Για να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα αρχίζεις και τρέχεις όσο πιο μακριά μπορείς από αυτό. Δεν περνάει λίγος καιρός και το βρίσκεις πάλι μπροστά σου. Επειδή έφυγες χωρίς καν να το αντικρίσεις.

Μα πρέπει πάντα να ξέρεις πως το σώμα συνοδεύει την ψυχή και η ψυχή συνοδεύει το σώμα. Δε χωρίζουν όσο ζεις και αναπνέεις. Όσο και να τρέχεις δε σημαίνει πως σβήνονται όλα απ’ την ψυχή έτσι απλά.

Για την αντιμετώπισή του κάθε προβλήματος χρειάζεται να μείνεις και να παλέψεις μ’ αυτό ώστε να φτάσεις στην επίλυσή του. Καλείσαι να δώσεις μάχη. Κι όσο πιο μεγάλο το πρόβλημά σου τόσο πιο πολύ θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα χτυπηθείς…
μα το ζητούμενο είναι να μη λυγίσεις, να μην πεις «δεν πάει άλλο».

Μάθε να αγωνίζεσαι. Να γίνεσαι καλύτερος. Αφήνοντας άλυτα προβλήματα δε γίνεσαι, σε συνοδεύουν όλα τα κακά, τα ’χεις πάρει μαζί σου και δεν το ξέρεις.

Κι ας σου φαίνονται όλα βουνό, έχεις τη δύναμη να το ανεβείς!

Πόπη Κλειδαρά

Συγγραφέας Πόπη Κλειδαρά

Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας ΛΕΣΒΟΥ, αρθρογράφος στην Εναλλακτική Δράση, έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή (2010), συμμετέχει σε συλλογικά έργα (εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, 121 Words) και σε λογοτεχνικά projects. Συνεργάζεται με λογοτεχνικές ιστοσελίδες-περιοδικά. Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε