,

Αυτό που θέλεις να το φωνάζεις δυνατά

Πόσες φορές «μέτρησες» τα λόγια σου κι από φωνή δυνατή στη ψυχή σου τα έκανες ψίθυρο στο στόμα σου; Πόσες φορές θέλησες να πεις

Αυτό που θέλεις να το φωνάζεις δυνατά

Πόσες φορές «μέτρησες» τα λόγια σου κι από φωνή δυνατή στη ψυχή σου τα έκανες ψίθυρο στο στόμα σου;

Πόσες φορές θέλησες να πεις «Όχι» μα στο τέλος ίσα που το ψέλλισες ή δεν το είπες καν;

Advertisment

Πόσες φορές στρογγύλεψες τις κοφτερές σου λέξεις;

Πόσες φορές κατέπνιξες το παθιασμένο σου «Ναι» και απλά σώπασες;

«Αυτό που θέλεις να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι, δεν ταιριάζει η μετριότητα με την λαχτάρα», αυτό μας δίδαξε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Advertisment

Τα λόγια σου έχουν δύναμη. Τα λόγια σου, σου δίνουν δύναμη. Μη χαραμίζεις άλλο αυτή τη δύναμη για να είσαι αρεστός κι αποδεκτός. Πάψε να σιωπάς, σταμάτα να ψελλίζεις και μίλα δυνατά. Χρησιμοποίησε τις λέξεις όπως στις υπαγορεύει η ψυχή σου, άλλοτε κοφτερές κι άλλοτε γλυκές, μα πάνω απ’ όλα πηγαίες κι αληθινές, χωρίς τη λογοκρισία που επιβάλλεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου.

Πάψε να είσαι ο καλός, ο υποχωρητικός και γίνε αληθινός. Τα «Όχι» σου να είναι αδιαπραγμάτευτα και ηχηρά. Τα «Ναι» σου γεμάτα πάθος και σιγουριά. Τη γνώμη σου να την λες δυνατά ώστε να ακουστεί. Τα θέλω σου να τα εκφράζεις ξεκάθαρα, χωρίς να αφήνεις περιθώριο παρανόησης. Την πορεία της ζωή σου πρέπει να την ορίζουν τα θέλω και οι στόχοι σου. Οι πράξεις σου πρέπει να σε οδηγούν, βήμα-βήμα, στην επίτευξη των στόχων σου. Όσο η φωνή σου δεν είναι δυνατή και όσο τα λόγια σου δεν είναι αληθινά και ξεκάθαρα τόσο οι πράξεις σου θα είναι μόνιμα σε μια πορεία συμβιβασμού και υποχώρησης και αυτή η πορεία σίγουρα δεν θα σε οδηγήσει ποτέ σε κανέναν από τους στόχους σου.

Μίλα λοιπόν, χωρίς φόβο και χωρίς υπεκφυγές. Μίλα αληθινά, δυνατά και ξεκάθαρα. Σεβάσου την κάθε σου λέξη και κάνε την πράξη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις κάθε σου στόχο.

Σπύρος Μπάρμπας – Life Coach / Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση