,

9 καλοί λόγοι για να μείνετε μόνοι αυτό τον καιρό (και να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας)

Τις περισσότερες φορές δεχόμαστε εξωτερικές πιέσεις για να μπούμε ή να μην αφήσουμε μια σχέση. Ορισμένες φορές, αυτή η πίεση προέρχεται από την οικογένεια

9 καλοί λόγοι για να μείνετε μόνοι αυτό τον καιρό (και να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας)

Τις περισσότερες φορές δεχόμαστε εξωτερικές πιέσεις για να μπούμε ή να μην αφήσουμε μια σχέση. Ορισμένες φορές, αυτή η πίεση προέρχεται από την οικογένεια κι άλλες φορές από την κυρίαρχη κουλτούρα και τους φίλους μας. Ωστόσο, υπάρχουν πειστικοί λόγοι για να μείνετε single! Αξίζει να τους σκεφτείτε λοιπόν, πριν βιαστείτε να μπείτε σε μια σχέση.

9 καλοί λόγοι για να μείνετε μόνοι αυτό τον καιρό

1. Τα κλισέ για τους ελεύθερους ανθρώπους είναι πια ξεπερασμένα

Αρχικά, κάποιοι άνθρωποι υποθέτουν ότι όταν κάποιος δεν βρίσκεται σε σχέση, είναι πιθανότατα αντικοινωνικός, μη ελκυστικός, εγωιστής ή ανώριμος. Ως εκ τούτου, μπορεί να νιώθετε πιεσμένοι να μπείτε σε μια σχέση, ακόμα κι αν δεν θέλετε πραγματικά ή ακόμα κι αν δεν έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι και οι ελεύθεροι μπορούν να είναι πετυχημένοι, εξαιρετικά χαρισματικοί και εντελώς ανιδιοτελείς, ενώ παράλληλα έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν σχέση. Οπότε, προσπαθήστε να αποτινάξετε το στερεότυπο αυτό.

Advertisment

2. Ίσως να μην έχετε αγαπήσει τον εαυτό σας ακόμα

Λέγεται συχνά, αλλά ισχύει κιόλας: Δεν μπορείτε να αγαπήσετε πραγματικά κάποιον άλλο, μέχρι να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Αν ακόμα παλεύετε με την αυτοεκτίμησή σας ή με το να μάθετε τον εαυτό σας, αξίζει να μείνετε για λίγο καιρό χωρίς κάποια σχέση. Με αυτό τον τρόπο, αν ή όταν αποφασίσετε να βρείτε έναν/μια σύντροφο, θα μπορέσετε να προχωρήσετε ως ένα αυτάρκες άτομο που θα εκτιμά τον εαυτό του και θα γνωρίζει τις ανάγκες του.

3. Ίσως να μην είστε ευτυχισμένοι ακόμα

Σε σχέση και με τα παραπάνω, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που βιάζονται να μπουν σε μια σχέση, ελπίζοντας ότι θα διορθώσουν τα προβλήματά τους ή ότι έτσι θα νιώσουν ευτυχία. Όπως ακριβώς όμως και με την αυτοεκτίμηση, χρειάζεται να μάθετε πώς να είστε ευτυχισμένοι μόνοι σας, έτσι ώστε να μην φορτώνετε τη σχέση σας με αυτό το βάρος. Περάστε χρόνο λοιπόν, ώστε να βρείτε πώς θέλετε να είναι πραγματικά η ζωή σας! Επίσης, εστιάστε στο να ανακαλύψετε δραστηριότητες, που θα μπορείτε να απολαμβάνετε μόνοι.

4. Σας παρέχει μια ελευθερία

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν υπέρ και κατά στο να είστε δεσμευμένοι σε μια σχέση. Ο αυθορμητισμός που σας χαρίζεται μαζί με την εργένικη ζωή σας δεν πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένος… Μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας όπως θέλετε, να ζείτε όπως επιθυμείτε, να κανονίζετε ταξίδια την τελευταία στιγμή και να λαμβάνετε υπόψη μόνο τις επιθυμίες του εαυτού σας. Ίσως , είναι η κατάλληλη περίοδος όπου το σημαντικό είναι απλά να απολαμβάνουμε εκείνη την ελευθερία που ίσως θα μετανιώνατε, αν την αφήνατε γρηγορότερα.

Advertisment

5. Μπορεί να κουβαλάτε βάρος από το παρελθόν

Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε κάτι που θέλετε πολύ, όπως αγάπη, αυτό συμβαίνει συχνά, επειδή κουβαλάτε ακόμα μέσα σας έντονα αρνητικά συναισθήματα γι’ αυτό. Αν μείνετε μόνοι αρκετά ώστε να επεξεργαστείτε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας για τις παρελθοντικές σας σχέσεις, θα μπορέσετε να έλξετε και να αφοσιωθείτε σε μια τρυφερή, σταθερή σύνδεση με ένα νέο άτομο.

6. Οι φιλίες είναι το ίδιο πολύτιμες

Ναι, ασφαλώς και μπορείτε να διατηρήσετε τις φιλίες σας, όσο έχετε και σχέση, αλλά όσο πιο σημαντικές σχέσεις έχετε, τόσο δυσκολότερο θα είναι να κρατήσετε μελλοντικά τις επαφές με όλους. Ένας λόγος λοιπόν για να μείνετε μόνοι μπορεί να είναι και ότι νιώθετε ήδη γεμάτοι από τις φιλίες σας. Και, σε αντίθεση με την ερωτική σχέση, εκείνες οι φιλίες σας επιτρέπουν απόλυτη αυτονομία όσον αφορά στις επιλογές της ζωής σας.

7. Υπάρχουν μη υγιείς λόγοι που αναζητάτε μια σχέση

Ένας άλλος λόγος για να μείνετε μόνοι για κάποιο καιρό είναι ότι ίσως δεν κινητοποιήστε από μια αυθεντική επιθυμία για αγάπη. Ίσως να θέλετε να κάνετε έναν/ μια πρώην να ζηλέψει, ίσως δυσκολεύεστε να μένετε μόνοι ή θέλετε να είστε ίδιοι με τους υπόλοιπους της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκετε. Όποιος κι αν είναι ο καλά κρυμμένος λόγος, μέχρι να είστε σε θέση να αναζητήσετε την ίδια την αγάπη, δεν θα μπορέσετε να βρείτε την συντροφικότητα που θα είναι η κατάλληλη για εσάς.

8. Η εργένικη ζωή επιτρέπει την εξερεύνηση

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε την ελευθερία να βγαίνετε ραντεβού χωρίς δεσμεύσεις ή να σημαίνει κυριολεκτική εξερεύνηση (ταξίδια). Ο,τι κι αν είναι αυτό, η εργένικη ζωή μας προσφέρει τη δυνατότητα να γευτούμε λίγο από τις πολλές και διάφορες εμπειρίες που η ζωή έχει να μας προσφέρει. Αυτό μας ωθεί προς την προσωπική ανάπτυξη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο να μετανιώσετε, σε περίπτωση που αποφασίσετε να μπείτε σε μια σοβαρή σχέση.

9. Οι σχέσεις μπορεί να μην είναι η προτεραιότητά σας

Τέλος, αν είστε γεμάτοι με πάθος για τη δουλειά σας, την επιχείρηση ή το χόμπι σας, θα είστε ευτυχισμένοι, όσο διοχετεύετε σε αυτά τη δημιουργική σας ενέργεια, αντί να εξαντλείτε με βαριά καρδιά αυτούς τους πόρους σε μια σχέση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές να ενδιαφέρεστε και για άλλα πράγματα. Το σημαντικότερο εδώ είναι η αυθεντικότητα του είναι σας και η στάση ειλικρίνειας απέναντι στις πραγματικές σας επιθυμίες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση