,

Το πιο «ανθυγιεινό» λαχανικό, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Τους πήρε 20 χρόνια και οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες 130.000 ενηλίκων, για να καταλήξουν -εκτός των άλλων φυσικά- και στο συμπέρασμα πως υπάρχει ένα

Το πιο «ανθυγιεινό» λαχανικό, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Τους πήρε 20 χρόνια και οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες 130.000 ενηλίκων, για να καταλήξουν -εκτός των άλλων φυσικά- και στο συμπέρασμα πως υπάρχει ένα «ανθυγιεινό» λαχανικό! Το οποίο απλά παχαίνει. Δηλαδή, μπορεί και να παχαίνει αν καταλανώνεται καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες. Ο λόγος για το γευστικότατο καλαμπόκι.

Μα τώρα, θα σκεφτεί κανείς, πόσο καλαμπόκι μπορούμε να φάμε σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα για να παχύνουμε από καλαμπόκι; Αλλά έρευνα του Χάρβαρντ είναι αυτή, δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε έτσι απλά. Το καλαμπόκι παχαίνει. Παχαίνει πιο πολύ από την πατάτα, τον αρακά και τα αμυλούχα λαχανικά.

Advertisment

Μα βέβαια εκτός από το ότι μπορεί να μας προσθέσει κιλά, το καλαμπόκι, λαχανικό καθώς είναι, έχει υψηλή διατροφική αξία. Μας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες κάθως έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση. Γεμάτο φυτικές ίνες και φολικό οξύ, βοηθά τη λειτουργία του εντέρου και της πέψης. Κρατά σε χαμηλά επίπεδα την κακή χοληστερόλη ενώ είναι πλούσια πηγή βιταμινών Ε και C. Γι’ αυτό και μειώνει την πιθανότητα αναιμίας μιας και απορροφούμε πιο εύκολα το σίδηρο και τις υπόλοιπες βιταμίνες.

Σίδηρο εξάλλου περιέχει και το ίδιο καθώς και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επίσης, η βιταμίνη Α και η β-καροτίνη που περιέχει σε καλές ποσότητες, διατηρούν υγιή τα οστά και το δέρμα. Συμβάλλουν δε στην καλή λειτουργία της όρασης. Εν ολίγοις, το καλαμπόκι ναι μεν παχαίνει σε μεγάλες ποσότητες, αλλά το κάνει με δημιουργικό, υγιεινό τρόπο!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση