,

Πώς τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής μας, μπορούν να γίνουν μαθήματα ζωής

Πρόσφατα είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Το λάθος -η λέξη που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση είναι απροσεξία- ήταν δικό μου. Αφού έκλαψα

Πως τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής μας, μπορούν να γίνουν μαθήματα ζωής

Πρόσφατα είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Το λάθος -η λέξη που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση είναι απροσεξία- ήταν δικό μου. Αφού έκλαψα και  αναρωτήθηκα γιατί σε μένα αυτές τις άγιες μέρες, καθώς και πολλά άλλα, μετά σηκώθηκα δυναμικά! Σκέφτηκα ότι πρέπει να σταθώ στα πόδια μου. Ως εδώ! Με τα μοιρολόγια και τον εγκλεισμό στο σπίτι δεν κερδίζω τίποτα. Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαι καλά και το λάθος μου αυτό θα αποτελέσει ένα μάθημα ζωής. Μάθημα όχι μόνο στο να είμαι πιο προσεκτική από εδώ και πέρα, αλλά μου άνοιξε και τα μάτια σχετικά με ποιοι άνθρωποι με νοιάζονται πραγματικά!

Στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι πάντα πρόθυμη να βοηθώ τους ανθρώπους όπως μπορώ. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν τις καλές προσθέσεις μου, άλλοι πάλι όχι. Μια κατηγορία ανθρώπων είναι σαν τα γεράκια. Αρπακτικά, έτοιμα να πάρουν ότι έχεις να τους προσφέρεις και μετά φεύγουν, πετούν… και όταν τους τελειώσουν όλα τα αποθέματα που έχουν, γυρίζουν, ξανά και ξανά, μέχρι να σε εξαντλήσουν, χωρίς να σου προσφέρουν τίποτα.

Advertisment

Είχα την ατυχία να γνωρίσω αυτή την κατηγορία ανθρώπων μετά το ατύχημα μου. Άνθρωποι που άλλοτε βοήθησα, μου γύρισαν την πλάτη χωρίς να νοιαστούν, χωρίς να με πάρουν ένα τηλέφωνο να δουν πως είμαι. Χωρίς να μου πουν “για ότι χρειαστείς θα είμαστε εδώ”. Είμαι άνθρωπος που προσφέρω βοήθεια χωρίς όμως εγώ να ζητάω, έτσι έχω μάθει. Νοίκιασα ένα αυτοκίνητο για να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι και όσοι αδιαφόρησαν; Αυτοί έχασαν γιατί αν ποτέ χρειαστούν βοήθεια δεν θα είμαι εκεί.

Από όλη αυτή την ιστορία κρατάω μόνο τα θετικά. Το ατύχημα με βοήθησε να καταλάβω ποιοι άνθρωποι αξίζει να είναι κοντά μου και ποιους πρέπει να απομακρύνω. Ας βλέπουμε λοιπόν μόνο τα θετικά από τα δυσάρεστα γεγονότα να και προχωράμε μπροστά.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξάπλωσε στην άσφαλτο και έσωσε παιδί με αυτισμό σε κρίση!
Aurora Castner: Γεννήθηκε στη φυλακή, αρίστευσε στο σχολείο και κέρδισε μια θέση στο Harvard!
Κουρός: «Εγώ είμαι τυχερός, είχα καλούς καθηγητές που με στήριζαν»
Μαραθώνιος: Σταμάτησε πριν το τέλος για να πάρει αγκαλιά τον φίλο του και να τερματίσουν μαζί! (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση