Οι άνθρωποι που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους, ήταν γιατί ήταν εναλλακτικοί. Ήταν πολύ μπροστά, γιατί δε φοβήθηκαν να διαφέρουν από τον συνηθισμένο άνθρωπο, δε φοβήθηκαν να προσπαθήσουν, να υποστηρίξουν τα λεγόμενα τους και να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Δείχνοντας την κατάλληλη επιμονή, υπομονή, αλλά και σθένος, κατάφεραν να αλλάξουν τις παλαιωμένες ή παγιωμένες αντιλήψεις και ιδέες και να δημιουργήσουν σύγχρονες προοπτικές εξέλιξης για όλους. Έτσι, γίνανε πρότυπα έμπνευσης και στοχασμού και απέκτησαν θαυμαστές από όλον τον κόσμο.

Έγιναν αυτοί που έγιναν, γιατί είχαν ένα όραμα. Γιατί φαντάστηκαν τον εαυτό τους να πετυχαίνει, να πηγαίνει μπροστά, να εξελίσσεται. Δεν άφησαν, απλά, τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους. Πήραν αυτοί τα ηνία της ζωής τους και προσπάθησαν. Και το κυριότερο, δεν είχαν απλά και μόνο ταλέντο σε αυτό που έκαναν, αλλά είχαν, επίσης, το ταλέντο να ξεχωρίζουν που πρέπει να στραφούν, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα το ταλέντο τους.

Φυσικά, ίσως, οι συνθήκες ζωής και διαβίωσης να τους βοήθησαν να αναδειχτούν, όμως, πόσοι από αυτούς ξεκίνησαν γεννημένοι σε φτωχογειτονιές, πόσοι είχαν χάσει την οικογένειά τους και πόσοι έφαγαν τα μούτρα τους και ξανασηκώθηκαν;

Όλοι μας είμαστε εξίσου σημαντικοί και όλοι, ανεξαιρέτως, κάθε μέρα και κάθε λεπτό αλλάζουμε, τόσο εμείς σαν χαρακτήρες, όσο και οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε. Όλοι επηρεάζονται από όλους και κανείς δε μένει ο ίδιος. Όλοι μας έχουμε κάποιο ταλέντο, το οποίο, είτε δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμη, είτε το έχουμε ανακαλύψει και δεν γνωρίζουμε πώς να το αξιοποιήσουμε.

Στέφανος Καράμπαλης

Συγγραφέας Στέφανος Καράμπαλης

Πολιτικός μηχανικός ΤΕ και εκπαιδευτής στο Wing Chun Kung Fu. Η ενασχόληση μου με την αρθρογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς πάντα με βασάνιζαν σκέψεις, τις οποίες έπρεπε να αποτυπώσω στο γραπτό λόγο. Έχω συμμετάσχει ως έφηβος βουλευτής στη ΙΣΤ’ Σύνοδο, έπειτα από επιλογή της έκθεσής μου. Τα άρθρα μου έχουν κυρίως περιεχόμενο φιλοσοφικό και αυτοβελτίωσης, αλλά δε περιορίζονται μόνο σε αυτά. Αγαπάω τα βιβλία, τα ταξίδια, τη φύση και τη… τοξοβολία! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι σε αυτόν τον κόσμο θα ήταν να υπάρχει περισσότερη αγάπη, σκέψη και ευαισθητοποίηση. Μα, μήπως να ξεκινήσω πρώτα από τον εαυτό μου;

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε