Η κατάσταση ύπαρξης «Είμαι»

Ποια είναι η κατάσταση ύπαρξης «Είμαι» για την οποία μιλούν σοφοί, δάσκαλοι και μύστες χιλιάδες χρόνια τώρα;

Η κατάσταση ύπαρξης «Είμαι»

Ποια είναι η κατάσταση ύπαρξης «Είμαι» για την οποία μιλούν σοφοί, δάσκαλοι και μύστες χιλιάδες χρόνια τώρα;

Είναι ένας ψυχο-πνευματικός τόπος έμφυτης γνώσης, αφθονίας, φωτός και απόλυτης ενότητας. Σε αυτόν τον τόπο αναγνωρίζουμε τη φωτεινή φύση μας και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μια ψυχή που εκπέμπει, αναδίδει ζωή στη μήτρα του ανθρώπινου σώματος.

Advertisment

Είναι το αόρατο βασίλειο του πνεύματος που βρίσκεται έξω από το χρόνο και στο οποίο βιώνουμε τον εαυτό μας ως ενεργειακό πεδίο που αιωρείται στην αιθέρια ποιότητα της ζωής. Εδώ συνειδητοποιούμε ότι έχουμε κληθεί να βρεθούμε σε ένα σώμα, σ’ αυτόν τον απειροελάχιστο κόκκο του απέραντου σύμπαντος που ονομάζεται «πλανήτης γη», για να εκφράσουμε τη θεϊκή ομορφιά και αγάπη.

Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πνευματικά όντα που βιώνουν την ανθρώπινη εμπειρία προσπαθώντας να βρουν το δρόμο τους και να εκφραστούν στο πλαίσιο μιας οικογένειας, μιας κοινωνίας, ενός κόσμου και μιας ανθρωπότητας που έχουν χάσει τη σύνδεσή τους με τη φυσική κατάσταση ύπαρξης.

Η στιγμή που βιώνουμε την κατάσταση ύπαρξης «Είμαι» είναι η στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι το ταξίδι της ζωής μας είναι τέλειο για μας. Όλα μας οδηγούν στο να ακούμε, να αποδεχόμαστε και να μένουμε ακίνητοι στο κέντρο μας, καθώς ταξιδεύουμε από τη μια στιγμή στην άλλη και κατευθυνόμαστε προς την ενθύμηση της θεϊκής μας ταυτότητας.

Advertisment

Ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε, είτε περπατάμε στο βουνό, είτε κολυμπάμε στο πέλαγος, είτε είμαστε ξαπλωμένοι στον καναπέ, μπορούμε να μάθουμε να βιώνουμε τα πάντα μέσω της εσωτερικής ησυχίας και ακινησίας που υπάρχουν στον πυρήνα μας. Κι έτσι θα οδηγηθούμε στη βαθύτερη κατανόηση της ομορφιάς και τελειότητας, που είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο αποτυπώνονται ο εαυτός και η ζωή μας.

Μέρος του σκοπού μας, ως ανθρώπινα όντα, είναι να θυμηθούμε την αληθινή μας ταυτότητα και να είμαστε μάρτυρες της ομορφιάς της ζωής στις άπειρες μορφές της. Η ουσία της ζωής βρίσκεται μέσα μας. Είμαστε η ζωή! Είμαστε αρκετοί, επειδή η ζωή είναι αρκετή. Είμαστε όμορφοι, επειδή η ζωή είναι όμορφη. Είμαστε πολύπλευροι, επειδή η ζωή είναι πολύπλευρη…

Είμαστε η ζωή. Και είμαστε εδώ για να φροντίσουμε και να υπηρετήσουμε τη ζωή. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στο φως και την αγάπη. Για να υπερασπιστούμε το φως, την αλήθεια και την ελευθερία για όλα τα πλάσματα και όλο το δίκτυο της ζωής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση