,

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει στη μείωση του βάρους;

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για τη μείωση του βάρους εκεί έξω. Το μηλόξυδο είναι μια από αυτές τις φυσικές λύσεις που πολλοί ισχυρίζονται ότι

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει στη μείωση του βάρους;

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για τη μείωση του βάρους εκεί έξω. Το μηλόξυδο είναι μια από αυτές τις φυσικές λύσεις που πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι αποτελεσματικό και μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το βέλτιστο υγιές βάρος που επιθυμούμε. Αλλά τι έχει να πει η επιστήμη και η έρευνα γι’ αυτό;

Τι ακριβώς είναι το μηλόξυδο;

Το ξύδι φτιάχνεται μέσω της διαδικασίας ζύμωσης κάποιου φρούτου ή δημητριακών/ σπόρων. Αυτό το ζυμωμένο προϊόν το επεξεργαζόμαστε περαιτέρω, προσθέτοντας βακτήρια που θα μετατρέψουν την αλκοόλη σε οξικό οξύ. Το μηλόξυδο φτιάχνεται μέσω τις διπλής αυτής διεργασίας, αλλά με τη χρήση μήλων.

Advertisment

Τα οφέλη του μηλόξυδου για τη μείωση του βάρους

Υπάρχουν έρευνες που υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση μηλόξυδου στην καθημερινή μας διατροφή έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση του βάρους μας, συγκρινόμενη με τις περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνεται στη δίαιτα μας. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες της Βόρειας Αφρικής χρησιμοποιούν εδώ και πολλές γενιές το μηλόξυδο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, τη μείωση του βάρους τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους τρόπους μέσω των οποίων μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος, καταναλώνοντας κι εσείς μηλόξυδο:

1. Μείωση του σακχάρου στο αίμα

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να έχει την ικανότητα να βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Το οξικό οξύ που περιέχεται σε αυτό έχει αποδειχτεί ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του ζαχάρου στα ποντίκια, βοηθώντας το ήπαρ και τους μύες να απορροφήσουν τα λιπαρά πιο αποτελεσματικά. Επιπροσθέτως, σε μια άλλη έρευνα έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ανθρώπων μετά από ένα γεύμα.

Advertisment

2. Ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης

Το οξικό οξύ στο ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στο ζήτημα της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, ρυθμίζοντας τα επίπεδα της. Αυτό έχει παρατηρηθεί σε έρευνες με ποντίκια, στα οποία χορηγούσαν οξικό οξύ ως μέρος της διατροφής τους. Επιπλέον, έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις αποκρίσεις της ινσουλίνης και στους ανθρώπους αμέσως μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε άμυλο.

3. Μειώνει την όρεξη

Έχει παρατηρηθεί επιστημονικά ότι τα συμπληρώματα του μηλόξυδου κάνουν κάποιον να νιώσει μεγαλύτερο κορεσμό αμέσως μετά από ένα γεύμα, κάτι που βοηθά στη μείωση της όρεξης γενικά και έτσι στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων απ’ όσες θα θέλαμε.

4. Μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων στο αίμα

Άλλες έρευνες αποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη, την LDL (λιποπρωτείνες χαμηλής πυκνότητας) και τα τριγλυκερίδια στα ποντίκια, δείκτες οι οποίοι θεωρούνται ως βασικοί ένοχοι για την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Επίσης παρατηρήθηκε μια αύξηση της HDL, γνωστή ως καλή χοληστερόλη.

Πώς να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας

Το μηλόξυδο στην ωμή, συμπυκνωμένη μορφή του δεν θα λέγαμε ότι είναι ακριβώς νόστιμο. Η συνηθισμένη δόση είναι δύο κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερού. Εντούτοις, αν ξεκινήσετε απότομα με αυτή την ποσότητα, μπορεί να νιώσετε ναυτία και ο οργανισμός σας μπορεί να μην το ανεχτεί. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να ξεκινήσετε με ένα κουτάλι της σούπας διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερού και σταδιακά να ανεβάσετε την ποσότητα σε δύο κουταλιές της σούπας. Καταναλώστε ένα ποτήρι μηλόξυδου τη μέρα για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Αν και αυτό αποδειχθεί πολύ δυνατό για τη γεύση σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα dressing σαλάτας ανακατεύοντας το με λίγο ελαιόλαδο.

Σημείωση

• Στην αδιάλυτη μορφή του, η συχνή κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση των δοντιών. Σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να νιώσετε έντονη ναυτία.

• Έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1.

Το μηλόξυδο στις συνιστώμενες ποσότητες μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για τη μείωση του βάρους μας με πολλούς τρόπους. Απλά βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε διαλυμένο σε νερό και σε μικρές ποσότητες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
"Πώς να χάσω κιλά γρήγορα" | Ένας οδηγός για να δείτε αποτελέσματα σύντομα και με ασφάλεια
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση