, ,

Dr Michael Mosley: Προλάβετε τον Διαβήτη και μειώστε το σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες

Προλάβετε τον Διαβήτη και μειώστε το σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες – Εκδόσεις Πεδίο Ένα ανατρεπτικό βιβλίο που εκφράζει μήνυμα ελπίδας: ο διαβήτης τύπου

Dr Michael Mosley: Προλάβετε τον Διαβήτη και μειώστε το σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες

Προλάβετε τον Διαβήτη και μειώστε το σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες – Εκδόσεις Πεδίο

Ένα ανατρεπτικό βιβλίο που εκφράζει μήνυμα ελπίδας: ο διαβήτης τύπου 2, από τις μεγαλύτερες επιδημίες της εποχής μας, είναι μια αναστρέψιμη νόσος. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, Δρ Μάικλ Μόσλι, γιατρός, συνεργάτης του BBC και παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών για την επιστήμη και την υγεία μάς προτείνει έναν πρωτοποριακό τρόπο να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο σάκχαρο στον οργανισμό μας. Πάρα πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου και οι πιο πολλοί το αγνοούν.

Με τις τροφές που καταναλώνουμε σήμερα, όχι μόνο παχαίνουμε, αλλά διατρέχουμε και τον κίνδυνο να εμφανίσουμε διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικό, άνοια και καρκίνο, και φυσικά να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας παίρνοντας φάρμακα.

Advertisment

Προλάβετε τον Διαβήτη και μειώστε το σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες

Με απλό και εμπεριστατωμένο τρόπο, ο Δρ Μόσλι εξηγεί τις αιτίες της αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τους λόγους που συσσωρεύουμε το επικίνδυνο κοιλιακό λίπος και πώς να απαλλαγούμε από αυτό. Βασισμένος σε έγκυρες επιστημονικές μελέτες καταρρίπτει, επίσης, κάποιους από τους πιο κοινούς μύθους περί διατροφής, όπως ότι η αργή και σταθερή απώλεια βάρους είναι προτιμότερη από την ταχεία και άμεση.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι απλά μια συλλογή από ενδιαφέρουσες ιδέες και συνταmγές, καθώς μας βοηθά να προλάβουμε το σάκχαρο, αλλά και να αποφύγουμε πολλά από τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία μας. Δεν απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν σάκχαρο ή διαβήτη, αλλά και σε όσους έχουν ταλαιπωρηθεί από την προσπάθεια να χάσουν βάρος και θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της υγείας τους.

Advertisment

«Βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, αλλά και σε αληθινές ιστορίες…κατανοεί σε βάθος ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας της εποχής μας», γράφει ο Καθηγητής Ρόι Τέιλορ (Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ).

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο e-shop των Εκδόσεων Πεδίο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η Θεωρία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων (IFS) και ο Εσωτερικός Κριτής: Κατανοήστε και Συμφιλιωθείτε με τον Εσωτερικό Σας Κριτή
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση