,

Πώς να ξεκουραστείτε πραγματικά στις διακοπές και να γυρίσετε ανανεωμένοι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε διακοπές και επιστρέψατε πλήρως ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι; Οι περισσότεροι τείνουμε τελικά να κουραζόμαστε περισσότερο στις διακοπές μας.

Πώς να ξεκουραστείτε πραγματικά στις διακοπές και να γυρίσετε ανανεωμένοι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε διακοπές και επιστρέψατε πλήρως ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι; Οι περισσότεροι τείνουμε τελικά να κουραζόμαστε περισσότερο στις διακοπές μας. Κι όμως αυτές υπάρχουν για να μας προσφέρουν ανανέωση. Η ξεκούραση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε και να φαινόμαστε νεότεροι και υγιείς με μια εκπληκτική ποικιλία τρόπων.

Ο οργανισμός μας κυριολεκτικά αποκαθιστά και ξαναχτίζει τον εαυτό του (μια διαδικασία που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, αφού οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορούμε να έχουμε μια σχεδόν νέα καρδιά σε τρεις μόνο μέρες). Το τελευταίο λοιπόν πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε τις διακοπές μας σε μια κουραστική αγγαρεία.

Advertisment

Γι’ αυτό, πάρτε κάποιες ιδέες για τις επόμενες διακοπές σας:

1. Κοιμηθείτε αρκετά

Τι είναι αυτό που μας μένει μετά το τέλος των διακοπών; Οι αναμνήσεις. Και οι μνήμες αναπαράγονται και αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου αναπτύσσουμε και νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Εξάλλου, όταν αποφασίζουμε συνήθως να πάμε διακοπές, είναι επειδή είμαστε εξαντλημένοι. Συνεπώς, προσπαθήστε να κοιμηθείτε αρκετά – με αυτό τον τρόπο θα θυμάστε για πάντα τις καλύτερες στιγμές σας.

2. Απολαύστε το φαγητό

Το φαγητό δεν είναι μόνο ενέργεια, είναι επίσης αγάπη, απόλαυση, γιορτή, αλλά και απαραίτητες πληροφορίες προς το σώμα σας. Όταν ταξιδεύουμε, γευόμαστε διαφορετικές τροφές, κάτι που αποτελεί ομολογουμένως μια ευχάριστη διαδικασία. Απολαύστε λοιπόν το φαγητό σας τόσο κοινωνικά, όσο και οργανικά, εστιάζοντας στο χώρο και στα άτομα με τα οποία πηγαίνετε για φαγητό. Αυτός αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό.

Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να μεταβείτε στον κατάλογο εναλλακτικών διακοπών της Εναλλακτικής Δράσης

Advertisment

[button color=”red” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://enallaktikidrasi.com/enallaktikes-diakopes/”]Εναλλακτικές Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για το 2018[/button]

3. Εναλλακτικές σωματικές και πνευματικές διακοπές

Η ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων γίνεται μέσω ενός συνδυασμού φυσικής/ πνευματικής άσκησης και σωστού ύπνου. Αν πηγαίνετε για περπάτημα, πεζοπορία, ποδήλατο και διαβάζετε ένα βιβλίο δημιουργείτε τις κατάλληλες συνθήκες για τον εγκέφαλο σας, ώστε να αναγεννηθεί ύστερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4. Βγείτε έξω

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν περιτριγυριζόμαστε από φύση, ειδικά από νερό και πράσινο, η διάθεση μας βελτιώνεται κατά πολύ. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε αστικό περιβάλλον, αναζητήστε ένα πάρκο ή ένα ποτάμι. Οι στιγμές σας εκεί θα σας κάνουν να νιώσετε σωματικά και πνευματικά ανανεωμένοι.

5. Δώστε έμφαση στις εμπειρίες

Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε τις διακοπές σαν να είναι δουλειά. Δε χρειάζεται να τρέξετε για να δείτε όλα τα μουσεία, τα πάρκα ψυχαγωγίας και τα μνημεία μέσα σε 5 μέρες. Πάρτε το χρόνο σας και μην ακολουθείτε συνέχεια ένα αυστηρό πρόγραμμα. Το αυθόρμητο είναι το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις.

6. Εστιάστε στους ανθρώπους

Όταν επισκεφτείτε το Παρίσι, μπορεί να θέλετε να δείτε το Λούβρο ή τον Πύργο του Άιφελ, αλλά μην εστιάσετε απλά στα μνημεία. Η καρδιά της πόλης, όπως και κάθε προορισμού είναι οι άνθρωποι. Μπορεί να υπάρχει η διαφορά της γλώσσας, αλλά οι άνθρωποι βρίσκουμε διαρκώς τρόπους να ξεπερνάμε τέτοια εμπόδια με ευκολία. Οι πιο δυνατές αναμνήσεις από διακοπές συνήθως περιλαμβάνουν συζητήσεις και νέες φιλίες.

7. Βάλτε ρυθμό και μουσική

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι απολαμβάνουμε τη μουσική τόσο πολύ; Μα γιατί έχουμε μέσα μας το ρυθμό. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να κάνετε και τις μέρες των διακοπών σας μουσικές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρετε, όπως το να βγείτε για χορό έστω και ένα βράδυ, να ψάξετε για μια ενδιαφέρουσα συναυλία στην περιοχή ή ακόμα και να τραγουδήσετε στην παραλία με την παρέα σας. Ο ρυθμός εξάλλου είναι που γεννά αναμνήσεις ακόμα πιο εύκολα.

8. Χρησιμοποιήστε ενεργητικές τεχνικές ξεκούρασης

Η ξεκούραση δεν είναι μια παθητική, αργή διαδικασία, αλλά μια ενεργητική και γρήγορη. Ακολουθήστε μια τέτοια τεχνική, όπως ένα υπέροχο δείπνο ή μια γεμάτη μέρα στο πάρκο με έναν φίλο σας και μην κάθεστε απλά σε έναν καναπέ ή σε μια καρέκλα.

9. Ανακαλύψτε το επιθυμητό επίπεδο περιπέτειας και πραγματοποιήστε το

Κάποιοι προτιμούν το bungee jumping, άλλοι την ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο και άλλοι προτιμούν απλά να τα παρακολουθούν. Οι διακοπές περιλαμβάνουν νέες εμπειρίες. Αναλογιστείτε όλες εκείνες τις εμπειρίες που φαντάζεστε κατά καιρούς και επιχειρήστε να πραγματοποιήσετε κάποια.

Μη ξεχνάτε σε καμία περίπτωση ότι οι διακοπές δεν είναι αγγαρεία και ότι η ξεκούραση αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας όπλο για έναν υγιή τρόπο ζωής. Η ξεκούραση αναπλάθει και αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το σώμα μας, κάνοντας μας να δείχνουμε νεότεροι, να νιώθουμε υγιέστεροι και να συσσωρεύουμε υπέροχες, αξέχαστες αναμνήσεις.

Τι θα κάνετε λοιπόν στις επόμενες διακοπές σας;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη πίσω από την πιο διαδεδομένη κίνηση των ανθρώπων
ponos-epilogi
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι με ένα βιβλίο δώρο σε όλους τους αναγνώστες μας
Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση