10 συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε διαβήτη και να μην το έχετε αντιληφθεί

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρία, ο διαβήτης σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο σε σύγκριση με τον καρκίνο και το HIV. Το χειρότερο είναι

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε διαβήτη και να μην το έχετε αντιληφθεί

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρία, ο διαβήτης σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο σε σύγκριση με τον καρκίνο και το HIV. Το χειρότερο είναι περίπου 7.9 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου, για να εμφανίσουν αυτή την πολυγονιδιακή ασθένεια και η κύρια αιτία είναι η κακή διατροφή.

Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απαξιούν και αγνοούν τα πρώιμα σημάδια, επειδή δεν αποτελούν συμπτώματα που κάνουν κάποιον να επισκεφθεί έναν γιατρό. Η παραμέληση των απλών προβλημάτων οδηγεί σε μεγαλύτερα. Για να αλλάξουμε πραγματικά την πορεία αυτής της νόσου, είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα ακόλουθα σημάδια που οδηγούν σε διαβήτη και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να έχετε διαβήτη και να μην το έχετε αντιληφθεί

1. Συχνοουρία

Ένα άτομο με υψηλό σάκχαρο μπορεί να επισκέπτεται πολύ συχνά την τουαλέτα. Για την ακρίβεια, το σάκχαρο προκαλεί βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και μολύνσεις του ουροποιητικού, που μπορούν να προκαλέσουν συχνοουρία.

2. Συχνή αφυδάτωση

Και αυτή είναι η αντίδραση του σώματος στην απώλεια του απαραίτητου νερού λόγω συχνοουρίας. Δεν είναι αρκετό απλά να πίνετε όταν διψάτε. Ελέγξτε το με τη βοήθεια ενός γιατρού, ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι μια φυσιολογική απόκριση.

3. Ορμονική ανισορροπία

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου οδηγούν στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ινσουλίνης. Μέχρι το επίπεδο της ινσουλίνης να επιστρέψει στο φυσιολογικό, ορμόνες όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη δεν θα βρίσκονται σε ισορροπία.

4. Ανεξήγητη αύξηση βάρους

Καθώς υπάρχει πολύ γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος, το σώμα προσπαθεί να ξεφορτωθεί το επιπλέον σάκχαρο, μετατρέποντάς το σε αποθηκευμένο λίπος. Το αποθηκευμένο λίπος ύστερα μεταφράζεται σε αύξηση βάρους και το αντιλαμβάνεστε όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά.

5. Μούδιασμα των άκρων

Το επιπλέον σάκχαρο προκαλεί βλάβες στα νεύρα και αυτές οι βλάβες μεταφράζονται σε σωματικά συμπτώματα, όπως αίσθηση γαργαλητού στα άκρα ή καύσου.

6. Θολή όραση

Η πολυγονιδιακή αυτή νόσος αλλάζει τα επίπεδα των υγρών του σώματος ειδικά στα μάτια. Η αύξησή τους σε αυτό το όργανο θολώνει τους φακούς και αυτό επιδρά σημαντικά στην όρασή σας.

7. Συχνά κοψίματα που επουλώνονται αργά

Οι ερευνητές έχουν συμπεράνει ότι το σάκχαρο στον οργανισμό δυσκολεύει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Θεωρείται ότι το σάκχαρο πυκνώνει το αίμα, δυσκολεύοντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να ταξιδέψουν στα σημεία της μόλυνσης.

8. Γλυκιά μυρωδιά στην αναπνοή

Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο μέτρησης της ακετόνης στην αναπνοή για τον υπολογισμό των επιπέδων της κετόνης στο αίμα. Όσο ψηλότερα τα επίπεδά της, τόσο υψηλότερο και το σάκχαρο στο αίμα και τόσο πιθανότερο να εμφανίσετε αυτή την πολυγονιδιακή νόσο.

9. Σκούρες επιφάνειες στις πτυχές της επιδερμίδας σας

Οι πτυχές του δέρματός σας μπορεί να δείξουν την εμφάνιση ή όχι του διαβήτη. Αυτές περιλαμβάνουν τον αυχένα, τους αγκώνες και τις αρθρώσεις των δακτύλων. Το επιπλέον σάκχαρο στο αίμα συχνά μετατρέπεται σε μελανίνη, η οποία σκουραίνει την επιδερμίδα.

10. Η ακοή σας επιδεινώνεται

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν ένα μέρος της τέλειας ακοής τους λόγω κάποιας μόλυνσης ή απλά λόγω ηλικίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημάδι για το ότι τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα στα αυτιά σας αρχίζουν να εμφανίζουν βλάβες εξαιτίας του υψηλού σακχάρου στο αίμα.

Ο διαβήτης Τύπου Ι και ΙΙ είναι τόσο συνηθισμένοι που οι άνθρωποι περιμένουν το σώμα να δείξει δραματικές αλλαγές, ώστε να καταλάβουν ότι έχουν αρρωστήσει. Το πιο ασήμαντο πρόβλημα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημάδι που να μαρτυρά ότι κάτι δεν πάει καλά και έχει έρθει απλά για να σας χτυπήσει την πόρτα. Αναζητήστε τα σημάδια και ελέγξτε τα επίπεδα της γλυκόζης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε