,

Το τέρας κι εγώ

Αυτό είναι ένα γράμμα που θα ήθελα να είχα διαβάσει και εγώ όταν περνούσα κατάθλιψη, γι’αυτό λοιπόν στο γράφω με όλη μου την ψυχή

Το τέρας κι εγώ

Αυτό είναι ένα γράμμα που θα ήθελα να είχα διαβάσει και εγώ όταν περνούσα κατάθλιψη, γι’αυτό λοιπόν στο γράφω με όλη μου την ψυχή αγαπητέ αναγνώστη.
Υπήρχαν μέρες που έλεγα, ότι δεν θα προσπαθήσω άλλο να επιβιώσω σε αυτή τη ζούγκλα που λέγεται κοινωνία. Έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέπτη και δεν άντεχα αυτό που αντίκριζα. Ήμουν ερείπιο. Είχα εγκαταλείψει ψυχικά.

Πάρε μία βαθιά ανάσα και διάβασε με ηρεμία αυτά που θα σου γράψω μέσα από όλη μου την καρδιά.

Advertisment

Αν ζεις καθημερινά με αυτό το σκοτεινό τέρας, πρέπει να καταλάβεις ότι όσο του δίνεις αξία και σκοτάδι τόσο θα μεγαλώνει. Αν του δώσεις φως και ελπίδα, θα αντιδράσει. Όπως γίνεται και με τους bullies. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Θα σε πειράζουν και θα σε ρίχνουν, μέχρι που θα αντιδράσεις. Στην αρχή δεν θα σου είναι εύκολο να είσαι ο εαυτός σου, όμως στο τέλος εσύ θα τους νικήσεις. Γιατί θέλω να ξέρεις, ότι όποιος περνάει αυτή την φάση, είναι σπουδαίος άνθρωπος.

Είσαι ευαίσθητος και έχεις πλούσια συναισθήματα, που φαίνονται στον κόσμο παράξενα και έτσι αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο περιθώριο. Δες το αλλιώς όμως.
Η δύναμη που έχεις μέσα σου είναι η δύναμη της αγάπης. Και όταν το δεις αυτό με καθαρά μάτια, θα είσαι περήφανος για τον εαυτό σου. Γιατί το να ξεχωρίζεις ανάμεσα σε ένα σύνολο ανθρώπων που απαρτίζονται από ζήλια και φόβο, το να αγαπάς ανιδιοτελώς είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο.

Επειδή όμως, μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις αν θα το πολεμήσεις ή αν θα το αφήσεις να σε καταστρέφει όλο και περισσότερο, προσπάθησε κάθε μέρα να κάνεις κάτι που σου δίνει ζωντάνια. Για παράδειγμα, όταν πήρα το κουράγιο και την ψυχική δύναμη ξεκίνησα τον χορό, χόρευα κάθε μέρα για ένα μισάωρο και διάβαζα πνευματικά βιβλία.

Advertisment

Πρόσεξε με. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα με το ζόρι. Είναι μία φάση που θα περάσει με υπομονή, πείσμα και καλούς ανθρώπους. Μην φοβάσαι και ξύπνα αυτόν τον όμορφο άνθρωπο που ζει μέσα σου, τον παιδικό σου εαυτό, το αληθινό σου είναι. Μόνο εσύ θα βρεις το πως. Είμαι εδώ για εσένα. Δώσε σταγόνες ελπίδας και λιώσε αυτή την στάχτη που σε τυραννάει. Ο χρόνος θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος.

Υπομονή και ετοιμάσου για μεγάλες ευτυχίες. Είμαι εδώ.

Γράφει η Αριάδνη Μαυρογιαννάκη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση