, ,

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξεις τη ζωή σου

Αναρωτιέσαι συχνά, πολύ συχνά: «Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τις αλλαγές που θέλω στη ζωή μου;» Η απάντηση είναι μια και

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξεις τη ζωή σου

Αναρωτιέσαι συχνά, πολύ συχνά: «Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τις αλλαγές που θέλω στη ζωή μου;» Η απάντηση είναι μια και μοναδική: «Τώρα»!

Την πρώτη στιγμή που ένιωσες ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι άρχισες να τελματώνεις, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σου ζωή, εκείνη ήταν η τέλεια στιγμή για να σχεδιάσεις και να πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που θα βάλουν τη ζωή σου και πάλι στην τροχιά που εσύ επιθυμείς. Εκείνη, την πρώτη στιγμή, την άφησες να περάσει χωρίς να κάνεις κάτι πιστεύοντας ότι ήταν κάτι παροδικό. Όμως δεν ήταν, κι έτσι όλο και πιο συχνά νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά και το νοιώθεις όλο και πιο έντονα: η δουλειά που μέχρι πριν λίγο σε κάλυπτε και σε ευχαριστούσε τώρα δεν σε γεμίζει και πλέον δεν συμβαδίζει με όσα ήθελες, η προσωπική σου ζωή θυμίζει περισσότερο διεκπεραίωση υποχρεώσεων κι όχι την ζωή που ονειρευόσουν.

Advertisment

Ό,τι κι αν άλλαξε στη πορεία της ζωής σου, είτε λόγω συνθηκών είτε γιατί ο κύκλος ολοκληρώθηκε και έκλεισε, νιώθεις πλέον ότι θέλεις να προχωρήσεις ξανά προς τα μπρος. Το νιώθεις στη ψυχή σου, μα στο μυαλό σου τριβελίζουν 2 ερωτήματα: «Είναι η κατάλληλη στιγμή;», «Κι αν αποτύχω;». Παλινδρομείς λοιπόν ανάμεσα στην ανάγκη που νοιώθεις να αλλάξεις τη ζωή σου και στο φόβο για την αλλαγή και νοιώθεις ασάλευτος κολλημένος σε ένα τέλμα. Στην πραγματικότητα όμως δεν είσαι ασάλευτος αλλά στριφογυρίζεις, ξοδεύοντας τεράστια ποσά ενέργειας, γύρω από τον εαυτό σου και η κίνησή σου αυτή σε βουλιάζει κι άλλο στο τέλμα.

Σταμάτα λοιπόν να στριφογυρίζεις, πάρε βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Ήδη ξέρεις ότι είσαι σε τέλμα οπότε πάψε να το σκέφτεσαι, σταμάτα κάθε αρνητική σκέψη που σου δημιουργεί αμφιβολίες και αποτελούν τροχοπέδη στη πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις. Νοιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις, σκέψου λοιπόν πως πραγματικά θέλεις τη ζωή σου και συγκεντρώσου στις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Σκέψου θετικά και λογικά. Όσες υποχρεώσεις κι όσο βαρύ πρόγραμμα κι αν έχεις, αφιέρωσε καθημερινά, συνειδητά, μια ώρα με τον εαυτό σου.

Άρχισε να γράφεις σε ένα σημειωματάριο τις αλλαγές που θέλεις να επιφέρεις στη ζωή σου και τις ιδέες πραγματοποίησής τους. Δούλεψε την κάθε ιδέα αναλυτικά, βήμα προς βήμα. Κάποιες ιδέες θα αναγκαστείς να τις διαγράψεις όσο τις δουλεύεις και εμβαθύνεις. Κάποιες άλλες όμως θα αρχίσουν να αποκτούν γερά θεμέλια. Σε όλη αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να είσαι υπεύθυνος και να δεσμευτείς απέναντι στον εαυτό σου για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου χωρίς αναβολές και δικαιολογίες, χωρίς παρεμβολές και παρεμβάσεις άλλων.

Advertisment

Ό,τι κατάφερες στο προηγούμενο στάδιο δεν θα έχει κανένα νόημα και το σημειωματάριο θα πεταχτεί στα σκουπίδια αν δεν προχωρήσεις στο τελικό στάδιο, στο στάδιο της πράξης και της δράσης. Έχεις καταγράψει τις ιδέες σου αναλυτικά σε βήματα, έφτασε λοιπόν η ώρα να κάνεις αυτά τα βήματα, ένα προς ένα, δυναμικά και σταθερά. Δυσκολίες και εμπόδια θα υπάρξουν, μα γνωρίζοντας που θέλεις να φτάσεις δεν θα πτοηθείς, θα συνεχίσεις να προχωράς, θα βρεις τις εναλλακτικές διαδρομές για να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Το κάθε βήμα θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτό που θέλεις και αυτό θα σου δίνει δύναμη και αντοχή. Ο κάθε στόχος που θα πετυχαίνεις, η κάθε ιδέα που θα κάνεις πράξη θα επιφέρουν τις αλλαγές που επιθυμείς ώστε να ζεις όπως θέλεις και όπως σου αξίζει.

Ξεκίνα λοιπόν τώρα, αυτή τη στιγμή, να κάνεις αυτό που θέλεις εδώ και καιρό: Να αλλάξεις τη ζωή σου!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση