, , ,

Δώσε μία αγκαλιά στο παιδί… μην του τη στερείς ποτέ και για τίποτα

Ακόμα κι όταν είναι θυμωμένο, ακόμα κι όταν με τη σκληρή του στάση σε πληγώνει, ακόμα και την ώρα που δε θέλει να σου

Δώσε μία αγκαλιά στο παιδί, μην του τη στερείς ποτέ και για τίποτα

Ακόμα κι όταν είναι θυμωμένο, ακόμα κι όταν με τη σκληρή του στάση σε πληγώνει, ακόμα και την ώρα που δε θέλει να σου μιλάει και κλείνει με δύναμη την πόρτα του δωματίου του.

Δώσε μία αγκαλιά στο παιδί. Μην του τη στερείς ποτέ και για τίποτα. Δώσε του μία αγκαλιά και όταν επιστρέφεις κουρασμένος στο σπίτι, όταν δεν έχεις διάθεση και θέλεις να ξεφύγεις από όλα γύρω σου. Την έχει πάντοτε ανάγκη την αγάπη σου, κι ας μην το δείχνει.

Advertisment

Μην προσπαθείς με υλικά αγαθά να εξαγοράσεις την αγάπη, την προσοχή, το ενδιαφέρον που δεν του δίνεις. Δεν έχει ανάγκη από ακριβό κινητό το παιδί, από αγάπη έχει. Έχει ανάγκη να αισθανθεί τη ζεστασιά σου, το χάδι σου, τη γλυκιά σου κουβέντα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πληγώνεται όταν βλέπει την αδιάφορη ματιά σου και το σκληρό σου βλέμμα. Πληγώνεται κι ας μην το δείχνει.

Δώσε μία αγκαλιά στο παιδί. Όταν το βλέπεις αγχωμένο, θλιμμένο, κλεισμένο στο δωμάτιό μου και αρνούμενο να βγει έξω. Δώσε του μία αγκαλιά όταν θυμώνεις μαζί του, αντί να το επιπλήξεις και να του φωνάζεις. Δώσε του μία αγκαλιά όταν χτυπάει την πόρτα δυνατά και δε θέλει να μιλήσει σε κανένα.

Δώσε του μία αγκαλιά όταν το βλέπεις θλιμμένο επειδή απέτυχε σε ένα διαγώνισμα ή δεν πέρασε στις εξετάσεις. Διαβεβαίωσέ το πως την επόμενη φορά όλα θα πάνε καλύτερα και πως ήδη είσαι υπερήφανος γι’ αυτό, επειδή προσπαθεί.

Advertisment

Μην του αγοράζεις μόνο παιχνίδια, μην του προσφέρεις μόνο υλικά αγαθά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγάπη, το αίσθημα της προστασίας, το χάδι, το χαμόγελο, το παιχνίδι. Έχουν ανάγκη την προσοχή σου την ώρα που εσύ τα αγνοείς για να δεις τηλεόραση. Έχουν ανάγκη να τους δώσεις λίγη σημασία την ώρα που εσύ το προσπερνάς αδιάφορα.

Δώσε μία αγκαλιά στο παιδί, αυτό έχει πραγματική και απόλυτη ανάγκη. Μην του τη στερείς ποτέ και για κανένα λόγο.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση