,

5 φυτά που μας προσφέρουν οξυγόνο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας

5 φυτά που μας προσφέρουν οξυγόνο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν περίπου το 90% του χρόνου τους σε

5 φυτά που μας προσφέρουν οξυγόνο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας

5 φυτά που μας προσφέρουν οξυγόνο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν περίπου το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, έτσι είναι λογικό να έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα του αέρα μέσα σε εκείνους τους χώρους. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που εμποδίζουν την καλή ποιότητά του στα σπίτια μας. Από την επίπλωση και τα υφάσματα και την ταπετσαρία, μέχρι τα συνθετικά υλικά οικοδόμησης και τα καθαριστικά προϊόντα, οι τοξικές ουσίες παραμένουν στο χώρο γύρω σας. Υπάρχει, ωστόσο, το ζήτημα της γύρης, των βακτηριδίων και της μούχλας που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Και όλα αυτά, συνδυασμένα με τον ανεπαρκή εξαερισμό και τα κλειστά παράθυρα στα διαμερίσματα, μπορούν να δημιουργήσουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Advertisment

Για όλα τα παραπάνω, βάλτε φυτά εσωτερικού χώρου. Αν και μπορεί να νομίζετε ότι απλά ομορφαίνουν και διακοσμούν το σπίτι σας με έναν φυσικό τόνο- κάτι που είναι και πάλι ενδιαφέρων λόγος- επίσης αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ωφέλιμα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Τα φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, απορροφώντας κάποια από τα σωματίδια που κυκλοφορούν εκεί, ενώ παράλληλα προσλαμβάνουν το διοξείδιο του άνθρακα και το επεξεργάζονται σε οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης. Επιπροσθέτως, τα μικρόβια στο χώμα των φυτών επίσης παρέχει μια καθαριστική ιδιότητα.

Τα φυτά μπορούν να αποδειχτούν ωφέλιμα και κατά τις βραδινές ώρες. Επειδή δεν έχουν το φως του ήλιου για να φωτοσυνθέσουν εκείνη την ώρα, η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται, παρέχοντας έτσι και περισσότερο οξυγόνο. Αν έχετε άγχος, αϋπνίες ή απλά αναζητάτε ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον, τα ακόλουθα πέντε φυτά θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις συνθήκες διαβίωσης σας στον αγαπημένο σας χώρο, το σπίτι σας.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/fyta-prosferoun-oxigono-diarkeia-nyxtas/

Advertisment

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα αποτελεί ένα σπουδαίο φυτό για κάποιον αρχάριο στο τομέα των φυτών εσωτερικού χώρου, καθώς είναι πολύ εύκολο ως προς τη φροντίδα του. Δίνει πολύ οξυγόνο τη νύχτα και έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη ρυπογόνα φορμαλδευγή.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/fyta-prosferoun-oxigono-diarkeia-nyxtas/

Ορχιδέα

Οι ορχιδέες είναι εντυπωσιακές, αλλά προσφέρουν και κάτι περισσότερο από αισθητικό αποτέλεσμα. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να το δείτε με τα μάτια σας, σας ωφελούν προσφέροντας σας περισσότερο οξυγόνο τη νύχτα. Είναι άλλο ένα φυτό μάλιστα που δεν χρειάζεται πολύ περιποίηση. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η ορχιδέα είναι επίσης ικανή να «διώχνει» μια ρυπογόνα ουσία που βρίσκεται στις βαφές και ονομάζεται ξυλόλιο.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/fyta-prosferoun-oxigono-diarkeia-nyxtas/

Αρέκα

Ο φοίνικας αρέκα είναι ένας τροπικός καθαριστής του αέρα και αποτελεί και αυτός ένα από τα εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου. Αναπτύσσεται παντού από 1.5 μέχρι 2 μέτρα και σίγουρα θα ξεχωρίσει μέσα στο σπίτι σας. Ο φοίνικας αρέκα δεν είναι μόνο σημαντικός επειδή προσφέρει οξυγόνο τη νύχτα, αλλά επίσης γιατί είναι αποτελεσματικός στην απορρόφηση διαφόρων ειδών βλαβερών αερίων και επίσης υγραίνει τον ξηρό αέρα.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/fyta-prosferoun-oxigono-diarkeia-nyxtas/

Κάκτος των Χριστουγέννων

Αν και συνήθως χρησιμοποιείται για το εορταστικό, χριστουγεννιάτικο πνεύμα κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, δεν θα πρέπει να παραβλέψετε και τον κάκτο των Χριστουγέννων. Αν και μπορεί κυρίως να ανθίζει τότε, τα φύλλα του παραμένουν ζωντανά και λαμπερά όλο τον χρόνο. Ο κάκτος αυτός σας παρέχει οξυγόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα καλύτερα; Ανθίζει σε σκοτεινά δωμάτια!

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/fyta-prosferoun-oxigono-diarkeia-nyxtas/

Ιερός βασιλικός

Επίσης αναφέρεται και ως τουλσί, ο ιερός βασιλικός δεν είναι ο μέτριος απλός βασιλικός που γνωρίζετε. Είναι λίγο πιο πιπεράτος στη γεύση από τον κλασικό βασιλικό και προσφέρει κάποια εκπληκτικά οφέλη στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ενός αρώματος που είναι γνωστό ότι καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα
Το θαυματουργό βότανο που προφυλάσσει το πεπτικό και «υπόσχεται» αναγέννηση των νεύρων
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση