3 απλοί, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι να κερδίσετε περισσότερο χρόνο

Όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο. Εξάλλου, αν το καλοσκεφτείτε, είναι ο πιο πολύτιμος, φυσικός πόρος που έχουμε. Είναι σαν ένα «νόμισμα» της ζωής, το

3 απλοί, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι να κερδίσετε περισσότερο χρόνο σε κάθε συνθήκη

Όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο. Εξάλλου, αν το καλοσκεφτείτε, είναι ο πιο πολύτιμος, φυσικός πόρος που έχουμε. Είναι σαν ένα «νόμισμα» της ζωής, το οποίο θέλουμε να ανταλλάξουμε για να πραγματοποιήσουμε κάτι σπουδαίο και ουσιαστικό. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω για το πώς να κερδίσουμε χρόνο και γίνουμε πιο παραγωγικοί. Εντούτοις, πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι μη πρακτικές ή αλληλοαποκλειόμενες.

Με τα χρόνια, έχω μάθει να δουλεύω αδιάκοπα, ώστε να γίνω πιο παραγωγικός. Και έχω ανακαλύψει ότι τα πιο σημαντικά μαθήματα για το χρόνο και για τον τρόπο χρήσης του είναι τελικά απλά. Είναι τα πράγματα εκείνα που συχνά αγνοούμε, ενώ αναζητάμε κάτι που φαίνεται και ακούγεται πιο επικό και επιδραστικό, όπως μια νέα εφαρμογή ένα νέο λογισμικό.

Advertisment

Και σίγουρα αυτά βοηθούν, αλλά δεν χρησιμεύουν, αν δεν στηριχθούν από τα πιο θεμελιώδη μαθήματα σε σχέση με την έξυπνη διαχείριση χρόνου. Ο χρόνος έχει μεγαλύτερη αξία από τα χρήματα. Μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα, αλλά όχι χρόνο.

3 απλοί, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι να κερδίσετε περισσότερο χρόνο σε κάθε κατάσταση

1. Διατηρήστε έναν καθαρό και πλήρως λειτουργικό νου

Για να ζήσετε και να τα καταφέρετε στην καθημερινή σας ζωή, έχετε εργαλεία. Το πιο σημαντικό αυτών είναι ο εγκέφαλός σας. Οτιδήποτε κάνετε, το κάνετε υπό το φακό της συνείδησής σας. Και η ποιότητά της όπως και οι νοητικές ικανότητες είναι άμεσα ανάλογες του πόσο καλά φροντίζετε τον εγκέφαλό σας. Και αυτό το κάνετε μέσω συγκεκριμένων τροφών που αποδεικνύονται καλές για τον εγκέφαλό σας (καρύδια, μαύρη σοκολάτα, φρέσκο ψάρι), γυμναστική και νοητική άσκηση (διαλογισμός κλπ.).

Είναι πραγματικά αρκετά απλό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τα περιπλέκουν. Οι έρευνες δείχνουν ότι τόσο η γυμναστική, όσο και ο διαλογισμός μπορεί να γίνουν μέσα σε 10 λεπτά με σπουδαία αποτελέσματα. Όσο καλύτερα λειτουργεί ο εγκέφαλός σας, τόσο γρηγορότερα εκτελείτε εργασίες με αποτελεσματικότητα, τόσο λιγότερα λάθη κάνετε και τόσο πιο πολύ επιβραδύνετε την κόπωσή σας. Όλες αυτές οι συνήθειες σας γλυτώνουν μεγάλες ποσότητες χρόνου.

Advertisment

2. Βρείτε το περιττό και περικόψτε

Ακόμα κι όταν νομίζετε ότι όλα είναι απαραίτητα, υπάρχει σίγουρα κάτι που δεν χρειάζεται να το κάνετε. Μπορεί να είναι ο χρόνος που ελέγχετε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ή χαζεύετε βίντεο. Μπορεί να είναι ο τρόπος που οργανώνετε τα ρούχα και τα πράγματά σας, παραπάνω κινήσεις που σας καθυστερούν.
Τα παραδείγματα είναι άπειρα, αλλά η ουσία είναι μία: υπάρχουν περιττές πράξεις που χρειάζεται να κοπούν. Θα σας κάνει πιο αποδοτικούς, θα κερδίσετε περισσότερο χρόνο, αλλά και άλλους πόρους.

3. Αυτοματοποίηση και εξωτερική βοήθεια

Στις μέρες μας, η εξωτερική βοήθεια δεν παρέχεται μόνο από συνεργάτες. Η αυτοματοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω λογισμικού, ώστε οι επιλογές σας να είναι πολλές. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε το ημερολόγιό σας με την Google, ώστε να αυτό-συμπληρώνεται καθώς εσείς προσθέτετε υπενθυμίσεις, ειδοποιήσεις και ειδικά γεγονότα στο mail σας. Μπορείτε να ψωνίζετε ηλεκτρονικά τα τρόφιμά σας πια, όπως και άλλα προϊόντα. Να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας με τον ίδιο τρόπο. Τα παραδείγματα είναι ακόμα πολλά, απλά πρέπει να ενημερωθείτε και να ψάξετε.

Άρθρο του Matt Valentine

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση