, , , ,

6 projects χρειάζονται τη δική σας υποστήριξη για να υλοποιηθούν

Όλες οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας ξεκίνησαν από έναν ή λίγους ανθρώπους. Και αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν με ένα όραμα. Άλλοι κατάφεραν

6 projects χρειάζονται τη δική σας υποστήριξη για να υλοποιηθούν

Όλες οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας ξεκίνησαν από έναν ή λίγους ανθρώπους. Και αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν με ένα όραμα. Άλλοι κατάφεραν να το υλοποιήσουν και άλλοι όχι. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι οραματιστές είναι η κινητήριος δύναμη της εξέλιξής μας. Είναι εκείνοι που σκέφτονται διαφορετικά, που δεν περιορίζονται στο “κανονικό”, που βλέπουν πίσω από την παρούσα πραγματικότητα και τολμούν να προσπαθήσουν να την αλλάξουν.

Η Εναλλακτική Ατζέντα αποφάσισε να διευκολύνει αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να επικοινωνήσουν το όραμά τους σε άλλους ομοϊδεάτες που ενδεχομένως είναι πρόθυμοι να τους υποστηρίξουν. Έτσι, εγκαινίασε την στήλη “Σύγχρονοι Οραματιστές” στην οποία δημοσιεύονται ιδέες ανθρώπων που έχουν σκοπό να παραγάγουν κοινωνικό, ανθρωπιστικό ή καλλιτεχνικό έργο αλλά χρειάζονται υποστήριξη προκειμένου να το  ολοκληρώσουν. Αν κάποια απ’ αυτές τις δράσεις σας εμπνεύσει, ελάτε σε επαφή άμεσα με τους οραματιστές και γίνετε κι εσείς μέρος της φωτεινής αλυσίδας που αλλάζει τον κόσμο μας.

Advertisment

6 projects χρειάζονται τη δική σας υποστήριξη για να υλοποιηθούν

1. Κιβωτός Κορογώνα: Θέλουμε να υλοποιήσουμε μια εκπαιδευτική, αειφόρο,πνευματική κοινότητα στη Νότια Ελλάδα

Ένα κτήμα στη Νότια Ελλάδα, στη Μάνη, στη Νότια Λακωνία! Η Μαρία και ο Αλέξανδρος έχουν εμπνευστεί  ένα πρότυπο ανθεκτικού τρόπου ζωής και χαμηλής/ειρηνικής κατανάλωσης, στην υπηρεσία της αλληλεγγύης, ειρήνης και συμπόνιας σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της. Μαζί με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, εργάζονται για μία ολιστική και βιώσιμη προσέγγιση της νέας κατεύθυνσης διαβίωσης, μέσα στο υπέροχο κτήμα κοντά στη θάλασσα! Στόχος τους η στέγαση των δραστηριοτήτων και φυσικά της κουζίνας, της εστίας που μας φέρνει όλους κοντά.

2. The Whistle Project: Αναζητώντας νέες καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης

Φανταστείτε ότι πάτε στο σινεμά να δείτε μια ταινία αλλά το σινεμά δεν είναι απλά ένα σινεμά… είναι ένας χώρος τέχνης, κάπως σαν γκαλερί και εργαστήριο μαζί, με τους καλλιτέχνες επί σκηνής (η οποία βρίσκεται τριγύρω) και με την προβολή της ταινίας να ξεκινά και να σας ταξιδεύει όχι μόνο μέσα στο σενάριο και στα γυρίσματα αλλά και μέσα εκεί στον ίδιο χώρο και χρόνο που την παρακολουθείτε! Φανταστείτε ότι εσείς θα μπορούσατε να είστε ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου, χωρίς να το ξέρετε… Μπαίνετε στην αίθουσα ως φιλοθεάμον κοινό και βγαίνετε καλλιτέχνης!

Το Σφύριγμα είναι μία ομάδα καλλιτεχνών  στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι πειραματίζονται με όλες τις μορφές που θα μπορούσε να πάρει η τέχνη στα χέρια τους προκειμένου να έρθουν σε επαφή με το κοινό, αλλά και να φέρουν το κοινό σε επαφή με την τέχνη. Μέσα σε μια ταινία η οποία δημιουργεί και δημιουργείται κάτω από τις δεισιδαιμονίες και τις προκαταλήψεις της χώρας μας, οι καλλιτέχνες του σφυρίγματος φέρνουν μαζί όλες τις τέχνες. Γλυπτική και η ζωγραφική αποκαλύπτονται μέσα από το σενάριο το οποίο είναι εμπνευσμένο από διήγημα της Σωτηρίας Ιωαννίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Πρωτάτου και ξεχωρίζουν γνωστοί και άγνωστοι ηθοποιοί όπως Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Τσιλινίκος, Μωμό Βλάχου και Αίγλη Κατσίκη.

Advertisment

3. Αλίκη Κακλαμάνου: Οραματίζομαι τα παιδιά, Δημιουργούς εμπνευσμένα από τις αρετές

Με κεντρική ιδέα τις αρετές όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από την αρχαία Ελληνική σκέψη και παιδεία, η Αλίκη Κακλαμάνου επιχειρεί μία τρίμηνη εκπαίδευση παιδιών και νέων από 7 ως 18 ετών, πάνω σε αρετές όπως η Φιλία, η Δικαιοσύνη, η Μεγαλοψυχία, η Φιλοπατρία, η Τόλμη, το Θάρρος, η Ανδρεία, η Ευγένεια, η Φρόνηση, η Πίστη. Φιλόσοφοι, παιδαγωγοί, παιδοψυχολόγοι, φιλόλογοι θα είναι υπεύθυνοι για την σωστή διεξαγωγή, ανάλυση, γνώση και διδασκαλία των εννοιών της αρετής στα παιδιά, καθώς και ηθοποιοί, θεατρολόγοι, ειδικοί στην διεξαγωγή θεατρικών παιχνιδιών αυτοέκφρασης, όπως επίσης και μουσικοί, ζωγράφοι, χορευτές κ.α.

4. Μαριέττα Αγγελετάκη: Δημιούργησα ένα παραμύθι και θέλω να το διαθέσω για καλό σκοπό

“Όλοι είμαστε απαραίτητοι για τους άλλους” … ” Όλοι είμαστε ένα, μέσα στην δημιουργία και κάθε απόφαση που παίρνουμε έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ζωή μας.” Αυτά είναι τα λόγια της Μαριέττας Αγγελατάκη η οποία έχει εμπνευστεί ένα όμορφο παραμύθι και ένα ακόμα πιο όμορφο στόχο: τα έσοδά του από τις πωλήσεις να τα διαθέσει για οικογένειες με ανήλικα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα επιβίωσης.

Ένας εκδοτικός οίκος που θα αναλάβει την έκδοση, ένας δικηγόρος για τα διαδικαστικά, σύλλογοι που τους ενδιαφέρει να διαθέσουν το βιβλίο, δημοσιογράφοι για την διαφήμιση και προβολή στα Μ.Μ.Ε, γραφική ύλη για την εικονογράφηση, είναι τα βασικά που χρήζουν υλοποίησης για την ιδέα.

5. Σπύρος Κίτσος: Θέλω να δημιουργήσω Στέγες Εφήβων σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας

Άλλη μία ανατρεπτική και κεφάτη ιδέα έρχεται μέσα από τον πηγαίο οραματισμό του Σπύρου Κίτσου όπου η ιδέα του μπορεί να φτάσει και να υλοποιηθεί ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος της χώρας: Στέγες Εφήβων!

Όταν οι έφηβοι της γειτονιάς σας θέλουν το δικό τους αποκριάτικο πάρτι, το δικό τους φεστιβάλ εφήβων το φετινό καλοκαίρι, τη δική τους θεατρική ομάδα, τη δική τους χορευτική ομάδα, τα δικά τους μουσικά συγκροτήματα, τη δική τους ομάδα μπάσκετ, το δικό τους μπαζάρ…

Κι όταν επίσης θέλουν να κάνουν διαγωνισμό φωτογραφίας, όταν θέλουν ποδοσφαιράκι, πινγκ πονγκ, όταν θέλουν να διοργανώσουν βραδιές αφήγησης παραμυθιών, όταν θέλουν μουσικές βραδιές καραόκε, όταν θέλουν να διοργανώσουν κινηματογραφικές βραδιές σε δικό τους χώρο και όταν θέλουν να συντονίσουν τις δικές τους δράσεις αλληλεγγύης χαρίζοντας κάποια αντικείμενα δικά τους σε άλλους ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τους ίδιους, τότε σίγουρα ζητούν έναν χώρο να συστεγαστούν και να μάθουν να δημιουργούν και να εργάζονται αυτόνομα.

6. Χριστίνα Αναστασίου: Θέλω να προσφέρω σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης σε παιδιά ευπαθών ομάδων

Η Χριστίνα Αναστασίου έχει ευαισθητοποιηθεί όσον αφορά την πιο ευπαθή ομάδα, εκείνη των εγκαταλελημμένων παιδιών. Και θέλει να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί σας ώστε να προσφέρει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, σε ένα τριήμερο πρόγραμμα στην Παύλιανη της Οίτης, το οποίο θα είναι μάλλον η αρχή και το έναυσμα για όλους όσους ασχοληθούν και προσφέρουν χρόνο και αγάπη σε αυτό. Θα χρειαστούν  διασκεδαστές-animater, οδηγοί βουνού, φωτογράφοι και καμεραμάν, κάλυψη των εξόδων (μεταφορά με πούλμαν, φαγητό και έναν ιδανικό κατάλληλο χώρο όπου θα διεξάγονται τα σεμινάρια).

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την κάθε περίπτωση, καθώς και για τον τρόπο που μπορείτε να τους υποστηρίξετε σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://enallaktikiagenda.gr/category/sugxronoi-oramatistes/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση