,

10 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει η κόρη μου για την ζωή!

1. Η ζωή είναι δική σου! Να πάρεις αποφάσεις για την επαγγελματική σου πορεία που θα σε κάνουν ευτυχισμένη! Όσα χρήματα και αν κερδίζεις,

10 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει η κόρη μου για την ζωή!

1. Η ζωή είναι δική σου! Να πάρεις αποφάσεις για την επαγγελματική σου πορεία που θα σε κάνουν ευτυχισμένη! Όσα χρήματα και αν κερδίζεις, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν θα νιώσεις ποτέ ικανοποιημένη!

2. Μην φοβάσαι να ρισκάρεις! Ρισκάρω σημαίνει ζω, τολμώ, προσπαθώ! Πώς θα πετύχεις αυτό που θες χωρίς ρίσκο; Όποιος φοβάται μένει στάσιμος! Προχώρα λοιπόν!

Advertisment

3. Πολλοί άνθρωποι θα σε κρίνουν σε ό,τι και αν κάνεις! Θα ακούσεις και θετικά και αρνητικά σχόλια στην πορεία της ζωής σου! Μην αφήσεις τα άσχημα να σε επηρεάσουν! Κακεντρεχείς άνθρωποι υπάρχουν πολλοί! Βάλε ωτοασπίδες και αγνόησέ τους!

4. Προσπάθησε να μην λες όλα τα προσωπικά σου! Να θυμάσαι: Oσο πιο πολλά ξέρει κάποιος για σένα, θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου αργότερα!

5. Η σιωπή είναι χρυσός, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα! Δεν φαντάζεσαι πώς μπορούν να παραποιηθούν τα λόγια σου, ειδικά από επιτήδειους που προσπαθούν με αθέμητα μέσα να ανέβουν σε ανώτερη θέση!

Advertisment

6. Θα συναντήσεις πολλούς που θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν για προσωπικό τους όφελος! Κράτα κοντά σου αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν και το αποδεικνύουν με πράξεις: Προσφέροντάς σου αγάπη και αφοσίωση!

7. Είσαι μοναδική! Αξίζεις ό,τι καλύτερο και μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο! Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό!

8. Σε μια σχέση ό,τι δίνεις πρέπει να παίρνεις! Και δεν εννοώ υλικά αγαθά, αλλά αγάπη, σεβασμό, ειλικρίνεια!

9. Να είσαι αληθινή και ειλικρινής! Μείνε ο εαυτός σου! Μην επηρεαστείς και μην γίνεις ποτέ ένα με την μάζα! Θυμήσου ότι η ειλικρίνεια θα κρατήσει δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους!

10. Είσαι πανέμορφη! Δεν είναι όμως η εμφάνιση το παν στην ζωή! Αν δεν συνοδεύεται από μια αγνή ψυχή και μια καλή συμπεριφορά, δεν έχει καμιά αξία!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση