,

Κάνε λάθη… κάθε μέρα

Οι άνθρωποι έχουμε την λάθος πεποίθηση ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι μία τελεια πορεία χωρίς λάθη και στραβοπατήματα. Ποια είναι η

Κάνε λάθη... κάθε μέρα

Οι άνθρωποι έχουμε την λάθος πεποίθηση ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι μία τελεια πορεία χωρίς λάθη και στραβοπατήματα. Ποια είναι η αλήθεια όμως και τι είδους ομορφιά μπορεί να κρύβει ένα λάθος ή μια αποτυχία;

Τα λάθη και οι αποτυχίες έρχονται πολλές φορές για να μας υπενθυμίσουν και να μας κάνουν να εκτιμήσουμε κάποιες καταστάσεις που ενδεχομένως να τις θεωρούσαμε δεδομένες και σίγουρες. Πολλές φορές τα λάθη, μας κάνουν να αναθεωρούμε και να αναδιοργανώνουμε το πλάνο της ζωής μας. Μερικά λάθη και αποτυχίες μάλιστα που κάνανε κάποιοι ανθρωποι άλλαξαν την ιστορία της ανθρωπότητας.

Advertisment

Η ιστορία της ιατρικής, και κατ’επέκταση, της ανθρωπότητας άλλαξε ριζικά όταν ο καθηγητής Γουίλσον Γκρέιτμπατς εφηύρε μία μηχανή που θα κατέγραφε τους καρδιακούς χτύπους του ανθρώπινου σώματος. Για καλή μας τύχη όμως εισήγαγε λάθος ηλεκτρικές αντιστάσεις με σκοπό να παρατηρεί μία συσκευή που παλλόταν αλλόκοτα, σταματούσε, και ύστερα παλλόταν ξανά. Ο βηματοδότης λοιπόν ήταν μία από τις τυχαίες ανακαλύψεις που έσωσαν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τα πρότυπα που εκθειάζονται στην σημερινή μας κοινωνία είναι πρότυπα ενός τέλειου ανθρώπου. Ένας άνθρωπος με τέλειο σώμα, χαμογελαστός και επιτυχημένος δίχως ψήγματα ατέλειας, ζώντας μια ζωή ΔΙΧΩΣ ΛΑΘΗ. Πολλές φορές όμως ξεχνάμε και οι ίδιοι πως πρέπει να αγαπάμε τα λάθη μας, τις αποτυχίες και τις ατέλειές μας. Γιατί τα λάθη μας μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο (μέσα μας).

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση