,

11 φράσεις για τις στιγμές που η ζωή είναι άδικη

Ένα από τα σκληρότερα- και πιο κρίσιμα- μαθήματα που μαθαίνουμε σχετικά νωρίς στη ζωή είναι ότι αυτή είναι συχνά άδικη. Είναι εύκολο να αφεθούμε

11 φράσεις για τις στιγμές που η ζωή είναι άδικη

Ένα από τα σκληρότερα- και πιο κρίσιμα- μαθήματα που μαθαίνουμε σχετικά νωρίς στη ζωή είναι ότι αυτή είναι συχνά άδικη. Είναι εύκολο να αφεθούμε και να νιώσουμε απόγνωση, όταν φαίνεται ότι δεν έχουμε αρκετό έλεγχο στη ζωή μας, αλλά αν το σκεφτείτε με το σωστό τρόπο, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά απελευθερωτικό. Τα παρακάτω αποφθέγματα θα σας βοηθήσουν να δείτε ότι η ζωή είναι άδικη, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι και προς όφελός σας:

1. «Μερικές φορές, απλά χρειάζεται να μιλήσεις σε ένα τετράχρονο και σε έναν ογδοντατετράχρονο για να καταλάβεις και πάλι τη ζωή» – Kristen Butler

Advertisment

2. «Ό,τι και αν κάνετε, ποτέ μη τρέξετε πίσω σε αυτό που σας πλήγωσε» – Frank Ocean

3. «Αν νομίζετε ότι δεν έχετε τίποτα για να νιώθετε ευγνώμονες, ελέγξτε τον σφυγμό σας».

4. «Να θυμάστε πάντα ότι η τωρινή σας κατάσταση δεν είναι ο τελευταίος σας προορισμός. Τα καλύτερα έρχονται».

Advertisment

5.«Όταν η ζωή είναι γλυκιά, πείτε ευχαριστώ και γιορτάστε το. Όταν η ζωή είναι πικρή, πείτε ευχαριστώ και εξελιχθείτε».

6. «Υπάρχουν μερικές φορές που άσχημα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή μας, τα οποία όμως μας κατευθύνουν στο σωστό μονοπάτι για τα καλύτερα πράγματα που θα μας συμβούν ποτέ».

7. «Κάθε μέρα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αλλάξετε τη ζωή σας».

8. «Να αναζητάτε κάτι θετικό στην κάθε μέρα που περνά, ακόμα κι αν κάποιες μέρες χρειάζεται να ψάξετε λίγο περισσότερο».

9. «Η ζωή δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι υπέροχη».

10. «Χρειάζεται να βιώσετε τις χειρότερες στιγμές της ζωής, ώστε να μην θεωρήσετε ποτέ τις καλές στιγμές δεδομένες».

11. «Συνεχίστε… Οι δύσκολοι δρόμοι οδηγούν σε όμορφους προορισμούς».

Όταν η ζωή είναι άδικη, κρατήστε στο νου σας τις παρακάτω αλήθειες:

1. Είναι πάντα καλύτερο να μην τα παρατάτε

Αν το καλοσκεφτείτε, τα καλά πράγματα στη ζωή δεν θα είχαν τόσο γλυκιά γεύση, αν τα άσχημα πράγματα δεν συνέβαιναν ποτέ ή αν δεν είχαν πικρή γεύση. Μπορεί να σας φαίνεται σαν δικαιολογία, αλλά είναι αλήθεια ότι η ζωή δεν θα ήταν τόσο απολαυστική, αν ήταν συνέχεια ηλιόλουστη και φανταχτερή.

2. Η αποδοχή και η προσαρμογή στην αλλαγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής

Συνήθως, η αντίσταση στην αλλαγή το μόνο που καταφέρνει είναι να καθυστερεί το αναπόφευκτο και να το κάνει δυσκολότερο, όταν εκείνη τελικά έρθει και πρέπει κάπως να αντιμετωπιστεί. Θα άξιζε τελικά τόσο η αλλαγή, θα είχε νόημα, αν ήταν πάντα εύκολη για εμάς; Και πάλι αυτό μπορεί να σας φαίνεται σαν μια δικαιολογία, αλλά είναι καλύτερο να αποδεχτούμε ότι η αλλαγή χρειάζεται στη ζωή μας και χρειάζεται να γίνεται αντιληπτή σαν μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την ποιότητά της.

3. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε περισσότερες επιλογές στη ζωή μας, απ’ όσες συνειδητοποιούμε

Αν το σκεφτείτε πιο καθαρά, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να αποφασίσει αν θα τα κάνει ή όχι σε καθημερινή βάση. Αν μάλιστα το σκεφτείτε λίγο περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επίσης αμέτρητα πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν, αλλά που δεν απολαμβάνουν και που δεν χρειάζεται να κάνουν. Είναι σίγουρα καλό να είμαστε ευγενικοί, βοηθητικοί και παραγωγικοί, αλλά χωρίς αυτό να μας στερεί την ικανότητα να απολαμβάνουμε τη ζωή γενικά.

4. Έχετε ποτέ πληγωθεί τόσο που ο πόνος να διαρκεί όλη σας τη ζωή;

Αν ναι, το επώδυνο αυτό συναίσθημα παρέμεινε το ίδιο από τη μία μέρα στην άλλη; Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος μαλακώνει κάθε μέρα, μήνα ή χρόνο που περνά. Γι’ άλλη μια φορά, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι δικαιολογία· ο χρόνος όντως επουλώνει όλες τις πληγές- παρά το γεγονός ότι κάποιες μπορεί να μην κλείσουν εντελώς. Εντούτοις, αυτή η αλήθεια είναι σίγουρα παρηγορητική, ειδικά στην αρχή, όταν πονάμε αφόρητα.

5. Σκέφτεστε περισσότερο τα καλά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας – ή περισσότερο τα άσχημα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που τείνουν να σκέφτονται περισσότερο τα άσχημα στοιχεία της ζωής τους, δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι και να βρουν το κίνητρο να ξεκινήσουν τη μέρα τους. Αντιθέτως, όσοι εστιάζουν στα θετικά στοιχεία της ζωής τους τείνουν να ξυπνούν εύκολα και να ανυπομονούν να ξεκινήσουν μια νέα μέρα. Οι έρευνες έχουν συνδέσει την ευγνωμοσύνη με τις θετικές σχέσεις, την υγεία και τη θετική στάση στη ζωή- οπότε να σκέφτεστε συνειδητά τα καλά στοιχεία της ζωής σας και να δείτε που σύντομα θα γίνουν περισσότερα!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση