Πρόσφατα είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Το λάθος -η λέξη που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση είναι απροσεξία- ήταν δικό μου. Αφού έκλαψα και  αναρωτήθηκα γιατί σε μένα αυτές τις άγιες μέρες, καθώς και πολλά άλλα, μετά σηκώθηκα δυναμικά! Σκέφτηκα ότι πρέπει να σταθώ στα πόδια μου. Ως εδώ! Με τα μοιρολόγια και τον εγκλεισμό στο σπίτι δεν κερδίζω τίποτα. Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαι καλά και το λάθος μου αυτό θα αποτελέσει ένα μάθημα ζωής. Μάθημα όχι μόνο στο να είμαι πιο προσεκτική από εδώ και πέρα, αλλά μου άνοιξε και τα μάτια σχετικά με ποιοι άνθρωποι με νοιάζονται πραγματικά!

Στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι πάντα πρόθυμη να βοηθώ τους ανθρώπους όπως μπορώ. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν τις καλές προσθέσεις μου, άλλοι πάλι όχι. Μια κατηγορία ανθρώπων είναι σαν τα γεράκια. Αρπακτικά, έτοιμα να πάρουν ότι έχεις να τους προσφέρεις και μετά φεύγουν, πετούν… και όταν τους τελειώσουν όλα τα αποθέματα που έχουν, γυρίζουν, ξανά και ξανά, μέχρι να σε εξαντλήσουν, χωρίς να σου προσφέρουν τίποτα.

Είχα την ατυχία να γνωρίσω αυτή την κατηγορία ανθρώπων μετά το ατύχημα μου. Άνθρωποι που άλλοτε βοήθησα, μου γύρισαν την πλάτη χωρίς να νοιαστούν, χωρίς να με πάρουν ένα τηλέφωνο να δουν πως είμαι. Χωρίς να μου πουν “για ότι χρειαστείς θα είμαστε εδώ”. Είμαι άνθρωπος που προσφέρω βοήθεια χωρίς όμως εγώ να ζητάω, έτσι έχω μάθει. Νοίκιασα ένα αυτοκίνητο για να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι και όσοι αδιαφόρησαν; Αυτοί έχασαν γιατί αν ποτέ χρειαστούν βοήθεια δεν θα είμαι εκεί.

Από όλη αυτή την ιστορία κρατάω μόνο τα θετικά. Το ατύχημα με βοήθησε να καταλάβω ποιοι άνθρωποι αξίζει να είναι κοντά μου και ποιους πρέπει να απομακρύνω. Ας βλέπουμε λοιπόν μόνο τα θετικά από τα δυσάρεστα γεγονότα να και προχωράμε μπροστά.

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

H Aρφαρά Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο όπου κατοικεί μόνιμα. Η καταγωγή της είναι από την πανέμορφη Σύμη. Σπούδασε marketing στο Αμερικανικό κολέγιο (Deree College). To πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο " Όσα έγραψε η μοίρα" , εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 απο την Αnima εκδοτική.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε