,

Να μάθεις να εκτιμάς

Να μάθεις να εκτιμάς Στην ζωή σου μην θεωρείς τίποτα ως δεδομένο! Οι σχέσεις όσο εύκολα χτίστηκαν, ακόμη πιο εύκολα μπορεί να διαλυθούν! Αυτό

Να μάθεις να εκτιμάς

Να μάθεις να εκτιμάς

Στην ζωή σου μην θεωρείς τίποτα ως δεδομένο! Οι σχέσεις όσο εύκολα χτίστηκαν, ακόμη πιο εύκολα μπορεί να διαλυθούν! Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής προσπάθεια και η αναγνώριση, από μέρους μας, όλων αυτών που μας προσφέρει ο άλλος! Είτε είναι η καλοσύνη, η αγάπη, η στήριξη, η προσοχή!

Advertisment

Μην εκμεταλλευτείς ποτέ την αγάπη του άλλου και επαναπαυτείς από όλα όσα σου προσφέρει! Είτε είναι φίλη-ος σου, ο σύντροφός σου , η πεθερά σου, ένας γνωστός που απλά νοιάζεται για σένα! Οσο δοτικός άνθρωπος και αν είναι, κάποια στιγμή κουράζεται! Οι σχέσεις θέλουν συνεχή προσπάθεια και από τις δυο πλευρές για να κρατηθούν υγιείς και να εξακολουθούν να υπάρχουν! Ένα χαμόγελο, ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα τηλεφώνημα!

Το να ξέρεις να εκτιμάς, είναι αξία ανεκτίμητη! Και αυτό δεν ισχύει μόνο στις προσωπικές σχέσεις αλλα και τις επαγγελματικές! Δείξε την εκτίμησή σου με απλά πράγματα: Με το να προσφέρεις ένα μικρό δωράκι στον πελάτη σου που σε στηρίζει χρόνια, να φτιάξεις ένα γλυκό στην γειτόνισσα που σε νοιάζεται, να βγάλεις την μαμά και την πεθερά σου έξω μια Κυριακή για φαγητό για να τις ξεκουράσεις που σου μαγειρεύουν ή προσέχουν τα παιδιά. Να κάνεις ένα τηλεφώνημα απλά για να πεις “σ’ αγαπώ”.

Ας δείξουμε την αγάπη μας στα πρόσωπα που νοιάζονται για εμάς και μας αγαπάνε! Η αγάπη πρέπει να δίνεται απλόχερα! Μην το αφήσεις για κάποια άλλη στιγμή! Κάντο τώρα! Δεν γνωρίζουμε ποτέ πως μπορεί να τα φέρει η ζωή! Είναι τόσο απρόβλεπτη! Ακόμη και αυτή δεν είναι δεδομένη!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση
Η διαίσθησή σας είναι αληθινή. Να πώς να την αναπτύξετε προς όφελός σας
Το κόστος που «πληρώνουμε» όταν αποφεύγουμε να θέσουμε υγιή όρια στους άλλους
Η Δύναμη της ενσυνειδητότητας: Οι εφαρμογές στην ψυχοθεραπεία και τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση