,

6 πράγματα που εύχεστε να γνωρίζατε όταν διανύατε τη δεκαετία των 20

Η δεκαετία των 20 και κάτι είναι σίγουρα μια αρκετά πολύπλοκη ηλικία. Από τη μία είμαστε πολύ μεγάλοι για να αντιμετωπίζουμε απερίσκεπτα τη ζωή

6 πράγματα που εύχεστε να γνωρίζατε όταν διανύατε τη δεκαετία των 20

Η δεκαετία των 20 και κάτι είναι σίγουρα μια αρκετά πολύπλοκη ηλικία. Από τη μία είμαστε πολύ μεγάλοι για να αντιμετωπίζουμε απερίσκεπτα τη ζωή μας και από την άλλη πολύ νέοι για να την πάρουμε στα πολύ σοβαρά. Σε αυτές τις ηλικίες, νιώθουμε ότι πρέπει να τα λύσουμε και να τα ξέρουμε όλα, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ καιρό ακόμα μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που τελικά θέλουμε. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια. Όλοι έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και χειριζόμαστε την κάθε κατάσταση.

Υπάρχουν πολλά συναισθήματα και εμπειρίες που βιώνουμε στη ζωή, όπως επίσης και συναρπαστικές αναμνήσεις που συνοδεύονται με αυτά ή και κάποια σφάλματα για τα οποία μετανιώνουμε. Όταν ανατρέχετε στον νεότερο εαυτό σας, ίσως υπάρχουν αρκετά πράγματα που εύχεστε να είχατε μπορέσει να πείτε. Αν είχατε περάσει κάποιο δύσκολο χωρισμό και είχατε καταρρεύσει ψυχολογικά λόγω του πόνου και της αβεβαιότητας, εύχεστε να είχατε πει στον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά τελικά. Αν είχατε κάνει μια λανθασμένη επένδυση, εύχεστε να είχατε επισημάνει στον εαυτό σας πόσο ανόητη ήταν εκείνη η ιδέα.

Advertisment

Τι άλλο εύχεστε να είχατε πει στον εαυτό σας στη δεκαετία των 20;

1. Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα

Η αποτυχία δεν φέρνει το τέλος του κόσμου. Για την ακρίβεια, είναι καλύτερα να μην πετύχετε απευθείας μετά από την πρώτη προσπάθεια. Αν το κάνατε, σίγουρα θα χάσατε τις γνώσεις και την εμπειρία που έρχονται μέσα από την αποτυχία. Η τελευταία είναι που σας ενδυναμώνει σαν άτομο.

2. Κάντε ταξίδια

Βγείτε έξω και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο, γνωρίστε νέους ανθρώπους και την κουλτούρα τους. Μην κάθεστε στο σπίτι, χάνοντας άσκοπα τον χρόνο σας, γιατί ένας ολόκληρος κόσμος σας περιμένει εκεί έξω να τον ανακαλύψετε. Δε χρειάζεται να ταξιδεύετε στην πρώτη θέση, ούτε με πολυτέλειες. Αντιθέτως, πάρτε ένα backpack και εξερευνήστε την αληθινή φύση ενός νέου τόπου.

3. Μη κυνηγάτε τα χρήματα

Τα χρήματα δεν είναι το παν. Ακολουθήστε τα όνειρά σας, βάλτε καρδιά και ψυχή στο πάθος σας, δημιουργήστε αυθεντικές σχέσεις με ανθρώπους και τα χρήματα θα ακολουθήσουν. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να βαλτώσετε όλη τη ζωή σας σε μια υψηλή, αλλά και βαρετή θέση εργασίας. Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, αν δεν έχουμε κάποιον με τον οποίο να μπορούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας.

Advertisment

4. Μην παντρευτείτε απλά και μόνο επειδή νιώθετε ότι μεγαλώνετε

Μην παντρευτείτε επειδή πιστεύετε ότι μεγαλώνετε ή επειδή νιώθετε ότι χρειάζεστε κάποιον άλλο, για να νιώσετε πλήρεις. Ο γάμος είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, όταν νιώσετε ότι έχετε γνωρίσει το κατάλληλο άτομο, με το οποίο θέλετε πολύ να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας. Κάντε το, όταν θα σταματήσετε πια να ζείτε ως ένα ολοκληρωμένο και γεμάτο άτομο και θα επιθυμείτε πια να μοιραστείτε τη χαρά της ζωής με κάποιον άλλο.

5. Κάντε μεγαλόπνοα σχέδια

Μη σταματάτε ποτέ να εργάζεστε σκληρά και να έχετε μεγάλα όνειρα. Δεν πειράζει αν κάποιες φορές οι στόχοι σας ακούγονται στους άλλους απρόσιτοι και ουτοπικοί. Αν το θέλετε πραγματικά, έχετε πολλές πιθανότητες να τους καταφέρετε. Και ακόμα και αν δεν τους φτάσετε, θα βρίσκεστε σίγουρα σε πολύ καλύτερη θέση, απ’ ότι αν καθόσασταν άπραγοι και απόλυτα ρεαλιστές.

6. Να είστε αυτοί που θέλετε και όχι εκείνοι που υποτίθεται ότι πρέπει να είστε

Πάντα σας έλεγαν πώς να πράξετε και τι χρειάζεται να κάνετε, από τη στιγμή της γέννησής σας. Μην ακούτε κανέναν πια. Ακολουθήστε την καρδιά σας, να είστε ο εσώτερος πραγματικός σας εαυτός. Αναρωτηθείτε γιατί πρέπει να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα, όταν δεν τα νιώθετε σωστά. Κάντε ένα βήμα πίσω, για να χαλαρώσετε, να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό και μην ακούτε εκείνους που θέλουν να σας υποδείξουν πώς είναι σωστό να ζείτε τη ζωή σας.

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε θετικές αλλαγές. Εσείς έχετε τον έλεγχο. Και κάποια μέρα, ο μελλοντικός σας εαυτός θα κοιτάξει πίσω στο χρόνο και θα σας ευχαριστήσει γι’ αυτό που κάνατε τότε για εκείνον.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση