, ,

Ποιος έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση;

Λένε ότι σε μια σχέση το πάνω χέρι το έχει αυτός που νοιάζεται λιγότερο. Αυτός που θα συνεχίσει τη ζωή του και θα συμπεριλαμβάνει

Ποιος έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση;

Λένε ότι σε μια σχέση το πάνω χέρι το έχει αυτός που νοιάζεται λιγότερο. Αυτός που θα συνεχίσει τη ζωή του και θα συμπεριλαμβάνει τον άλλον όποτε και όσο θέλει. Αυτός που θα προσπαθεί, αλλά όχι υπερβολικά. Αυτός που αν δει ότι κάτι τον κουράζει, δε θα ψάξει να το βελτιώσει, απλά θα τα παρατήσει. Οι σχέσεις δεν είναι πάντα ρόδινες. Θέλουν επιμονή, υπομονή μα πάνω απ’ όλα θέληση για δέσμευση κι από τις δυο πλευρές.

Σε μια σχέση πάντα θα υπάρχει αυτός που αγαπάει βαθύτερα. Που βλέπει τα πράγματα πιο ρομαντικά, που δεν τον νοιάζει να χαθεί από τον κόσμο φτάνει να είναι με τον σύντροφό του. Που συλλέγει αναμνήσεις των πιο όμορφων τους στιγμών. Που θέλει να απαθανατίζει σε φωτογραφίες τα συναισθήματα. Που πάντα θα βρίσκει κάτι καινούργιο να κάνουν μαζί. Γιατί χρόνος πάντα υπάρχει. Όταν θέλεις, μπορείς να κάνεις πολλά. Αλλά αυτός ακριβώς είναι κι αυτός που πονάει περισσότερο. Όταν βλέπει ότι δίνει χωρίς ανταπόκριση, πόσο μάλλον αντάλλαγμα. Γιατί δεν είναι τα μεγάλα που ζητάει, αλλά τα μικρά.

Advertisment

Αυτά τα τόσο ασήμαντα στα μάτια κάποιου άλλου που όμως για αυτόν σημαίνουν πολλά. Σημαίνουν ότι νοιάζεται ο άλλος. Ότι τον έχει στην σκέψη του. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και ένα ‘καλημέρα’ και ένα ‘καληνύχτα’, ότι κυριαρχεί στη σκέψη σου το πρωί μόλις ξυπνήσει και το βράδυ μόλις κοιμηθεί. Στην ουσία, δεν ζητάμε πολλά σε μια σχέση. Απλά την αίσθηση ότι είμαστε μοναδικοί, σημαντικοί και απαραίτητοι. Θέλουμε την επιβεβαίωση ότι έχουμε έναν αξιοσημείωτο ρόλο στη ζωή του άλλου. Στις σχέσεις δεν χωράνε εγωισμοί. Ούτε πείσματα. Χρειάζεται επικοινωνία και κατανόηση. Να μπαίνουμε κάπου κάπου και στη θέση του άλλου για να δούμε τα πράγματα από τη δική του πλευρά.

Το πάνω χέρι σε μια σχέση ίσως τελικά να το έχει αυτός που νοιάζεται περισσότερο. Γιατί είναι αυτός που θα παλέψει για να διατηρηθεί η σχέση όσο κι αν ο άλλος επιμένει πως έχει τελειώσει. Είναι αυτός που δεν τον πειράζει να κάνει την υπέρβαση για να βρεθεί δίπλα από τον άνθρωπο που αγαπά. Αυτός που προσπαθεί περισσότερο γιατί πιστεύει ότι αξίζει. Αυτός όμως είναι και ο ίδιος που θα δώσει το τέλος όταν πλέον κουραστεί να συμβιβάζεται μόνο αυτός. Όταν νιώσει ότι εκλαμβάνεται ως δεδομένο, όταν βλέπει ότι κάνει τόσα αλλά δεν παίρνει πίσω ούτε το ελάχιστο.

Σε μια σχέση όμως δε χωράει ανταγωνισμός. Δεν θα έπρεπε να είναι αγώνας εξουσίας ούτε μια συνεχής πάλη του ποιος έχει δίκιο. Δεν είναι θέμα ποιανού η άποψη θα επικρατήσει. Είναι αίσθημα. Αγάπη, επικοινωνία, και ένας άνθρωπος που θα σου ηρεμεί τις τρικυμίες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση