Η επιστήμη αποδεικνύει την ύπαρξη μεσημβρινών σημείων στο ανθρώπινο σώμα

Μπορεί να σας φανεί παράλογο, αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές, που η επιστήμη μπορεί να μας κρατήσει πίσω, να δυσκολέψει τις νέες ανακαλύψεις και γνώσεις.

Η επιστήμη αποδεικνύει επιτέλους την ύπαρξη μεσημβρινών σημείων στο ανθρώπινο σώμα

Μπορεί να σας φανεί παράλογο, αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές, που η επιστήμη μπορεί να μας κρατήσει πίσω, να δυσκολέψει τις νέες ανακαλύψεις και γνώσεις.

Δυστυχώς, η συμβατική επιστήμη βιάζεται να απορρίψει οτιδήποτε δεν μπορεί να γίνει αισθητό ή αντιληπτό σωματικά και αισθητηριακά, κατατάσσοντας έννοιες όπως τα «ενεργειακά σημεία» στην επιστημονική φαντασία.

Advertisment

Αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να δούμε κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Ο Nikola Tesla είχε πει ότι «την ημέρα που η επιστήμη θα αρχίσει να μελετά μη – φυσικά φαινόμενα, θα σημειώσει περισσότερη πρόοδο σε μία δεκαετία απ’ ότι όλους τους προηγούμενους αιώνες ύπαρξης» και εκατοντάδες επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο μιλούν γι’ αυτό το βήμα που χρειάζεται να γίνει.

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η εξέταση μη – υλικών φαινομένων πρόκειται να εκτοξευθεί στα ύψη και θα ωφεληθούμε όλοι από αυτό. Ό,τι γνωρίζουμε ως επιστήμη, πρόκειται να αλλάξει.

Ένα παράδειγμα όπου η μη – υλική επιστήμη θα μπορούσε να ωφελήσει τον άνθρωπο στον τομέα της υγείας, όπως έχει αποκαλύψει ένας αξιοσημείωτος αριθμός δημοσιεύσεων, είναι η σημασία της σύνδεσης νου – σώματος και το πώς οι σκέψεις, τα συναισθήματα, η αντίληψη του περιβάλλοντος γύρω μας συνδέονται όλα με την υγεία του σώματός μας και τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Advertisment

Μία έρευνα δημοσιευμένη στο the Journal of Acupuncture and Meridian Studies αποτελεί παράδειγμα αναγνώρισης των παραπάνω συνδέσεων. Η ιατρική κοινότητα, το μεγαλύτερο μέρος της δηλαδή, απορρίπτει θεραπείες που χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή γνώσης – γνώση που όμως ήταν παρούσα εδώ και χιλιάδες χρόνια ακόμα και στους αρχαιότερους πολιτισμούς.

Ο βελονισμός, μια τεχνική που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο μεσημβρινό σύστημα, ώστε να θεραπεύσει το σώμα, έχει κάνει θαύματα σε πολλούς ανθρώπους, κι όμως η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να το εξηγήσει.

Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα. Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη δεν έχει μπορέσει να εξηγήσει τη λειτουργία αυτών των τεχνικών, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η παραδοσιακή Ανατολική ιατρική έχει αποδειχτεί επίσης πολύ βοηθητική για πολλούς ανθρώπους ή ότι είναι σημαντική για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων.

Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι αν δεν λειτουργούσε, θα είχε εγκαταλειφθεί ως πρακτική μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τη Δυτική ιατρική, κανένα μεσημβρινό σύστημα δεν έχει φυσική ανατομική βάση. Η παρακάτω έρευνα προσφέρει μια διαφορετική οπτική, ωστόσο:

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μόνο μία υπόθεση είχε προταθεί για να εξηγήσει την ανατομική βάση των μεσημβρινών. Χρησιμοποιώντας πειραματικές προσεγγίσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 10 χρόνων, ο αριθμός των επιστημονικών άρθρων που αναφέρουν την ανακάλυψη διαφορετικών ανατομικών και φυσιολογικών στοιχείων, τα οποία να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας ανατομική βάσης για το μεσημβρινό σύστημα έχει αυξηθεί.

Η επιστήμη έχει αποδεχτεί την πρόκληση να προσφέρει μια νέα βιοϊατρική θεωρία που να εξηγεί την πιθανή ύπαρξη νέων σωματικών συστημάτων όπως το πρωτο αγγειακό σύστημα (PVS).

Οι ερευνητές το ονομάζουν Πρωτο-Αγγειακό Σύστημα (primo vascular system- PVS) και σύμφωνα με μια άλλη μελέτη δημοσιευμένη στο Evidence Based Complimentary and Alternative Medicine· «ακόμα και σήμερα, το μεσημβρινό σύστημα ακόμα ερευνάται σε σχέση με γνωστές, αποδεδειγμένες ανατομικές δομές».

Αυτό περιλαμβάνει τους συνδετικούς ιστούς που ονομάζονται περιτονία και αντιπροσωπεύει τη λειτουργία του μεσημβρινού συστήματος έτσι όπως αυτή κατανοείται και όπως σημειώνεται από μια μελέτη δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό Anatomical Record, στην οποία χαρτογραφήθηκαν τα σημεία βελονισμού σε σειριακούς ανατομικούς τομείς σε όλο το ανθρώπινο χέρι.

Βρέθηκε «μία 80% αντιστοιχία ανάμεσα στα σημεία του βελονισμού και στη θέση του ενδομυϊκού ή διαμυϊκού συνδετικού ιστού». Η έρευνα υποστηρίζει ότι η ανατομική σχέση των σημείων βελονισμού και των μεσημβρινών με τους συνδετικούς ιστούς σχετίζονται με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο βελονισμός και προτείνει μια ενσωμάτωση του τελευταίου στις ιατρικές πρακτικές.

Οι Κορεάτες ερευνητές (από την παραπάνω έρευνα) πιστεύουν ότι το πρωτο- αγγειακό σύστημα στην ουσία πρόκειται για το σωματικό αντίστοιχο Μεσημβρινό Σύστημα του βελονισμού.

Υποστήριξαν επίσης ότι αυτό το σύστημα εμπλέκεται στη διοχέτευση της ροής ενέργειας και των πληροφοριών που μεταβιβάζονται από τα βιοφωτόνια (ηλεκτρομαγνητικά κύματα φωτός) και από το DNA.

Προτείνουν ότι η ανατομική βάση για το PVS και γι’ αυτή την ενέργεια, γνωστή ως «τσι» αποτελούν ένα «ηλεκτρομαγνητικό κύμα που σχετίζεται στενά με το DNA στο PVS και ότι το DNA παρέχει τις πληροφορίες γενετικού υλικού και λειτουργεί ως αποθήκη πληροφοριών που μπορούν να αποκτηθούν από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του περιβάλλοντος».

Παραθέτουν μάλιστα διάφορες άλλες έρευνες, που δείχνουν ότι το PVS έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος:  Το PVS έχει βρεθεί στο εσωτερικό των αρτηριών και του λεμφικού συστήματος. Επίσης, ρέει στην τρίτη κοιλία, στην τέταρτη κοιλία, στον υδραγωγό του εγκεφάλου και στο κεντρικό κανάλι της σπονδυλικής στήλης.

Το PVS έχει επίσης βρεθεί στην αραχνοειδής μήνιγγα, στην παρεγκεφαλίδα, στο περινεύριο και επινεύριο του ισχιακού νεύρου. Είναι επίσης παρόν στην επιφάνεια του ήπατος, του στομάχου, του λεπτού και χονδρού εντέρου, της χολής, της σπλήνας, των νεφρών και στο περιτόναιο, στην κοιλιακή κοιλότητα, στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος και στην επιφανειακή περιτονία. Το PVS βρίσκεται ειδικά στους ιστούς εσωτερικών οργάνων.

Οι ερευνητές χορήγησαν μια ειδική χρωματική ουσία, η οποία χρωμάτιζε τους μεσημβρινούς, αποκαλύπτοντας τις λεπτές γραμμές στα σημεία εκείνα του βελονισμού.

Ανακάλυψαν ότι αυτές οι μεσημβρινές γραμμές δεν περιορίζονται στο δέρμα, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα συμπαγές μονωμένο σύστημα, μέσα στο οποίο ρέουν υγρά. Επίσης, έμαθαν ότι σε αυτό το συσσωρευμένο υγρό μορφοποιούνται τα βλαστοκύτταρα.

Στο τέλος της έρευνάς τους, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι αυτό το σύστημα επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στους ζωντανούς οργανισμούς και στο περιβάλλον και ότι επεκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα, παίζοντας ένα ρόλο σε όλες τις βιολογικές διεργασίες.

Συμπέραναν επίσης ότι δέχεται σήματα με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από το περιβάλλον, αλλά και εσωτερικών σημάτων από τον οργανισμό. Το PVS, που μέχρι τώρα αποτελούσε ένα αγνοημένο σωματικό σύστημα, μπορεί να εξηγήσει πολλά από τα μυστήρια της ζωής.

Το φυσικό υπόστρωμα του μεσημβρινού συστήματος ήταν αυτό που έλειπε για να μπορούμε να συνδυάσουμε τη γνώση της αρχαίας Κινεζικής ιατρικής με τη σύγχρονη επιστήμη και να δημιουργήσουμε έναν επιτυχημένο συνδυασμό.

Όπως με τα μεσημβρινά σημεία και με τα ενεργειακά συστήματα του σώματος, ίσως η επιστήμη μας καλεί πια να γίνουμε πιο διαισθητικοί και πιο ανοιχτοί σε νέες ανακαλύψεις.

Και ίσως δεν χρειαζόμαστε πάντα την επιστημονική εξήγηση για να επιβεβαιώσουμε αυτό που οι άνθρωποι γνωρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και επωφελούνται μέχρι και σήμερα. Αποτελεί τροφή για σκέψη.

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

https://www.jams-kpi.com/article/S2005-2901(13)00208-2/abstract

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793287/#B2h

ttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12467083

[/toggle]

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ποιες οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τα βακτήρια του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση