Να ταξιδεύεις

Να ταξιδεύεις, μην το ξεχνάς. Nα ταξιδεύεις κυριολεκτικά και μεταφορικά με τα μάτια άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε κλειστά. Mην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή όταν

Να ταξιδεύεις

Να ταξιδεύεις, μην το ξεχνάς. Nα ταξιδεύεις κυριολεκτικά και μεταφορικά με τα μάτια άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε κλειστά. Mην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή όταν όλα θα είναι τακτοποιημένα, όταν θα έχεις τα χρήματα που χρειάζεσαι, όταν θα έχεις την τέλεια παρέα, την τέλεια διάθεση. Να κάνεις ταξίδια μεγάλα να χάνεσαι. Aπό αυτά που δεν χρειάζεσαι αποσκευές, που δεν υπάρχουν οικονομικά εισιτήρια ούτε θέσεις. Dεν υπάρχουν καν τα μεταφορικά μέσα που θα σε ταξιδέψουν.

Τα ταξίδια του μυαλού είναι τα ωραιότερα, αυτά που είσαι ελεύθερος από την ύλη, που το πνεύμα, η ψυχή σου είναι ο μόνος χάρτης που χρειάζεσαι. Αυτά τα ταξίδια να ποθείς και αυτά να κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς.

Advertisment

Όταν φιλάς αυτόν που αγαπάς ταξίδεψε στη μαγεία της στιγμής, μη βιάζεσαι. Aφέσου για λίγα δευτερόλεπτα να χάσεις την αίσθηση της πραγματικότητας.

Όταν λες το αγαπημένο παραμύθι στο παιδί σου ταξίδεψε.  Γίνε ένας από τους ήρωες του παραμυθιού! Άφησε την φαντασία σου για λίγο να σε οδηγήσει σε μέρη που μόνο τα παιδιά πιστεύουν ότι υπάρχουν.

Όταν τρέχεις έξω στη φύση όποιος και να είναι ο σκοπός σου άφησε το μυαλό να ταξιδέψει, να γεμίσει εικόνες, να αισθανθεί για λίγο ότι απομακρύνεται από το περιβάλλον και χάνεται σε μέρη που ποθείς να επισκεφτείς. Και αν δεν ξέρεις πως μοιάζουν, βάλε εσύ τις λεπτομέρειες με λίγη ή πολύ φαντασία.

Advertisment

Η φαντασία σου η δύναμη να ονειρεύεσαι είναι ανεξάντλητη και αυτή μπορεί να σου χαρίσει τις πιο δυνατές συγκινήσεις. Όταν ταξιδεύεις με το μυαλό σου δεν υπάρχουν περιορισμοί. Φτάνεις εκεί που θες να πας με όποιον επιθυμείς και μένεις για όσο σου αρέσει.

Δεν υπάρχει κάτι ψεύτικο σε αυτή τη διαδικασία. Μη βιάζεσαι να την υποτιμήσεις.

Ότι σκεφτόμαστε, ότι ζούμε με όλο μας το είναι, έχει αλήθεια μόνο.

Άρα μην λες “μου λείπουν τα ταξίδια…”  “Θέλω να ξεφύγω αλλά δεν μπορώ.” Μπορείς να το κάνεις όπου και όποτε θέλεις. Πόσες φορές εξάλλου ταξίδεψες κυριολεκτικά χιλιόμετρα μακριά, αλλά τελικά δεν έφυγες… δεν ξέφυγες! Γιατί στις αποσκευές σου πήρες και όλα όσα έπρεπε να αφήσεις πίσω.

Ταξίδεψε λοιπόν ακόμη και αν δεν κουνηθείς από το κρεβάτι σου ή από την βολική αγαπημένη θέση σου στον καναπέ. Ταξίδεψε με το μυαλό σου και εμπιστέψου το να σε πάει όπου απλά ονειρεύτηκες.

Ντόρα Ζεμαδάνη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση