Ανύπαντρες γυναίκες “κατ’ επιλογή”

Πριν από πολλά χρόνια ο ερχομός μιας κόρης μέσα στην οικογένεια σήμαινε ένα ακόμη βάρος στις πλάτες του πατέρα σύμφωνα με τις αντιλήψεις της

Ανύπαντρες γυναίκες "κατ' επιλογή"

Πριν από πολλά χρόνια ο ερχομός μιας κόρης μέσα στην οικογένεια σήμαινε ένα ακόμη βάρος στις πλάτες του πατέρα σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής ! Βάρος αφενός μεν γιατί ο πατέρας δεν θα είχε έναν άξιο διάδοχο και συνεχιστή του ονόματος του , αφετέρου δε θα έπρεπε να την προικίσει για να την παντρέψει !

Ο ρόλος της γυναίκας περιοριζόταν στο σπίτι! Έπρεπε να είχε παντρευτεί μέχρι τα είκοσι της χρόνια και να είναι μια καλή μητέρα , σύζυγος και νοικοκυρά ! Στο οικονομικό μέρος της οικογένειας δεν της έπεφτε λόγος! Αυτό άλλωστε ήταν καθήκον και απόφαση μόνο του άντρα!!

Advertisment

Όσο περνούσαν τα χρόνια , το γυναικείο φύλλο άρχιζε να διεκδικεί την ανεξαρτοποίησή του! O μέσος όρος ηλικίας γάμου άρχισε να μεγαλώνει , περισσότερες γυναίκες τέλειωναν το σχολείο , ακόμη και το πανεπιστήμιο και άρχισαν να εισβάλλουν στον επαγγελματικό στίβο με μεγάλη επιτυχία! Ο θεσμός της προίκας άρχισε να εξαλείφεται και η γυναίκα άρχισε να αποκτά της ιδιότητα της εργαζόμενης μητέρας ή μη! Αυτό όμως που παρέμεινε στην κοινωνία μας είναι η υποτίμηση της οικογενειακής κατάστασης της γυναίκας και ιδιαίτερα της ανύπαντρης που καθηλώθηκε με την ταμπέλα της ‘’γεροντοκόρης ’’ ! Μια ταμπέλα διόλου κολακευτική αφού ακολουθείται από επικριτικά σχόλια του τύπου ” παράξενη” , και “προβληματική” ! Δυστυχώς επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι αν κάποια δεν έχει κάνει οικογένεια , δεν έχει πετύχει την πληρότητα στην ζωή της!

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όσοι είναι υπέρ των προκαταλήψεων αυτών είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να παντρευτούν καθαρά από επιλογή! Θέλουν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους και στα όνειρα τους και η δημιουργία μιας οικογένειας δεν είναι μέσα σε αυτά!! Μην ξεχνάτε ότι δεν γεννηθήκαμε όλοι για να κάνουμε αυτό που οι αντιλήψεις της κοινωνίας μας προστάζουν! Ας μην τις φέρνουμε στην δύσκολη θέση να απολογηθούν για αυτό που θεωρούν αυτές αυτονόητο: Τις αποφάσεις Της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ζωής!! Αποφάσεις που τις έχουν κάνει ευτυχισμένες!!

Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στους αγαπημένους σας ανθρώπους;
Πώς να δημιουργήσουμε ουσιαστική σύνδεση σε μια προσωπική σχέση
Τι να κάνετε εάν οι διαφορές με τον/την σύντροφό σας είναι αγεφύρωτες;
Βελτιώνοντας την επικοινωνία γονέα-εφήβου: Συμβουλές για μια αρμονική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση