Τι λένε τα όνειρά σας για εσάς; Το τεστ των R. Corriere και J. Hart

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ αποκάλεσε τα όνειρα ως ο βασιλικός δρόμος προς το υποσυνείδητο. Ως ένας από τους πρώτους ερμηνευτές ονείρων, τα αντιλήφθηκε ως καθρέφτες

Τι λένε τα όνειρά σας για εσάς; Το τεστ των R. Corriere και J. Hart

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ αποκάλεσε τα όνειρα ως ο βασιλικός δρόμος προς το υποσυνείδητο. Ως ένας από τους πρώτους ερμηνευτές ονείρων, τα αντιλήφθηκε ως καθρέφτες που αντανακλούν την πραγματικότητα μέσα μας, παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι βαριά μεταμφιεσμένα με συμβολισμούς και αφηρημένες έννοιες. Για αυτούς που έχουν δοκιμάσει την ψυχανάλυση συνειδητοποιούν αρκετά ξεκάθαρα ότι: Τα όνειρα μπορούν να αναδείξουν τους παραλογισμούς στη ζωή μας, να αποκαλύψουν τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις πράξεις μας και να μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα παράδοξα των πεποιθήσεών μας.

Αυτές οι νυχτερινές περιπέτειες αποτελούν βαρόμετρο της συναισθηματικής ζωής μας. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι που έχουν διαρκή μοτίβα διαταραγμένων ονείρων βιώνουν μεγάλες δυσκολίες προσαρμογής στη ζωή τους.

Advertisment

Οι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν τα όνειρα από τα μέσα του 1800. Το 1900, ο Φρόιντ παρουσίασε τη θεωρία του ότι τα όνειρα είναι το κλειδί για το υποσυνείδητο. Η θεωρία του αποτέλεσε επανάσταση  στον κόσμο της ψυχολογίας. Ο Φρόιντ προσπάθησε να  εντοπίσει τις ρίζες των νευρώσεων των ασθενών του αναλύοντας τα όνειρά τους. Μέχρι το 1953, λίγα είχαν γίνει για την επιστημονική μελέτη των ονείρων. Ήταν τότε που ο Καθηγητής Nathaniel Kleitman και ο μαθητής του Eugene Aserinsky  από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ανακάλυψαν ότι η ταχεία κίνηση των ματιών (REMs) κατά τη διάρκεια του ύπνου σηματοδοτεί ότι το άτομο ονειρεύεται. Από τότε, δεκάδες κλινικές ύπνου δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Είναι δύσκολο να καθορίσουμε τι σημαίνουν τα όνειρά μας διότι είναι συμβολικά και, πολύ συχνά, θυμόμαστε μόνο ένα μέρος τους. Αλλά υπάρχουν κάποιοι σταθμοί που έχουν έχουν ιδιαίτερη σημασία και εάν γνωρίζετε πως να τους εντοπίσετε, μπορούν να σας βοηθήσουν να τα ερμηνεύσετε. Στο τέλος αυτού του τεστ θα βρείτε μια λίστα με κάποια χαρακτηριστικά των ονείρων που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Εάν δεν έχετε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα όνειρά σας, ίσως αυτή είναι μια καλή περίοδος να το κάνετε. Το παρακάτω τεστ βασίζεται στο έργο των R. Corriere και J. Hart

Advertisment

[viralQuiz id=181]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση