Έλληνας καλλιτέχνης κερδίζει το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό με φωτογραφία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Ο φωτογράφος Ευστάθιος Ζεΐνης, κάτοικος Πάτρας, κέρδισε το πρώτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας, PhotoArt Prague, και δέχεται με χαρά αυτός και η χώρα

Έλληνας καλλιτέχνης κερδίζει το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό με φωτογραφία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Ο φωτογράφος Ευστάθιος Ζεΐνης, κάτοικος Πάτρας, κέρδισε το πρώτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας, PhotoArt Prague, και δέχεται με χαρά αυτός και η χώρα μας μία ακόμα παγκόσμια αναγνώριση.

Ο ίδιος επισημαίνει πως το βραβείο δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που το επιδίωκε και που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε διότι η αγάπη του για τη φωτογραφία έχει γεμίσει κάθε στιγμή της ζωής του, καθώς και εκείνη την υπέροχη στιγμή που ο φακός του απαθανάτισε τη γέφυρα να αναδύεται την αυγή μέσα από τη δροσιά του θαλάσσιου καναλιού. «Η φωτογραφία είναι στιγμές» λέει.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2018/04/ellinas-kallitexnis-kerdizei-vraveio-diagonismo-fotografia-riou-antirriou/

Ο ίδιος γράφει στο blog του:

Εκείνο το όμορφο απόγευμα Σαββάτου, ένα email από την οργανωτική επιτροπή PhotoArt Prague ήρθε να προσθέσει μια ακόμη επιτυχία και μάλιστα με μια πρώτη θέση στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στη Πράγα. FIAP Gold Metal διάβασα και η χαρά μου αυτή την φορά ήταν μάλλον ικανοποίηση ότι ήρθε και αυτή η διάκριση που την κυνηγούσα εδώ και καιρό.

Advertisment

Πρώτη αντίδραση είναι να το μοιραστείς με αυτή που αγαπάς. Δεύτερη να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Σε μια εποχή που συνειδητά η αποχή μου από τα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται ξέρω καλά ποιοί χαίρονται μαζί μου και ποιοί θα σχολιάσουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν με αφορά όμως … έκανα άλλη μια φορά το κέφι μου μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά από την ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία).

Αυτό που πάντα ήξερα είναι ότι αυτή η χαρά κρατάει 5′ λεπτά. Η κορυφή θέλει συνέχεια και συνέπεια. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Απαιτεί καινούργια πράγματα που θα σε φέρουν σε ανάλογες θέσεις στο μέλλον. Όπως κυνήγησες εκείνο το παγωμένο πρωινό την «στιγμή» συνεχίζεις να σχεδιάζεις μεθοδικά τα βήματα σου για τα δύσκολα που έχεις επιλέξει.

Σταθερά δίπλα σου αυτοί που σε αγαπάνε πραγματικά παρακολουθούν αλλά και σε φροντίζουν. Σε αυτούς είναι αφιερωμένα τα δικά μου 5′ χαράς και ικανοποίησης. Την μαγική στιγμή την έζησα όταν έκανα το κλικ αυτό. Αυτή δεν έρχεται ξανά. Συνεχίζουμε…»

Η υπέροχη αυτή φωτογραφία έχει ήδη βραβευθεί με 2 AIP Honorable (Atlantic Institute of Photography, USA) και 1 FIAP Honorable (International Federation of Photographic Art) σε έναν διεθνή διαγωνισμό καθώς και 2 Diploma GPC σε 2 ακόμη διεθνείς διαγωνισμούς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση