Αν ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος

Ο ποιητής Rumi κάποτε είπε: «Το αεράκι το ξημέρωμα έχει μυστικά να μοιραστεί μαζί σου. Μην ξανακοιμηθείς. Πρέπει να ζητήσεις αυτό που αληθινά επιθυμείς.

Αν ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος

Ο ποιητής Rumi κάποτε είπε: «Το αεράκι το ξημέρωμα έχει μυστικά να μοιραστεί μαζί σου. Μην ξανακοιμηθείς. Πρέπει να ζητήσεις αυτό που αληθινά επιθυμείς. Μην ξανακοιμηθείς».

Αν και η ιδέα του να ψάχνουμε και να εστιάζουμε στο βαθύτερο νόημα κάθε φορά που ξυπνάμε μπορεί να φαίνεται ότι έχει καθαρά υπαρξιακό σκοπό, ακόμα κι έτσι, μπορεί να σας αποφέρει πολλά· όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται. Όμως, αν συνηθίζετε να ξυπνάτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε νύχτα, πιθανώς το Σύμπαν τελικά να σας καλεί να κατανοήσετε τα μυστικά του. Οι άνθρωποι διαθέτουμε ενέργειες μέσα στο σώμα μας, των οποίων δεν έχουμε επίγνωση.

Advertisment

Η έρευνα υποδεικνύει ότι τα ενεργειακά κανάλια των μεσημβρινών που χρησιμοποιούνται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και σε άλλα πεδία πέραν του βελονισμού και της πιεσοθεραπείας. Αυτοί οι μεσημβρινοί συνδέονται σε ένα σύστημα «ρολογιού», το οποίο ενεργοποιεί συγκεκριμένα σημεία του ανθρώπινου σώματος σε διάφορες στιγμές μέσα στη μέρα.

Για παράδειγμα, η συνήθεια κάποιου να ξυπνάει ανάμεσα στις 3 με 5 κάθε βράδυ υποδεικνύει ότι οι ενέργειες σε ένα ορισμένο σημείο του σώματός του είναι μπλοκαρισμένες ή αποδυναμωμένες.

Δυσκολία στον ύπνο ανάμεσα στις 9 και 11 μ.μ.

Υποδεικνύει την παρουσία στρες και άγχους, που πιθανότατα συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της μέρας. Για να μπορείτε να κοιμάστε όποτε θέλετε, δοκιμάστε θετικές επαναλαμβανόμενες επιβεβαιώσεις, διαλογισμό ή ασκήσεις χαλάρωσης των μυών.

Advertisment

Δυσκολία στον ύπνο ανάμεσα στις 11 και 1 π.μ.

Σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική, ο ενεργειακός μεσημβρινός της χολής είναι περισσότερο δραστήριος αυτές τις ώρες. Παραδόξως, αυτές οι ώρες λέγεται ότι συνδέονται με τη συναισθηματική απογοήτευση. Για να μπορέσετε να αποκοιμιέστε εύκολα, εξασκήστε την αυτό- αποδοχή και τη συγχώρεση.

Δυσκολία στον ύπνο ανάμεσα στις 1 και 3 π.μ.

Αυτός ο ενεργειακός μεσημβρινός σχετίζεται με το σωματικό ρολόι, σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική, αλλά και με το ήπαρ. Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες, ίσως να είστε εξαιρετικά θυμωμένοι με κάτι και να έχετε πολύ yang ενέργεια. Για να καταφέρνετε να αποκοιμιέστε γρηγορότερα, πιείτε δροσερό νερό και πάρτε την ευθύνη των πράξεων σας με αποφασιστικότητα.

Δυσκολία στον ύπνο ανάμεσα στις 3 και 5 π.μ.

Συνδέεται με τον ενεργειακό μεσημβρινό που διαπερνά τους πνεύμονες και σχετίζεται στενά με τη θλίψη. Για να ξεπεράσετε την αϋπνία εκείνων των ωρών, επιχειρήστε αργές και βαθιές αναπνοές και επίσης προσπαθήστε να συνδεθείτε σε βαθύτερο επίπεδο με την πνευματική σας πλευρά.

Δυσκολία στον ύπνο ανάμεσα στις 5 και 7 π.μ.

Συνδέεται με την ενεργειακή ροή στο έντερο και το συναισθηματικό μπλοκάρισμα μπορεί να αποτελεί μεγάλο μέρος του προβλήματος. Για να αποκοιμιέστε γρηγορότερα, κάνετε διατάσεις μυών ή επισκεφθείτε την τουαλέτα αν μπορείτε ή το νιώθετε απαραίτητο.

Όταν οι άνθρωποι ξυπνούν μέσα στη νύχτα, δεν αποκτούν πλήρη συνειδητότητα σε πολλές περιπτώσεις. Σύμφωνα με το The NewYorker.com, «μια από τις συνέπειες της ξαφνικής και πρώιμης αφύπνισης είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται υπνική αδράνεια. Η υπνική αδράνεια, που για πρώτη φορά προσδιορίστηκε το 1976, αναφέρεται σε εκείνη την κατάσταση ανάμεσα στον ύπνο και στο ξύπνιο, όπου νιώθουμε μια «θολούρα», σαν αποχαύνωση.

Όσο πιο απότομα ξυπνήσουμε, τόσο πιο έντονο είναι το φαινόμενο της υπνικής αδράνειας. Το πιθανότερο είναι ότι το τμήμα εκείνο του μετωπιαίου λοβού του ανθρώπινου εγκεφάλου – που σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων και τον έλεγχο – δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως σε τέτοιες καταστάσεις. Θέτοντάς το απλά, οι άνθρωποι δεν είμαστε πλήρως ικανοί να πάρουμε έξυπνες αποφάσεις κάτω υπό τέτοιες συνθήκες.

Λέγεται και γράφεται ότι ο κύκλος ύπνου μας περιλαμβάνει τόσο τα όνειρα, όσο και τα μηνύματα του σύμπαντος· τα όνειρα σχετίζονται με πνευματικά ταξίδια και τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν σύντομα να μετατραπούν σε σωματικό πόνο που αλλάζει σημαντικά την ποιότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Επιπλέον, ο κύκλος ύπνου ενός ατόμου σχετίζεται με το ταξίδι του προς ένα υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης και συνειδητότητας, ή με άλλα λόγια, σε μια μορφή ανύψωσης.

Όταν συνηθίζετε να ξυπνάτε λοιπόν μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, τότε κάτι ζητά την προσοχή σας και θέλει να σας αποκαλυφθεί. Γι’ αυτό κρατήστε το νου σας ανοιχτό, όπως και τα μάτια σας, εκείνες τις ώρες!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση