Για να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα αρχίζεις και τρέχεις όσο πιο μακριά μπορείς από αυτό. Δεν περνάει λίγος καιρός και το βρίσκεις πάλι μπροστά σου. Επειδή έφυγες χωρίς καν να το αντικρίσεις.

Μα πρέπει πάντα να ξέρεις πως το σώμα συνοδεύει την ψυχή και η ψυχή συνοδεύει το σώμα. Δε χωρίζουν όσο ζεις και αναπνέεις. Όσο και να τρέχεις δε σημαίνει πως σβήνονται όλα απ’ την ψυχή έτσι απλά.

Για την αντιμετώπισή του κάθε προβλήματος χρειάζεται να μείνεις και να παλέψεις μ’ αυτό ώστε να φτάσεις στην επίλυσή του. Καλείσαι να δώσεις μάχη. Κι όσο πιο μεγάλο το πρόβλημά σου τόσο πιο πολύ θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα χτυπηθείς…
μα το ζητούμενο είναι να μη λυγίσεις, να μην πεις «δεν πάει άλλο».

Μάθε να αγωνίζεσαι. Να γίνεσαι καλύτερος. Αφήνοντας άλυτα προβλήματα δε γίνεσαι, σε συνοδεύουν όλα τα κακά, τα ’χεις πάρει μαζί σου και δεν το ξέρεις.

Κι ας σου φαίνονται όλα βουνό, έχεις τη δύναμη να το ανεβείς!

Συγγραφέας Πόπη Κλειδαρά

Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι έφορος στην Εταιρεία Αιολικών Μελετών, μέλος στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Λέσβου. Επιμορφώθηκε στην Ειδική Αγωγή και στη Συμβουλευτική. Οι ΟΔΥΝΕΣ (2010) είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. Τα «Λόγια της Άμμου» (2019) κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πηγή. Γράφει για χαρές και για λύπες, για τη ζωή… Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης, της Μαρίνας.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε