,

Πώς θα αποκαταστήσουμε την οικονομική μας υγεία

Αν κουράστηκες να ανησυχείς για τα χρήματα, αν βαρέθηκες να νιώθεις παγιδευμένος και ανήμπορος να κάνεις τις επιλογές που θέλεις, και αισθάνεσαι έτοιμος να

Πώς θα αποκαταστήσουμε την οικονομική μας υγεία

Αν κουράστηκες να ανησυχείς για τα χρήματα, αν βαρέθηκες να νιώθεις παγιδευμένος και ανήμπορος να κάνεις τις επιλογές που θέλεις, και αισθάνεσαι έτοιμος να ελευθερωθείς για να ζήσεις τη ζωή με τους δικούς σου όρους, τότε μελέτησε την πιο κάτω συνταγή για την οικονομική υγεία και στρώσου στη δουλειά! Η δράση δίνει έναυσμα στη μαγεία της έλξης περισσότερων χρημάτων.

Στείλε ένα ισχυρό μήνυμα στο σοφό εαυτό σου ότι είσαι έτοιμος να κάνεις την εσωτερική και εξωτερική δουλειά που χρειάζεται ώστε να είσαι άξιος εμπιστοσύνης για αφθονία. Καθώς θα μετατρέπεις αυτά τα βήματα σε δράση, θα επιβραβεύεσαι με διάφορους τρόπους. Το άγχος σου θα λιγοστέψει (σχεδόν αμέσως), θα προσελκύεις περισσότερα χρήματα (μερικές φορές με απρόσμενους τρόπους) και, το πιο σημαντικό, θα αρχίσεις να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Η οικονομική υγεία αποκαθίσταται με δύο τρόπους – κάνοντας την εσωτερική δουλειά σχετικά με το πώς σκέφτεσαι και αισθάνεσαι για τα χρήματα, και κάνοντας την εξωτερική δουλειά της πρακτικής διαχείρισης των χρημάτων. Ενώ θα κάνεις την εσωτερική δουλειά της αλλαγής των πεποιθήσεών σου, μην ξεχνάς να κάνεις ταυτόχρονα τα πρακτικά βήματα για τη βελτίωση των οικονομικών σου. Το καθένα απαιτεί δράση από τη μεριά σου κι αυτή η δράση μεταφράζεται σε περισσότερη αφθονία.

Διάλεξε τη δράση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου αυτή τη στιγμή. Αν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σχετικά με το γιατί δεν έχεις ποτέ αρκετά χρήματα στο τέλος του μηνός, πήγαινε στο τμήμα με τίτλο: «Γνώριζε πού πάνε τα χρήματά σου» και στρώσου στη δουλειά.

Αν οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί είναι ισοσκελισμένοι και όλες οι υποχρεώσεις σου πληρωμένες στην ώρα τους, αλλά δεν μπορείς να βάζεις σταθερά κάτι στην άκρη, διάβασε το τμήμα με τίτλο «Άρχισε να αποταμιεύεις» ή «Νιώσε άνετα με τα περισσότερα».
Απ’ όπου και να ξεκινήσεις, μπες στη δράση αμέσως!

Συνταγή για την οικονομική υγεία

Η εσωτερική δουλειά

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι κι αισθάνεσαι σε σχέση με τα χρήματα

-Άλλαξε τις πεποιθήσεις σου

-Καλλιέργησε μια στάση ευγνωμοσύνης

-Μοιράσου τα πλούτη σου

-Νιώσε άνετα με τα περισσότερα

-Σεβάσου τον εαυτό σου

Η εξωτερική δουλειά

Καλλιέργησε νέες δεξιότητες σε σχέση με τα χρήματα

-Ζήτα βοήθεια

-Ισοσκέλησε τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς

-Γνώριζε πού πάνε τα χρήματά σου

-Πλήρωνε έγκαιρα τους λογαριασμούς σου

-Εξάλειψε τα χρέη σου

-Αποκατάστησε τη φερεγγυότητά σου

-Άρχισε να αποταμιεύεις

-Χρησιμοποίησε ένα σύστημα τήρησης βιβλίων

-Δημιούργησε ένα προσωπικό πλάνο εξόδων

-Επένδυσε στο μέλλον σου, επένδυσε σε σένα

“Βρες χρόνο για τη ζωή σου” Cheryl Richardson εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε