, ,

10 συμβουλές για να τελειοποιήσετε την τέχνη της αντίστροφης ψυχολογίας

10 συμβουλές για να τελειοποιήσετε την τέχνη της αντίστροφης ψυχολογίας Η αντίστροφη ψυχολογία αποτελεί μια αποτελεσματική πρακτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επηρεάσετε

10 συμβουλές για να τελειοποιήσετε την τέχνη της αντίστροφης ψυχολογίας

10 συμβουλές για να τελειοποιήσετε την τέχνη της αντίστροφης ψυχολογίας

Η αντίστροφη ψυχολογία αποτελεί μια αποτελεσματική πρακτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επηρεάσετε τους άλλους να κάνουν ή να πουν αυτό που επιθυμείτε. Τους λέτε απλά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλετε να κάνουν. Ακούγεται αρκετά δελεαστική ως μέθοδος, σωστά;

Advertisment

Εδώ έχουμε συλλέξει 10 απλά tips, για να σας βοηθήσουμε να τελειοποιήσετε αυτή την τεχνική. Όπως και να έχει όμως, προσέξτε να μην πατήσετε like και να μην το κοινοποιήσετε!

• Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική με άτομα που είναι εκ φύσεως αντιδραστικά και μισούν να τους υποδεικνύουν τι να κάνουν.

• Συναισθηματικοί, με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και ευέξαπτοι άνθρωποι είναι επίσης ευάλωτοι στην αντίστροφη ψυχολογία.

Advertisment

• Προκαλέστε το άλλο άτομο, επιμένοντας σε ένα επιχείρημα αντίθετο με εκείνο που θέλετε να επιτύχετε. Επιχειρήστε να κάνετε το άτομο να πιστέψει ότι είναι εκείνο και μόνο που θα πάρει την απόφαση.

• Να παραμένετε ήρεμοι όσο χρησιμοποιείτε την αντίστροφη ψυχολογία, ειδικά αν έχετε να κάνετε με παιδιά.

• Βεβαιωθείτε ότι μένετε στον τελικό στόχο που βάλατε εξαρχής.

• Δηλώστε το αντίθετο πράγμα από εκείνο που πραγματικά θέλετε και διατηρήστε τη φωνή σας στον ίδιο, σταθερό τόνο.

• Όταν θέλετε να προσελκύσετε κάποιον που θέλει μόνο να είστε φίλοι, πείτε του ότι συμφωνείτε και δεν θέλετε τίποτε παραπάνω από τη φιλία του.

• Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αντίστροφη ψυχολογία με τη μορφή πρόκλησης όπως: «Στοιχηματίζω ότι δεν πρόκειται να φτάσεις στην ώρα σου!».

• Βεβαιωθείτε ότι ακούγεστε πειστικός/η. Μπορείτε να το κάνετε πρόβα από πριν.

Προσέξτε σε ποιον χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική και αποφύγετε να τη χρησιμοποιείτε σε σοβαρές καταστάσεις. Η αντίστροφη ψυχολογία μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανκ αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, οπότε μην το παρατραβάτε ή μην την χρησιμοποιείτε περισσότερες φορές απ’ όσο χρειάζεται. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα φτάσετε σε επικίνδυνα επίπεδα χειραγώγησης.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση