,

Βελτιώστε την απόδοσή σας με τη βοήθεια του οραματισμού

Μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία ή σε οτιδήποτε κάνετε μέσω του οραματισμού.  Ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας και σύμβουλος

Βελτιώστε την απόδοσή σας με τη βοήθεια του οραματισμού

Μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία ή σε οτιδήποτε κάνετε μέσω του οραματισμού.  Ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας και σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων, Jack Ganfield, γράφει στο βιβλίο του “Η επιτυχία Βήμα Βήμα“, Εκδόσεις Διόπτρα, για τη δύναμη του οραματισμού και πως μπορεί να μας βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής μας.

Όταν οραματίζεστε τους στόχους σας, κάθε μέρα, σαν να έχουν ήδη επιτευχθεί, δημιουργείται μια αντίφαση (μια δομική ένταση) στον υποσυνείδητο νου σας μεταξύ αυτού που οραματίζεστε και της τωρινής προσωρινής πραγματικότητας. Ο συνειδητός νους σας προσπαθεί να διαλύσει αυτή τη διαμάχη μετατρέποντας την τωρινή πραγματικότητα στο νέο και συναρπαστικότερο όραμά σας. Όταν, με το πέρασμα του καιρού και τη συνεχή χρήση οραματισμών, η σύγκρουση αυτή οξύνεται, ουσιαστικά προκαλεί τρία αποτελέσματα:

1. Προγραμματίζει το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης του εγκεφάλου σας, για να σας επιτρέπει να αντιλαμβάνεστε οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

2. Ενεργοποιεί τον υποσυνείδητο νου σας για να βρει λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τους στόχους σας. Θα αρχίσετε να ξυπνάτε το πρωί με νέες ιδέες. Θα σας έρχονται νέες ιδέες ενώ κάνετε μπάνιο, ενώ περπατάτε και ενώ οδηγείτε για να πάτε στη δουλειά.

3. Αυξάνει τα κίνητρά σας. Θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι δίχως να το περιμένετε κάνετε πράγματα που θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας. Ξαφνικά, θα αρχίσετε να σηκώνετε το χέρι σας στην τάξη, θα ζητάτε να σας αναθέτουν νέες εργασίες στη δουλειά σας, θα μιλάτε στις εταιρικές συναντήσεις. Θα ζητάτε πιο ξεκάθαρα αυτό που θέλετε, θα αποταμιεύετε χρήματα για να αποκτήσετε τα πράγματα που θέλετε, θα εξοφλήσετε την πιστωτική σας κάρτα ή θα ρισκάρετε περισσότερο στην προσωπική σας ζωή.

Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς λειτουργεί το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης: Σε κάθε δεδομένη στιγμή, 11 εκατομμύρια bit πληροφοριών εισρέουν στον εγκέφαλό σας, στις περισσότερες από τις οποίες δεν μπορείτε να δώσετε συνειδητή προσοχή – και ούτε χρειάζεται να το κάνετε. Το ΔΣΕ (δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης) του εγκεφάλου φιλτράρει τις περισσότερες από αυτές, επιτρέποντάς σας να φέρετε στη συνείδησή σας μόνο τα σήματα εκείνα που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε και να πετύχετε τους σημαντικότερους στόχους σας.

Πώς, όμως, γνωρίζει το ΔΣΕ τι να αφήσει να περάσει στη συνείδησή σας και τι να φιλτράρει; Αφήνει να περάσει οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει και συνεχώς οραματίζεστε και επιβεβαιώνετε. Αφήνει επίσης να περάσει οτιδήποτε ταιριάζει με τις πεποιθήσεις και την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας, τους άλλους και τον κόσμο. Το ΔΣΕ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, αλλά μπορεί να αναζητήσει τρόπους για να πραγματοποιήσει μόνο τις ακριβείς εικόνες που του δίνετε. Το δημιουργικό σας υποσυνείδητο δεν σκέφτεται με λέξεις αλλά με εικόνες.

Πώς, λοιπόν, βοηθούν όλα αυτά την προσπάθειά σας να πετύχετε και να αποκτήσετε τη ζωή των ονείρων σας; Όταν δίνετε στον εγκέφαλό σας συγκεκριμένες, γλαφυρές, ζωντανές και συναρπαστικές εικόνες να εκδηλώσει, θα αρχίσει να αναζητά και να συλλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μετατρέψει αυτή την εικόνα σε πραγματικότητα. Αν δώσετε στο μυαλό σας ένα πρόβλημα των 10.000 δολαρίων, θα βρει μια λύση των 10.000 δολαρίων. Αν δώσετε στο μυαλό σας ένα πρόβλημα του 1 εκατομμυρίου, θα βρει μια λύση του 1 εκατομμυρίου.

Αν του δώσετε εικόνες ενός πανέμορφου σπιτιού, μιας λατρεμένης συζύγου, μιας συναρπαστικής καριέρας και εξωτικών διακοπών, θα επιστρατεύσει τις δυνάμεις του για να τις πραγματοποιήσει. Αντίθετα, αν το τροφοδοτείτε συνεχώς με αρνητικές εικόνες και εικόνες φόβου και ανησυχίας – ναι, σωστά μαντέψατε! – Θα επιστρατεύσει και πάλι τις δυνάμεις του για να τις πραγματοποιήσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε