Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του θηρευτή είναι να γίνει άμεμπτος

Σε αυτό τον πλανήτη όλοι οι άνθρωποι είναι κυνηγοί. Όλοι γίνονται βορά. Ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας. Για την επιβίωση και την

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του θηρευτή είναι να γίνει άμεμπτος

Σε αυτό τον πλανήτη όλοι οι άνθρωποι είναι κυνηγοί. Όλοι γίνονται βορά. Ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας. Για την επιβίωση και την ανάπτυξη όμως χρειάζεται να αποκτηθεί περισσότερη ενέργεια. Οπουδήποτε υπάρχει ενέργεια κι όποιος την έχει, κάποιος άλλος θα την απαιτήσει και θα προσπαθήσει να την αρπάξει.

Ο κυνηγός είναι ένας θηρευτής. Η χρήση της λέξης σύμφωνα με την παράδοση των Τολτέκων προέρχεται από την εικόνα του τζάγκουαρ. Το τζάγκουαρ είναι ένα ζώο της γης, διαρκώς σε επιφυλακή, έχοντας κάθε στιγμή επίγνωση. Κινείται προσεκτικά για να αρπάξει το θήραμα. Το τζάγκουαρ βλέπει με ακρίβεια από κοντινή απόσταση. Ζει στο παρόν.

Advertisment

Στον θηρευτή συμπεριλαμβάνεται και η εικόνα του αετού. Όταν ο αετός βρίσκεται στον αέρα έχει πανοραμική θέα της σκηνής. Μπορεί να μην βλέπει με μεγάλη ακρίβεια, αλλά ξέρει πώς να κατευθυνθεί απευθείας στο θήραμα.

Ο αετός είναι ο ονειρευτής. Όταν είσαι αετός με πανοραμική οπτική, είναι ευκολότερο να γίνεις Κύριος της Επίγνωσης, ένας κυνηγός που το θήραμά του είναι τα συναισθήματα. Η οπτική του αετού μας κάνει γρήγορα συνειδητούς σχετικά με τα συναισθήματα, αν και είναι δυσκολότερο να τα φτάσουμε από τέτοια απόσταση.

Ο θηρευτής είναι σαν την αράχνη που υφαίνει έναν όμορφο ιστό και περιμένει το θήραμα. Οι άνθρωποι κυνηγούν όπως η αράχνη όταν δημιουργούν καταστάσεις που προσελκύουν άλλους ανθρώπους στο δίχτυ τους μέσα από το χάρισμα ή την επινοητικότητά τους. Τα ανθρώπινα θύματα πάντα προσελκύονται από κάτι που επιθυμούν, όπως η δύναμη, η εξουσία και τα χρήματα.

Advertisment

Ο πολεμιστής είναι θηρευτής. Όταν γίνεσαι θηρευτής, γίνεσαι κυνηγός, το οποίο σημαίνει ότι ο πολεμιστής είναι εκείνος που κυνηγά τη δύναμη. Θα κυνηγάς όλα σου τα συναισθήματα και κάθε λέξη που ξεστομίζεις. Μόλις αρχίσεις το κυνήγι θα μάθεις να ζεις με απόλυτη ελευθερία.

Το κυνήγι είναι μια αναζήτηση μεταμόρφωσης. Σε αυτή την αναζήτηση κάθε πράξη, σκέψη και λόγος αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Για παράδειγμα, μπορεί να αναμειχθούμε σε μια συζήτηση διαβολής. Για να προστατευτούμε από αυτό το δηλητήριο θα χρειαστεί να καθαρίσουμε την πληγή που μας δημιουργεί η κακολογία χρησιμοποιώντας μια τεχνική ειδικών αναπνοών.

Ο πολεμιστής είναι ο κυνηγός που αναζητά τη δύναμη που χρειάζεται για να φτάσει σε ένα επίπεδο του νου πέρα από την υλική πραγματικότητα. Η δύναμη είναι μια ζωντανή οντότητα. Αυτή η οντότητα είναι το όνειρο του πλανήτη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν για αυτή τη ζωντανή οντότητα χρησιμοποιώντας όλη τη διαθέσιμη δύναμη ώστε το όνειρο να συνεχίσει να μεγαλώνει. Παγιδεύουμε τους συνανθρώπους μας στο όνειρο και τη νέα γενιά των ανθρώπων που φέρνουμε στον κόσμο μαθαίνοντάς τους να κατακρίνουν, να γίνονται θύματα και να βιώνουν βλαβερά συναισθήματα.

Στο όνειρο του πλανήτη ο λόγος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξάπλωσης του δηλητηρίου. Ο λόγος μπορεί να καταστρέψει αλλά και να σώσει. Οι επιπτώσεις του απλώνονται εξωτερικά σε έναν τεράστιο βαθμό. Μέσω του λόγου οι άλλοι βάζουν μέσα μας το δικό τους δηλητήριο.

Όταν νιώθουμε πληγωμένοι ή θυμωμένοι, μπορεί να ξεστομίσουμε μια λέξη με μεγάλο δυναμικό. Αυτό είναι μαύρη μαγεία. Είμαστε όλοι μάγοι παγιδευμένοι από τη δύναμη της λέξης μέχρι να γίνουμε θηρευτές του εαυτού μας.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του θηρευτή είναι το να γίνει άμεμπτος. Γίνεται κανείς άμεμπτος όταν κατανοήσει πως όλα όσα κάνει αποτελούν μια πράξη δύναμης για την οποία φέρει την ευθύνη.

Αναπτύσσοντας άμεμπτη συμπεριφορά μπορεί κανείς να ξεφύγει από το όνειρο, αλλά είναι ακόμη απαραίτητο να χαλιναγωγήσει τα συναισθήματά του. Για να είναι κανείς άμεμπτος χρειάζεται να σταματήσει την εξάπλωση των βλαβερών συναισθημάτων ή να τα αποδεχτεί έξω από τον εαυτό του.

“Πέρα από το Φόβο (Οι διδασκαλίες του Don Miguel Ruiz)” όπως τις κατέγραψε η Mary Carroll Nelson Εκδόσεις ETRA

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση