,

3 τρόποι με τους οποίους η διαδικασία της αυτοβελτίωσης αλλάζει τη ζωή μας

Είναι αποδεδειγμένο ότι αν εστιάσουμε στην αυτοβελτίωσή μας, πολλές ευκαιρίες θα παρουσιαστούν στη ζωή μας- όπως ταξίδια, επαγγελματική καταξίωση, επιτυχίες στον διαπροσωπικό τομέα κλπ.

3 τρόποι με τους οποίους η διαδικασία της αυτοβελτίωσης αλλάζει τη ζωή μας

Είναι αποδεδειγμένο ότι αν εστιάσουμε στην αυτοβελτίωσή μας, πολλές ευκαιρίες θα παρουσιαστούν στη ζωή μας- όπως ταξίδια, επαγγελματική καταξίωση, επιτυχίες στον διαπροσωπικό τομέα κλπ. Αυτά μπορεί να συμβούν και σε εσάς. Αλλά για να αλλάξουν τα πράγματα στη ζωή σας, για να φτάσετε εκεί που θέλετε να είστε, χρειάζεται να εξελιχθείτε σε εκείνο το άτομο που θα είναι έτοιμο για αλλαγές. Η προσωπική ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας.

Με ποιους τρόπους μπορεί η αυτοβελτίωση να φέρει τις αλλαγές που ποθείτε στη ζωή σας;

1. Σας οδηγεί σε νέες ευκαιρίες

Η ανάπτυξη του εαυτού σας οδηγεί σε νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν θα εμφανιστούν, μέχρι να εξελιχθείτε σε ένα άτομο που είναι προετοιμασμένο γι’ αυτές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε στην αυτοβελτίωση- ξεκινήστε, διαβάζοντας άρθρα περί προσωπικής ανάπτυξης, βιβλία, blogs- και εφαρμόστε όσα μάθατε στη δική σας ζωή.

Advertisment

2. Ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σας σε νέα επίπεδα

Η αυτοπεποίθηση είναι βασικά το σημείο εκκίνησης από το οποίο θα πορευτείτε για να ακολουθήσετε τα όνειρά σας- χρειάζεται να πιστεύετε αρκετά στον εαυτό και τα όνειρά σας, ώστε να τα κυνηγήσετε. Όσο εξελίσεστε, χτίζετε αυτή ακριβώς την νοοτροπία και πεποίθηση. Όσο αρχίζετε να ασχολείστε με την αυτοβελτίωσή σας, για παράδειγμα το να διαβάζετε βιβλία επιτυχίας, θα σας ωθήσει αυτόματα προς μια αισιόδοξη οπτική και θα δημιουργήσει τα απαραίτητα κίνητρα για να παλέψετε.

3. Θα σας βοηθήσει να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Η καλύτερη εκδοχή σας είναι ο κύριος στόχος της αυτοβελτίωσης- η βελτίωση της εργασίας σας, της επιχείρησής σας, των σχέσεων σας. Οποιαδήποτε έκφανση της ζωής σας θέλετε να αλλάξετε, απαιτεί και μια εξέλιξη του ίδιου του εαυτού σας. Χρειάζεται συνέχεια να βρίσκετε τι είναι αυτό που μπορείτε να βελτιώσετε και να έχετε την επίγνωση των βημάτων που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο θα βελτιωθείτε είναι να ζητήσετε από τον κόσμο γύρω σας να κάνει μια λίστα των καλών και κακών στοιχείων του χαρακτήρα σας, αλλά κυρίως τι θεωρούν εκείνοι ότι χρειάζεται βελτίωση. Πάρτε αυτή τη λίστα και επιλέξτε τα στοιχεία εκείνα που κι εσείς πιστεύετε ότι χρειάζονται αλλαγή.

Advertisment

Ποιες πλευρές του εαυτούς σας προσπαθείτε εσείς να βελτιώσετε και πώς αυτό έχει αλλάξει τη ζωή σας;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Χειραγώγηση: Τι κάνουν όσοι επιλέγουν να μην πέσουν θύματα
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν
Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση