,

Πώς το ποδόλουτρο με τσάι μπορεί να αντιμετωπίσει τη δυσοσμία

Το ποδόλουτρο σε τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα ιδρωμένα και δύσοσμα πόδια. Πολλοί άνθρωποι το έχουν ήδη δοκιμάσει και ισχυρίζονται ότι

Πώς το ποδόλουτρο με τσάι μπορεί να αντιμετωπίσει τη δυσοσμία

Το ποδόλουτρο σε τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα ιδρωμένα και δύσοσμα πόδια. Πολλοί άνθρωποι το έχουν ήδη δοκιμάσει και ισχυρίζονται ότι λειτουργεί. Αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες σπιτικές θεραπείες. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν θα λειτουργήσει και σε εσάς;

Πώς λειτουργεί;

Οι τανίνες είναι αυτές που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτού του είδους ποδόλουτρου. Εκείνες στεγνώνουν, μικραίνουν και περιορίζουν τον ιστό των ποδιών. Οι τανίνες είναι γνωστές ως στυπτικές ουσίες. Είναι μια ομάδα στοιχείων που προκαλούν σμίκρυνση και συστολή των σωματικών ιστών και επομένως μειώνουν τις εκκρίσεις.

Advertisment

Η δράση των τανινών

Όταν πίνετε τσάι, μπορείτε να νιώσετε την επίδραση των τανινών, καθώς προκαλούν χαρακτηριστική αίσθηση ξηρότητας στο στόμα σας. Αυτή η αίσθηση εμφανίζεται επίσης όταν πίνετε κρασί, το οποίο περιέχει κι αυτό τανίνες. Όταν βυθίζετε τα πόδια σας στο τσάι, μειώνετε την εφίδρωση, καθώς προκαλείται σμίκρυνση των εκκρίσεων ιδρώτα από τους αδένες.

Πόση ώρα χρειάζεται να μουλιάσετε τα πόδια σας;

Ανάλογα με το πόσο ιδρωμένα και δύσοσμα είναι τα πόδια σας, χρειάζεται να μείνετε περισσότερη ώρα στο ποδόλουτρο τσαγιού. Κάθε ποδόλουτρο χρειάζεται να διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα, για να είναι αποτελεσματικό. Μάλιστα για την επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας διεξήχθη ένα απλό και εύκολο πείραμα.

Ένας συμμετέχοντας έκανε ποδόλουτρο με μαύρο τσάι κάθε μέρα. Αρχικά, δεν παρατήρησε κάποια διαφορά. Ακόμα και μετά από 20 λεπτά, δεν εμφανίστηκε καμία διαφορετική αίσθηση. Τα πόδια δεν έγιναν ούτε λιγότερα ιδρωμένα, ούτε υπήρξε κάποια αίσθηση ξηρότητας. Το πείραμα έδειξε ότι το ποδόλουτρο με τσάι μπορεί να βοηθήσει, αν έχετε ήπιο πρόβλημα εφίδρωσης.

Advertisment

Ωστόσο, άλλες έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα δείχνουν ότι οι τανίνες μπορούν να αλλάξουν την επιφάνεια της επιδερμίδας μας και να μειώσουν το άνοιγμα των ιδρωτοποιών αδένων, μειώνοντας την εφίδρωση. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το ποδόλουτρο με ζεστό πράσινο τσάι για περίπου 20 λεπτά την ημέρα βελτιώνει τα γενικευμένα συμπτώματα μολύνσεων της επιδερμίδας και αντιμετωπίζει τα ιδρωμένα και δύσοσμα πόδια σε σημαντικό βαθμό.

Είναι το ποδόλουτρο σε τσάι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τα ιδρωμένα πόδια;

Όταν τα πόδια σας έχουν μεγάλο πρόβλημα δυσοσμίας και εφίδρωσης, μπορεί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο ισχυρότερο στυπτικό στοιχείο. Οι περαιτέρω έρευνες δείχνουν ότι όσο υψηλότερη η συγκέντρωση τσαγιού στο διάλυμα, τόσο υψηλότερη και η αποτελεσματικότητα.

Το χλωριούχο αργίλιο αποτελεί μια εναλλακτική στυπτική ουσία και είναι ισχυρότερη θεραπευτικά για τη δυσοσμία και την εφίδρωση. Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι το χλωριούχο αργίλιο θεραπεύει πλήρως από το πόδι του αθλητή, μια λοίμωξη από μύκητες.

Συμπέρασμα

Αν ταλαιπωρείστε από ήπια δυσοσμία ή από το πόδι του αθλητή, το συχνό ποδόλουτρο σε τσάι μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική θεραπεία και είναι και μια φυσική μέθοδος διόρθωσης της κατάστασης. Ωστόσο, αν δεν λειτουργήσει, μιλήστε στο γιατρό σας και εκείνος θα σας συνταγογραφήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση