εαυτό μας. Τα θετικά αλλά και τα αρνητικά σημεία του. Τους φόβους, τις ανασφάλειες αλλά και κάθε καλό που φέρνουμε μαζί μας. Τελικά το πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι οι σχέσεις είναι τόσο περίπλοκες όσοι και οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν. Όσο πιο ξεκάθαρος είναι κανείς με τον εαυτό του, τόσο πιο ξεκάθαρους συντρόφους θα έλκει στη ζωή του.

Σε αυτό το σύντομο ψυχαγωγικό τεστ σχέσεων θα κληθείτε να απαντήστε σε 11 ερωτήσεις που αφορούν εσάς και τον σύντροφό σας.

Δείτε εδώ όλα τα τεστ σχέσεων

Advertisment

[viralQuiz id=154]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση